Jiletle Traş Olmak Haram mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Görüs sizin görüsünüz ama yanlis olmadigini söyleyemezsiniz :)
Görüş benim görüşüm değil Allah'ın görüşüdür. O yüzden dolayı yanlış olduğunu söylememe gerek yok ortada zaten. Ben ayetler ve hadisleri size sundum. Allah "Peygamberin emrine uyun" diyerek emir veriyor. Peygamberin emri de farz yerine geçmiş oluyor. Peygamberde "Bıyığı kesin, sakalı kesmeyin" diyor. Kaynaklarıyla ayrıntısıyla belirttim. Ya size zorla sakal bırakın demiyor ki kimse ? Bırakmayın ama niye bu kadar ayet hadis varken hala karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum ? Sanki bütün farzlara uyuyor muyuz ?
Mesela Atatürk, " Biz bira içiyoruz, soğuk havada güzel gidiyor, evet günah; inşallah Allah affeder." diyor. Siz niye hem yapıyorsunuz hemde günah olduğunu inkar ediyorsunuz? Bütün dünyada haram değil dese, Kuranda yazan hadislerde yazan budur ve doğru budur.

@Ultimate Emin
Ya jiletle usturayla traş olmayı tartışacağına git babacım dünya için birşeyler yap, sallıyorsun demeden önce git araştır biraz, 1 sayfalık yazı yazmayla hiçbir şeyi kanıtlamış olmuyorsun. Çok matah birşey olsaydı islamiyetle yönetilen ülkeler dünyada söz sahibi olurdu. Ben dine karşı değilim ama dinci ile dindar arasında da dünya kadar fark var. Ben inanmıyorum, ama okumadan da birşey yazmam. Profil resmindeki sen isen yanlış anlama ama senin yaşın kadar kitap okuyup, araştırma, makale yazdım.

Millet marsta yaşam kaynağı arıyor, kara delik vs araştırıyor (sen değil) müslümanlar hala yok yutkunsam orucum bozulur mu, yok jiletle traş olsam haram mı, acaba üç tane mi kadın alsam yoksa dört tane mi ? neden çünkü peygamber efendileri dört tane almış. Abicim geçin bunları gerçekten dünyada, ne dünyası daha Türkiyede bile yapılması gereken o kadar çok şey var ki.

Git mesela neden Tübitak'a kabul görmeyen gençlerin Amerikada ,İngilterede dünyanın en kaliteli üniversitelerinden tam burslu okutulmak için davet aldıklarını ya da neden beyin göçü yaptığımızı tartış, aç burda başlığını konuşalım. Ya da sen aç kardeşim jilet falan takıl burda. Birisi "olur mu ya tabi ki haram değil" desin sen de rahatla. Son kez söylüyorum dinlere karşı değilim sadece ben inanmıyorum bana göre din George Lucas' ın Yıldız Savaşları gibi hayal gücü çok yüksek olan birisinin uydurması. İnananlara saygım sonsuz ama dünyada jiletten daha önemli çok konu var.

Saygılar.

Görüş benim görüşüm değil Allah'ın görüşüdür. O yüzden dolayı yanlış olduğunu söylememe gerek yok ortada zaten. Ben ayetler ve hadisleri size sundum.

Fazla ugrasmadim ve iletinizin "ISPAT" olarak gösterdiginiz sadece iki alintisini ekliyorum.

Allah Teala (c.c), "Peygamber size neyi getirip verdi ise onu kabul edin, alın ve sizi yasakladığı şeyden de sakının" (Haşr Süresi, 59. Sure /7. Ayet)

Jilet nerede?

Bıyıkları son derece kesin (makasla) , sakalları bırakınBuhari, Libas:63

Makasla nereden cikti?

Simdi her hadisin pesinden gideceksek sevaba girmek icin Deve Sidigi icmemiz gerekiyordu bizim ki bu da hadislerde var.
Yani siz Islam'i kendinize göre yorumluyorsunuz. Biraz Islam'a gäre degil vicdanimiza göre yasasak belki her sey daha güzel olacak.

Hadi buyrun gelin su ayetlere göre yasayalim ki bu ayetler Kur'an-i Kerim'de geciyor.

Tevbe Suresi/5. ayet:
Haram aylar çıkınca Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin. Eğer tövbe ederler, namazı kılıp zekâtı da verirlerse, kendilerini serbest bırakın. Şüphesiz Allah çok bağışlayıcıdır, çok merhamet edicidir.

Tevbe Suresi / 12. ayet:
Eğer antlaşmalarından sonra yeminlerini bozup dininize dil uzatırlarsa, küfrün ele başlarıyla savaşın. Çünkü onlar yeminlerine riâyet etmeyen kimselerdir. Umulur ki, vazgeçerler.

Muhammed Suresi / 35. ayet:
Sakın zaaf göstermeyin. Üstün olduğunuz halde barışa çağırmayın.

