Kadının objeleştirilmesi

Müslüman bir ülke olmanın faydalarıdır ki bu ülkede objeleştirmelere çok rastlamadım ama yurt dışında çok var.
Bunlar da Müslüman değil mi?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Müslüman olmak başka kimliginde Müslüman yazması başka hocam.
1688289780425.png
 
Bunun başlıca sebebi kadını ticaret unsuru olarak kullanan film, reklam, pazarlama endüstrisi. Yıllarca insanın çıplaklığını "Cesur poz" olarak lanse ettiler. Millet sanıyor ki onlar benim özgürlüğümü savunuyor, ben özgür ve güçlü görünmek için soyunmak zorundayım. Hayır kardeşim, kimse senin özgürlüğünü savunmuyor. Buna karşı koyanları da cahil, yobaz, köylü diyerek soyutluyor. Sen güçlü kadın, özgür kadın ayağına vücudunu soyarken senin bedenin ve zihniyetin üzerinden milyarlar kazanıyorlar. Ama bizim milletimiz şunu anlamıyor, özgürlük bedenini sergilemek ile olmaz. Bu sadece senin teşhir edilmene yol açar.
Özgürlük fikri, zihni hür; düşüncelerini ve savunduğu ilkeleri yaşayabilen insanlara özgü bir niteliktir.
Kadının objeleştirilmesinin başlıca sebebi budur. Bunu doğudan batıya bütün dünyada görmek mümkündür.

İkinci sebebi, eski erkek zihniyeti. Kadını ikinci plana atan, sadece fiziken değil, zihnen ve fikren de kadının düşüncelerini önemsemeyen zihniyet. Geniş aile yaşandığı yerlerde evin bütün yükünün sırtına yüklendiği, ama insan yerike koyulup da sofraya oturtulmayan zihniyet. Daha durun son 10-15 senedir anadoluda kadın insan yerine konmaya başlandı. Aslında bunun en büyük sebebi anadoluda eskisi gibi geniş aile yaşanmaması, çekirdek ailelerde ise kadının ön plana çıkma şansı yakalaması. Ama mesele ailedeki üye sayısu değil, zihniyet meselesi. Kadına değer veren geniş ailede de baş tacı yapar, değer vermeyen 3 kişilik ailede de köle yerine koyar.
 
Screenshot_20230702_125916_Chrome.jpg
Refaha göre mi ahlak.
3. dünya ülkelerinde ahlak yok hocam.

Saçma argümanlarla müslümanlığı kötülemeye ne kadar devam edeceksiniz cidden bilemiyorum.

Saçma argümanlarla müslümanlığı kötülemeye ne kadar devam edeceksiniz cidden bilemiyorum.

Bu arada kadınlar sizin malınızdır derken veda hutbesindeki kadınlar size emanettir lafzını dalgaya almış olabilirler bunu aldığınız kaynağı belirtirseniz incelemek isterim.
 
Son düzenleme:
Refaha göre mi ahlak.
3. dünya ülkelerinde ahlak yok hocam.
Sosyal medyadaki ve günümüz kadınları gördükçe, senin dediğin olsa bile (ki değil), İslam'ın kadınlara olan tutumuna daha çok hak veriyorum.

Evet kadınların yaptıkları beni asla ilgilendirmez, karışmam onlara ve hakkında bir şey bile söylemem ama İslam'ın neden böyle tutumları olduğunu anlayabiliyorum.

Neden ilgilendirmez beni? Birinin hayatına karışma hakkım yoktur. Böyle bir hakkım olsa bile yapmam, umurumda olmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı