İzmir'de Sopalı İnternet Cafe Baskını :)

Ben o kadar dayak yesem daha fazla dövmesinler diye öldü taklidi yaparım.
:D Ayrıca, erkekliğin %99'u kaçmak zaten.:D

Ya o değil de salak o baltayı taşımak için almış eline... Aslında ölümcül değil de daha çok yaralama amaçlı ilk girene sallayabilirdi. Bak o zaman gerisi nasıl kaçardı.
 
:D Ayrıca, erkekliğin %99'u kaçmak zaten.:D

Ya o değil de salak o baltayı taşımak için almış eline... Aslında ölümcül değil de daha çok yaralama amaçlı ilk girene sallayabilirdi. Bak o zaman gerisi nasıl kaçardı.
Sporcu olsaydı, hepsini havada karada hallederdi... Hepsinin hareketlerine tavırlarına baktım, bir halttan anlamadan tek kişi diye saldırıyorlar... (n)
 
Sporcu olsaydı, hepsini havada karada hallederdi... Hepsinin hareketlerine tavırlarına baktım, bir halttan anlamadan tek kişi diye saldırıyorlar... (n)
Kuru sıkı erkeklik yapmaya gerek yok, bunun sporculukla ilgisi yok. Sporcu adam böyle boş boş işler yapmaz.
Sende onlara daldın diyelim, kamera kaydı var. Darp'tan siciline işleyecek.
Muhtemelen adam internet cafenin çalışanı veya sahibi, müşteri ile arasında bir olay geçmiş, müşteri sen görüceksin deyip gitmiş, oda bekliyorum gel demiştir. Adam 20 kişiyi alıp dükkana tekrar gelmiş.
Genelde cafe sahipleri çok agresif oluyorlar, biz zamanında lise'den kaçıp cafeye giderdik, pc donardı, adamı çağırdımızda bize bağırırdı veya makineyi kapatıyordu kızıp :D
Muhtemelen öyle birşey oldu, çocukta 20 kişiyi topladı yığdı dükkana :D
 
Son düzenleme:
Torment Sporcu biri oradan çok az dayak yiyerek çıkardı emin olun. Dükkana ilk ayak basan kişinin koluna ya da bacağına baltayla vursaydı ceza almazdı çünkü haneye tecavüz var ve adamın yaptığı nefsi müdafaa. İlk adama hasar verdikten sonra kafe sahibinin hareketleri çok önemli. Caydrıcı olmalı bakışından duruşundan bile cayabilir o 10 kişi. Baltayı boş sallamayacak gelene koyacak koyduğu adam da yerden kalkamayacak. Zaten 2 kişiyi kanlar içinde yerde gören 8 kişi olur sana 0,8 kişi. :) Çok büyük ihtimal kaçarlar. Hadi diyelim kaçmadılar ve telekineti yaparak kendilerine taktik belirlediler ve aynı anda 8 kişi üstüne geldi. O durumda baltayı adamların üzerine salladıktan sonra en az 2 kişiyi yaralaman lazım. Geri kalanları üzerine çullandığında işte burada maalesef yapabileceğin pek bir şey kalmıyor ancak iyi bir Muay Thai ustası o durumda bile işin içinden çıkabilir.
 
Avukat değilim ama, merak edip bir araştırayım dedim, söyle birşeyler buldum.
Adamlarda sopa varsa, sende kesici alet ile nefsi müdafa yapamazsın. Orantılı ve eşit olmak zorundadır diyor.
Adam sana vuruyor diye, onu kesici alet ile yaralıyamazsın yani :) @Silinen üye

Öyle yasalar varki, mesela evine hırsız girdi değilmi, eğer yatak odana girmediği taktirde hırsızı vuramazsın veya yaralayamazsın.

Türk Ceza Kanunu’nun 25. maddesi
  • (TCK 25/1)
Bir kimsenin, kendisinin veya bir başkasının herhangi bir hakkına (can, mal, ırz) yönelen bir saldırıyı ortadan kaldırmak amacıyla, saldırıyı def etmek amacıyla, saldırı ile orantılı biçimde, saldırı sürerken, saldırıya verdiği karşılıktır.
Yasal tanımdan yola çıkarak meşru müdafaa hakkının koşullarını inceleyelim:
  • Bir saldırı olacak.
  • Bu saldırı devam ediyor olacak (devam eden veya tekrarı muhakkak olan)
  • Orantılı karşılık verilecek.
  • Saldırı, insandan kaynaklanıyor olacak (fail insan olacak)
  • Failin akıl hastası, küçük yaşta birisi olmasının önemi yoktur.
  • Fail belirli olacak.
  • Saldırı başka bir şekilde bertaraf edilemeyecek. (saldırıya uğrayana kaçma yükümlüğüğü yüklenemez)
  • Tehlike muhakkak olacak (savunma yapılmazsa, muhakkak bir ölüm/yaralanma/ ırza tecavüz tehlikesi olacak)
  • Kişi, kendi hareketiyle saldırıya sebebiyet vermişse dahi meşru müdafaa hakkına sahiptir.
  • Meşru müdafaaya karşı meşru müdafaa olmaz. (Meşru müdafaada bulunan kişinin hareketi zaten hukuka uygun olduğu için, bu harekete karşılık verilmesi amacıyla meşru müdafaaya gidilemez.)
  • Saldırının üçüncü kişiye yönelmesi de herhangi bir kişiye meşru müdafaa hakkı verir.
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı