Kafe açma fikri nasıl?

• Konuyu başlatan OnePC
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 33
  • Görüntüleme 371
Evet ama konumu gerçekten güzel ve canlı. Ek iş derken biz daha öğrenciyiz. Abimle düşünüyoruz. Abim mezun oldu üniversiteden. Bende hayırlısı diyelim. İlerde ben İnşaat Mühendisi olacağım, bu işi yapacağım ama kafemizde olsun diyorum. Hazır dükkanımız varken işletelim diyoruz. Karar aşamasındayız.
Hayırlısı olsun hocam, bize tavsiye vermek düşer. Yolunuz açık olsun.

Hazır temiz kira geliri varken dükkana çevirip başına uğraş almak hiç mantıklı değil ben olsam hayatta bulaşmam böyle bir sevdaya gelen parama bakarım.
İş tutarsa mevcut gelirin 3-4 katı kazanacağız ama. Şuanki kiracı bile kira verdiği halde kazanıyor ki başka semte 2. şubelerini açtılar. Konumu gerçekten çok iyi ve güzel kazandırıyor.

Merhaba. Şehrin en merkezi konumunda, caddenin hemen bir arka sokağında dükkanımız var. O sokak kendini çok geliştirdi ama. Barlar ve restoranlar açıldı hep. Dükkanımız yeni binada, bina 6-7 senelik. Dükkan 2 katlı, büyük değil ama küçük de değil. Tam büyüklüğünü bilmiyoruz. Dışarısıyla birlikte mutfağın olacağını da hesaplarsak 20 masa rahat sığıyor.

Şu an kiraya veriyoruz. 6-7 senedir kiraya veriyoruz. Şu anki işletenler pizza vs. yapıyorlar. Restoran diyebiliriz. Biz de diyoruz ki oraya kafe açalım ama diğer kafeler gibi olmasın. Özgün bir kafe olsun. Başka bir yöreye ait kafe açmayı düşünüyoruz. O yörenin mimarisine göre dekor etmeyi, o yörenin kahvelerini satmayı, o yörenin pastalarını vs. satmayı düşünüyoruz.

Pastaları toptan günlük hazır almayı düşünüyoruz. Kahve içinde profesyonel makinelerden düşünüyoruz. Kira vermeyecek olmamız bizi zorlamayacak diye düşünüyoruz.

Bu iş tutar mı ondan emin değiliz. Zarar eder miyiz hiç bilmiyoruz. Sizin de fikriniz bizim için çok önemli.

Eğer civarlardaki kafelerden bir farklı konseptiniz var ise mantıklı olabilir.

Doğru kararlar alacaksanız neden tutmasın? Geceleri de hizmet verecekseniz ve üstüne alkol satacaksanız özgün de bir konseptiniz varsa tutmaması için bir neden göremiyorum.

Doğru kararlar alacaksanız neden tutmasın? Geceleri de hizmet verecekseniz ve üstüne alkol satacaksanız özgün de bir konseptiniz varsa tutmaması için bir neden göremiyorum.
Gece 12’ye 1’e kadar açık tutmayı düşünüyoruz. Alkol satmayı düşünmüyoruz çünkü bela çekmek istemiyoruz ve mekan mafyaları genellikle alkollü mekanlardan haraç istiyorlar bildiğim kadarıyla öyle duymuştum. Alkol işine girmek istemiyoruz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı