Kablonet 100 Mbps Sınırsız Deneyimi

  • Konuyu başlatan Tim
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 3B
Merhaba,

3 ay kadar başka internet servis sağlayıcısı kullandıktan sonra yeniden Kablonet'e döndüm ve abone olurken merak edenler için deneyimimi aktarmak istedim. Daha öncesinden de zaten 4-5 sene kadar kullanıyordum. :)

Başvuru:​

11.03.2021 tarihinde akşam saatlerinde internetten 100 Mbps paketine başvurdum ve başvurumdan 30 saniye sonra arandım. Talebimi ve istediğim paketi aldılar.

Kurulum ve Aktivasyon:​

Ertesi gün Turksat çalışanları aradı ve müsait miyim diye sordular. Apartmandan dairedeki ayırıcıya kadar kurulumunu Turksat halleti. Ayırıcıdan aynı şekilde televizyona ve modeme olan kabloları ve kroşeleri de onlar halleti. Dünyanın en iyi kurulumuna sahipler diyebilirim.

Aktivasyon da aynı şekilde saniyeler içerisinde halledildi.

Cihazlar:​

Modem olarak Infinity 401 ve televizyon için de i-KUTU verildi.

Modemin özellikleri şurada:


5 GHz üzerinden kablosuz olarak 100 Mbps'i rahatlıkla verebiliyor.

i-KUTU özellikleri de burada:


Belirli özelliklerin kullanılabilmesi için internete bağlanması gerekiyor. Modeminiz farklı bir oda ise Ethernet kablosu çekilmesi gerekli yani.

Hız Testleri:​

Ethernet kablosu ile masaüstü bilgisayardan yapılan test:

kablolu.png


5 GHz üzerinden masaüstü bilgisayarda yapılan test:

5ghz.png


Ping Testleri:​


vie.valve.net için test:

valvenet.png


Rainbow Six: Siege için test:

Tom Clancy's Rainbow Six  Siege Ping Kablonet.png


Valorant için test:

Valorant Ping Kablonet.png


Müşteri Hizmetleri:​

Müşteri hizmetlerini arayarak ya da site ve mobil uygulama üzerinden arıza kaydı bırakabiliyorsunuz. Kayıt bıraktığınızda birkaç saat içerisinde sorununuzu halletmiş oluyorlar. En hızlı müşteri hizmetlerine sahipler diyebilirim.
 
Son düzenleme:
@509401 2 ay önce 200/25 Mbps fiber paketini 216 liraya yaptırdım. Gayet de memnunum, hız testlerinde 198-200 Mbps veriyor. TT zaten absürt fiyatlar sunuyor. Beni aradıklarında yanlış hatırlamıyorsam 16 Mbps için 180 küsur lira istemişlerdi. 200/25 Kablonet kullandığımı, fiyatlarının gereksiz pahalı olduğunu söylediğimde Türkiye'nin hiçbir yerinde böyle altyapı olmadığını, bir yanlışım olduğunu iddia etmişlerdi. O zaman 1000 Mbps hızı nasıl verdiklerini sorarak konuyu büyütmek istememiştim ama 10-15 dakika kadar arkadaşı ikna etmeye çalışmıştım😀😀.

Turksatkablo sitesine altyapı sorgulamada ne çıkıyor? SS atar mısınız?
 
Hocam sizin altyapı 1000 Mbps kolaylıkla 100-200 Mbps verebilir benimki 100 Mbps internette çok şikayet var bir de Kablonet kutusu bayağı bir eski sanırım çok önceden takılmış taahhüt olduğu için iptal etmek için uğraşmak zorunda kalırım.
Teknik detayına çok hakim değilim ancak binanızda kablonet kullanıp da memnun olmayan varsa sizin durumunuz da çok farklı olmayacaktır. Oturduğum yerde 77 mbps'ye kadar VDSL altyapı da bulunuyor. Buna güvenerek ben de başka bir ISS'den taahhütsüz 75 mbpslik VDSL paket almıştım ve çok sık sorun yaşıyordum. Sonrasında sorunun sınırlarda olan kullanımdan kaynaklandığı ve 50 mbps'den sonrasının sıkıntı çıkaracağı söylendi. Sınırlarda kullanmak sorun çıkarabilir ama en net bilgiyi müşteri hizmetleri verecektir. Müsteri hizmetleri ile konuştunuz mu?
 
Kablonet'ten bende sahsen cok memnunum 50Mbps paketımız var 47Mbps alıyorum.
Binamızda 100 Mbps altyapı varmış.

Eki Görüntüle 1650277Eki Görüntüle 1650278

Hocam türksatkablo.com bu siteden sorgular mısınız en altta sorgulama yeri. O site orijinal sitesi değil.

Teknik detayına çok hakim değilim ancak binanızda Kablonet kullanıp da memnun olmayan varsa sizin durumunuz da çok farklı olmayacaktır. Oturduğum yerde 77 Mbps'ye kadar VDSL altyapı da bulunuyor. Buna güvenerek ben de başka bir ISS'den taahhütsüz 75 Mbps'lik VDSL paket almıştım ve çok sık sorun yaşıyordum. Sonrasında sorunun sınırlarda olan kullanımdan kaynaklandığı ve 50 Mbps'den sonrasının sıkıntı çıkaracağı söylendi. Sınırlarda kullanmak sorun çıkarabilir ama en net bilgiyi müşteri hizmetleri verecektir. Müsteri hizmetleri ile konuştunuz mu?

Binada Kablonet kullanan var mı bilmiyorum çünkü kablo çekilme işlemi oluyor Türk Telekom direkt duvarda çıkışı var o yüzden tercih etmiyorlar. Sizinki Kablonet altyapısı değil büyük ihtimalle o yüzden sıkıntı çıkarması normal TT altyapısı ile Kablonet kullanılmaz.
 
Son düzenleme:
Hocam türksatkablo.com bu siteden sorgular mısınız en altta sorgulama yeri. O site orijinal sitesi değil.



Binada Kablonet kullanan var mı bilmiyorum çünkü kablo çekilme işlemi oluyor Türk Telekom direkt duvarda çıkışı var o yüzden tercih etmiyorlar. Sizinki Kablonet altyapısı değil büyük ihtimalle o yüzden sıkıntı çıkarması normal TT altyapısı ile Kablonet kullanılmaz.
Aynı çıktı.
 

Geri
Yukarı