Bakara Suresi / 223. ayet:
Kadınlarınız sizin ekinliğinizdir. Ekinliğinize dilediğiniz biçimde varın.

Nisa Suresi / 3. ayet:
Eğer, (velisi olduğunuz) yetim kızlar (ile evlenip onlar) hakkında adaletsizlik etmekten korkarsanız, (onları değil), size helâl olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Eğer (o kadınlar arasında da) adaletli davranmayacağınızdan korkarsanız o taktirde bir tane alın veya sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin.

Nisa Suresi / 24. ayet:
(Savaş esiri olarak) Sahip olduklarınız hariç, evli kadınlar (da size) haram kılındı.

Maide Suresi / 38. ayet:
Yaptıklarına bir karşılık ve Allah'tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin.

Sadece kutsal kitabimiz'dan bahsetmiyorum Incil'de de durum ayni.
Ama elin gavuru dedigimiz adam ne yapmis Incil'in bu tarz alintilarini birakin yasamayi kiliselerde vaaz olarak agizlarina bile almiyorlar.

Keske biz de Kur'an-i Kerim'in iyi yanlarini alsak kötü yanlarini almasak. Eger kötü yanlarini alirsak bu bizi gelecegin Afganistan'i falan yapar.

Sevgiler :)

Millet Mars'a seyahat planları yapıyor bunlar halen daha jilette kalmış... He haram he, sen traş olma...
Lütfen ama Recep abi ilk önce sakallarımızı nasıl keseceğimizi öğrenelim de bir sonra Mars'a falan çıkarız :D

Jiletle traş olmak haram değil. Çocuklara taciz, tecavüz haram, insanlara kötü davranmak haram, devletin malını yemek, onlarla trilyonluk harcamalar yapıp, çocuklarını askere göndermemek haram. Hayvanlara zulüm hatta tecavüz haram, eşini dövmek haram, halkını dalga geçer gibi kandırmaya çalışmak haram, 2-3 tane eş almak haram. Ne jileti, neden bahsediyor bu adamlar? Yaptıkları her şey helal yapamadıkları haram değil mi?

Merhaba
Bence konuyla ilgili konuşalım. Çocuklara taciz haram ama bunun jiletle tıraş olmak konusuyla alakası yok. Jiletle tıraş olmak istiyorsanız olun ama haram olduğunu 1 sayfalık yazıyla kanıtladım. 2-3 tane eş almakta haram değildir. Haram olsaydı peygamber efendimiz aynı anda 4 ten fazla aynı anda eşiyle birlikte olmazdı. Biraz sallıyorsunuz bence. Ben önceki yazımda kuran ayetleri ve peygamberimizin hadislerinden yola çıkarak jilet konusunu anlatamaya çalıştım. Hala bu kaynakların üstüne haram değil demeniz Allah'ın ayetlerine karşı gelmekten başka hiç bir şey değil. Kimse size karışmaz. İster usturayla kesin, ister jiletle. Günah sizin günahınız. Hayat sizin hayatınız. Ama haram olmadığını söyleyemezsiniz.
Sakallarının içindeki bit ve pireler bayram ediyordur :D
Günde 5 kere namaz kılmak için abdest alan bir insanın sakalında bit pire ne arasın :)
Kendi adıma konuşuyorum; ben yüzümü günde 1 kere, icap ederse günde 2 defa yıkıyorum. O adam ayaklarını günde en az 5 defa yıkıyor. O adamın ayakları mı daha temiz, yoksa benim yüzüm mü? [emoji4]

Dıştan çok içinizin güzel olması daha önemli :kıkırda:

Görüş benim görüşüm değil Allah'ın görüşüdür. O yüzden dolayı yanlış olduğunu söylememe gerek yok ortada zaten. Ben ayetler ve hadisleri size sundum. Allah "Peygamberin emrine uyun" diyerek emir veriyor. Peygamberin emri de farz yerine geçmiş oluyor. Peygamberde "Bıyığı kesin, sakalı kesmeyin" diyor. Kaynaklarıyla ayrıntısıyla belirttim. Ya size zorla sakal bırakın demiyor ki kimse ? Bırakmayın ama niye bu kadar ayet hadis varken hala karşı çıkıyorsunuz anlamıyorum ? Sanki bütün farzlara uyuyor muyuz ?
Mesela Atatürk, " Biz bira içiyoruz, soğuk havada güzel gidiyor, evet günah; inşallah Allah affeder." diyor. Siz niye hem yapıyorsunuz hemde günah olduğunu inkar ediyorsunuz? Bütün dünyada haram değil dese, Kuranda yazan hadislerde yazan budur ve doğru budur.
Ayet hadis göstererek hiçbir şey kanıtlayamazsın, hiçbir şeyi kesinlik ile kanıtlayamazsın! 3-5 hadis bulmuşsun bunların dediklerini kanıtladığını zannediyorsun. Oysa ki daha bunları sizin gibilerin uydurduğunu bilmiyorsun. İçkinin, tıraşın günah olduğu sizin gibilerin uydurmasıdır. Baş örtüsü de öyle, Kur'anın hiçbir yerinde baş örtüsü geçmemekte, "göğüs kapatma" geçmektedir. Sizin gibi yobazlar alıp Kur'anı keyfine göre değiştirmişlerdir. Tıraş konusu da öyle, bana bunu Allah'ın emrettiğini kanıtlayamazsın. Çıkmış bir de Allah'ın görüşüdür diyorsun, Allah inip senin kulağına mı fısıldadı bunu? Nasıl bu kadar emin konuşuyorsun anlamadım. @Neşeli Enginar abimin de dediği gibi, siz İslami kendi keyfinize göre yorumluyorsunuz, gerçeğe göre değil.

