İyi bir eğitim için fen lisesi şart mı?

Şart değil, her Fen lisesi o kadar sıkmıyor. Gittiğin okula bağlı. Ama eğer ciddi bir biçimde 4 yıl boyunca adam akıllı sayısal ağırlıklı çalışmak istiyorsan evet, fen lisesi daha iyi bir tercih.
 
Yanında ki gibi olursun sende, basarılı insanların içinde olursan basarılı, basarısızların arasında olursan da yüksek ihtimal basarısız. Bu yüzdendir ki fen lisesi gibi okulları tercih edenler Türkiye de ki ortalamanın üstüne olurlar hayatlarında ve eğitimlerinde.
Forumdaşıma kesinlikle katılıyorum. Ders çalışma her yerde yapılabilir tabii ki ancak şu nokta çok önemli; nasıl bir ortamdaysan o ortama doğru sen de gidersin. İster istemez bu gerçekleşir. Fen lisesinin ortamı, kişinin de yukarı çıkmasına çok önemli ölçüde yardımcı olabilir.
 
Fen lisesi diğer liselerden çok farklı bir eğitim vermiyor. Hatta yer yer kötü olduğu konular da var. (Mesela sınavda çok başarılı(!) öğrenciler olacağımız için 4 sene boyunca çok az laboratuvar görme fırsatımız oldu.)
Fen lisesinde çevrendeki herkes çalışkan olunca ister istemez dersin ucundan kıyısından yakalıyorsun. Çalışkan dediğim de ders dışında başka hiçbir şey anlamayan insanlardan bahsetmiyorum. Tanıştığım insanların neredeyse hepsinin kendine göre bir dünya görüşü bir fikri vardı. Onlardan kendime çok şey katabildiğime inanıyorum. Açıkçası ben fen lisesini kazanıp ordaki insanlarla tanışmasaydım beynini çalıştıramayan bir insan olurdum. Ama bu bana özel bir durum muhtemelen.
( Bu arada sınavlar bir tık zor oluyor doğrudur.)
 

Yeni konular

Geri
Yukarı