- Makaleler
- 6
İşin içinde kira olması büyük sıkıntı. Yaşamaya yaşanır ama eğlence kısmı için pay kalmaz.
Icim karardıİzmir'i bilmem ama İstanbul'da yaşayan (muadil bölgeler daha pahalı ya da kısmen eşit olabilir) biri olarak yorum yapayım.
İstanbul'da ortalama semtlerde ortalama evlerin en ucuz kiraları 1200-1500 arasında. Bundan bir tık altı (daha kötü semt, daha kötü ev) 1000'e kadar iniyor. Tek yaşayacağın için 1000 TL desen, faturalarla 1500 olur. Mutfak alışverişine de ortalama 1000 TL desen kalır sana 500 TL.
Paşa paşa yaşatmaz seni ama öldürmez de işte. Tek olduğun için evden, faturalardan kısmaya bak.
Sadece makarna yiyeceksen gitmeyebilir. Sadece 1 kere market alışverişi yap ve yazdigini tekrar oku.Mutfak alışverişine tek kişiye o kadar gidiyor mu?
4 Yıl önce İzmir'deydim pazarı falan ucuzdu sadece evler 1 tık pahalı ama bence yaşarsın.Şu an bir miktar para kazanıyorum ve aylık kazandığım paranın en az 3000 TL olacağını düşünüyorum.
Artık ailemden ayrılıp tek yaşamaya başlamak istiyorum. İzmir'de kira ve faturalar dahil tek yaşamak için 3000 TL yeter mi? (Kira için 1000-1500 TL ayırmayı düşünüyorum.)
Bilmediğim için sordum hocam. Niye atarlandınız :dSadece makarna yiyeceksen gitmeyebilir. Sadece 1 kere market alışverişi yap ve yazdigini tekrar oku.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.