Hocam şimdi her konu birbirine girmiş.

1. Tanrıyı kabul etmeyenler zaten kurallarını tınlamaz. Benim gibi.
2. Ama müslüman olduğunu iddaa edenler, gerçekten kuranı okursa, bütün saçma kuralların gerçek olduğunu görür. Müslümanlarca sahih hadis diye bir hadis grubu var. Bu grupta çoğu zaman onlara benzemeyin, kafirleri öldürün, dininizi kabul ettirin ettiremezseniz, onlara benzemeyin gibi bence saçma kurallar var. Bunları din emrediyor. Yani o sakal kısımları onlara benzemeyin demekten geliyor. Eeee o zaman eyyy müslümanlar, hemen el,indeki PC'yi bırak, çünkü onlara benziyorsunuz. Lütfen.
Ha ayrıca modern tıp ile tadavi de onlar oluyor bizde yoktu, hemen hastaneyi bırak, hacahmat falan yaptır. Senin dinine göre, uçağa binme, arabaya binme hepsi onlara benzetiyor müslümanları.

Şimdi insanların sorunu ise korkudan, (Cehennem veya Toplum) ben müslüman değilim diyemiyor. Bana göre bunlar da Alevilik diye bir grup kurarak, o kurallardan yırtmak istiyor ama inkar edemiyor. Bana göre. Bizim sorunumuz ne olduğumuza, neye göre yaşayacağımıza, karar verememek.

Düşünmek benim için tek dindir. Düşünerek namaz kılmaya başlamıştım evvel zamanda, çünkü bana müslüman diyorlar ama emrediyor, yoksa cehennem var diyor. Sonra da düşünerek okuyarak saçmalığını anladım, yavaşça bitirme taktiği uyguladım. Ben yaptığım şeyi düşünerek, bilerek yapmayı amaç edindim.

Evet bana göre bütün dinler saçmadır. Nokta.

Hocam şimdi her konu birbirine girmiş.

1. Tanrıyı kabul etmeyenler zaten kurallarını tınlamaz. Benim gibi.
2. Ama müslüman olduğunu iddaa edenler, gerçekten kuranı okursa, bütün saçma kuralların gerçek olduğunu görür. Müslümanlarca sahih hadis diye bir hadis grubu var. Bu grupta çoğu zaman onlara benzemeyin, kafirleri öldürün, dininizi kabul ettirin ettiremezseniz, onlara benzemeyin gibi bence saçma kurallar var. Bunları din emrediyor. Yani o sakal kısımları onlara benzemeyin demekten geliyor. Eeee o zaman eyyy müslümanlar, hemen el,indeki PC'yi bırak, çünkü onlara benziyorsunuz. Lütfen.
Ha ayrıca modern tıp ile tadavi de onlar oluyor bizde yoktu, hemen hastaneyi bırak, hacahmat falan yaptır. Senin dinine göre, uçağa binme, arabaya binme hepsi onlara benzetiyor müslümanları.

Şimdi insanların sorunu ise korkudan, (Cehennem veya Toplum) ben müslüman değilim diyemiyor. Bana göre bunlar da Alevilik diye bir grup kurarak, o kurallardan yırtmak istiyor ama inkar edemiyor. Bana göre. Bizim sorunumuz ne olduğumuza, neye göre yaşayacağımıza, karar verememek.

Düşünmek benim için tek dindir. Düşünerek namaz kılmaya başlamıştım evvel zamanda, çünkü bana müslüman diyorlar ama emrediyor, yoksa cehennem var diyor. Sonra da düşünerek okuyarak saçmalığını anladım, yavaşça bitirme taktiği uyguladım. Ben yaptığım şeyi düşünerek, bilerek yapmayı amaç edindim.

Evet bana göre bütün dinler saçmadır. Nokta.
Ben Aleviyim ve yırtmakla alakası yok, o konuda saçmalamışsın. Sadece diğer yobazlara göre dini yorumlama biçimimiz farklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı