James Donkey 619 87 Tuş Mekanik Klavye İncelemesi

Herkese merhaba öncelikle klavyeyi İncehesap'dan 230TL gibi iyi bir fiyata aldım. Klavye tek renk turuncu arkadan aydınlatmaya sahip ve parlaklığı diğer klavyeler gibi odayı aydınlatmıyor sadece tuşları aydınlatıyor ve parlaklığı oldukca yeterli seviyede. Ürün Gateron marka siyah switch kullanıyor ve switch'lerin basım hissiyatı oldukca tok ve mekanik hissini tam anlamıyla veriyor. Ayrıca ürünün malzeme kalitesi gerçekten çok iyi seviyede tuşların olduğu taban aliminyum ve alt kısmıda yarım santimden biraz daha kalın ABS plastik ile kapatılmış. Ürünün arka yükseltme ayaklarının olduğu kısımı ise gövdeye ayrı bir plastik aksam ile bağlanmış bu plastikte gene aynı kalınlıkta ve turuncu renkde. Tuşların arasındaki boşluklar oldukca yeterli seviyede ve rahat bir kullanım sunuyor. Ayrıca switch'lerin firmanın belirttiğine göre 50 milyon basıma kadar dayanıklı olması da klavyenin bizlere kalitesini tekrar hatırlatıyor. Fn kombinasyonları 4 kademeli parlaklık ayarı, efektler, hazır oyun profilleri arası geçiş, oynadığınız oyunlara göre ya da istediğiniz tuşlara göre tek tek aydınlatmasını ayarlayabiliyorsunuz tuşların. Ayrıca ürünün makro desteği de mevcut ve yazılımıyla ayarlayabiliyorsunuz. Ayrıca şunu da belirtmeliyim ki ürünü elime alıp sağdan soldan biraz baskı uyguladım köşelerden en ufak bir gıcırtı boşluk yada esneme olmadı kısacası malzeme kalitesi konusunda şüpheniz olmasın :). Ürünün kablosu örgülü yapıya sahip ve USB bağlantısının altın kaplama olduğunu söylemeliyim. Gelelim artı ve eksilere. Ürünün resimlerini müsait olduğum zaman sizlerle paylaşacağım.

Ürünün Artıları:

-Malzeme kalitesi.
-Switchlerin uzun ömürlü olması.
-Arkadan aydınlatmaya sahip olması ve aşırı parlak olmaması.
-Taşınabilir ve kompak yapısı.
-Bağlantı kablosunun örgülü yapılı ve oldukca dayanıklı olması.
-Diğer mekanik klavyelere göre sessiz olması.
-Switchlerin aktive olma basıncı çok güzel ve FPS için bire bir olması.
-Gereksiz makro tuşlarının olmaması.
-Tuşların etkileşime geçme basıncı güzel yanlışlıkla oyun oynarken basmak zor bir yandan da tuşlar yüksek olduğu için benim gibi laptop klavyesinden geçenler arada basabiliyor :D

Ürünün Eksileri:

-Tek renk aydınlatmaya sahip olması.
-Türkçe Q klavye olan modelini bulmak oldukca zor.
-Bilek desteğinin olmaması.
-Tuşların klavyeye oranla fazla yüksek olması.
-Arka yükseltme ayaklarının altında kaymaz tabanlar olmadığı için klavyenin kendi ayaklarının arada yere temas etmediği yüzeylerde bazen sorun olabiliyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı