İyi bir yazılımcı olmak için önerileriniz nedir?

Anunswin

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2020
Mesajlar
2.117
Çözümler
5
Arkadaşlar öncelikle merhaba, sizlere bir sorum olacak, arkadaşlar ben iyi bir yazılımcı olmak istiyorum ancak yazılım dilleridir ve de hocalardır bunlar hakkında çok bilgim yok. Sizlerden isteğim bana başlangıç için yazılım dili ve dersi önermeniz bu Udemy veyahut bir ders kitabı olabilir. Daha önceden kodlama geçmişim olduğu için (Acemice vardı.) az çok kodların mantığını anlayabiliyorum. Belki ABD'ye kuzenimin yanına gidebilirim bu yüzden dünyada popüler olan bir dil olursa fena olmaz. Önerilerinizi dört gözle bekliyorum, şimdiden teşekkürler.

Not: Dilleri nedenleriyle yazarsanız güzel olur dostlar.
 
Öncelikle mühendislik fakültesini bitirmen lazım. Bitireceksin ki algoritmayı ve analitik düşünceyi kavrayacaksın. Herkes kod yazar. Herkes beyin ameliyatı yapar. Herkes uçak uçurur. Yazdığın kodun 3 gün sonra patlamayacağını şirketi milyon dolar zarara uğratmayacağını garanti edemezsin. Yapacağın beyin ameliyatı adamı yaşatacağına garanti edemezsin. Uçurduğun uçağın havada 3 saat uçacağını garanti edemezsin. Neden mi çünkü vasıfsızsın. İnsanların mühendislik okumadan kodlama öğrenmek istemesi beni irrite ediyor açık ve net. Beyin cerrahı ol kardeşim. Mühendisliğe neden göz diktin? Cerrah ol daha çok kazanıyorlar bizden. Al yine de sana bir abi tavsiyesi algoritma öğren.

Hocam C dilini öğreneblirisiniz. Öğrendikten sonra Python veya Visual Studio gibi yerlerde çalışma yapabilirsinizç.

C ve Python...makine dilinden OOP diline geçiş. Amaç? Çünkü Google'dan öğrendin.

C# ile başlayabilirsiniz. Temel ve kısmen kolay sayılabilecek bir dil.

Dil bilmenin hiçbir etkisi olmadığını kütüphaneleri de bilmesi gerektiğini de hatırlatsaydın iyiydi.
 
Doğru cümle kurmak çok önemli. Çünkü kodu yazmadan ilk olarak cümlesini kurman lazım. "2 şeritli bir yol yapıyorum. Tır geçiyorsa sağdan gitsin arabaysa soldan gitsin" gibi. Bunu kavramak çok önemli çünkü ezbere yaparsan sürekli hata alıyorsun. Kod öğrenmesi basit kısmı bence.
if(arac==tır) { şunu şunu yap(); } else { bunu bunu yap(); }
 
Amacın para ise ben başarılı olabileceğini düşünmüyorum. Ama ilgi alanın yazılımsa ilk algoritma öğrenmekten başlamalı sonra ise nereye yönelmek istediği belirlemeli ve alanda kullanılan dillere göre seçim yapmalısın örneğin başkası mobil program hoşuna giderken kimisin oyun geliştirme hoşuna gider. Eklemek istediğim bir şey de var üniversite okusanda kendini geliştirmen lazım.

İstersen en iyi üniversiteden mezun ol bir şey bilmiyorsan geridesindir.
 
YKS'ye çalış nitelikli seçkin bir mühendislik fakültesi bitir fakültede kendini geliştir. Matematiğin su gibi olsun. Fakülteden mezun olduktan sonra bir işe başvur artık yazılımcısın.
Yazılımcı olunca bitmiyorki sürekli bildiklerini güncellemesi de gerekli.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı