Kara mizah adı altında dalga geçmenin de bir sınırı var mı?

Her olay alay konusu olur mu?

• Evet, olur.

• Hayır, dalganın da bir sınırı var.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Her şeyin değil de her kişinin bir sınırı vardır. Kara mizah adı altında insanların sinir uçlarıyla ilgili paylaşım yapan bir Instagram sayfası takip ediyordum. İlerleyen zamanlarda bedelli askerlik yapanların korkak ve vatansever olmayan kişiler olduğunu yazan bir kara mizah gönderisine bu sayfanın tepki gösterdiğini gördüm. Akabinde yorumlara "Admin noldu her şeyin kara mizahı oluyordu hani? Kendi sınırlarınız çiğnenince nasıl da tepki gösteriyorsunuz." yazdığım için sayfa tarafından engellendim :).

Olay bundan ibarettir arkadaşlar. Kara mizah adı altında her insanın sınırlarını çiğneyemezsiniz. Sıra size geldiği zaman böyle kendinizle çelişirsiniz.

Soru gayet açık, ister kara mizah ister normal, her olayla -sizce- iyi ya da kötü, dalga geçilir mi?
Not: Lütfen cevapları yazarken kullandığımız üsluba dikkat edelim, sonuçta konu dışı başlığı altında açılmış bir başlık bu, konu başka yerlere çekilmesin :)

Belli bir cizgi var bana gore o cizgi gecilince saka komikte olmuyor cogu kara mizahi desteklerim ama kalkip dine peygambere sovunce mizah olmuyor şerefsizlik oluyor yaptiklari.

Küfür edilmediği sürece sıkıntı yok bence. Onlar zaten kara mizah olmuyor. Kara Mizah adı altında terbiyesizlik oluyor. Ama bence bir konu ile ilgili dalga geçilemiyorsa, o konu ya da değer o ulusa zarar veriyordur. Her ne kadar önemli bir değer olsa da dalga geçilemiyorsa, körü körüne savunuluyorsa o değerin bir yararı yoktur. Mizah insanları güldürdüğü gibi çok güçlü bir eleştri dayanağıdır. Sorgulama sonucu mizah oluşur. O değer eleştrilemiyorsa veya sorgulanamıyorsa o değer doğru bir şey değildir.

Pınar Fidan olayı var mesela. Çok araştırmadım ama baya linç yemişti diye biliyorum.

Ülkemizde fazlasıyla sınırlı. Amerikadaki gibi bir kara mizahı asla yapamazsınız. Biz mizahtan bile alınan bir toplumuz bırakın kara mizahı :)

Kara mizah adı altında dalga geçmek. Yani bu cümle ile asıl amacın dalga geçmek olduğunu gösteriyor.Dur bir dalga geçeyim ama kara mizah yapıyormuş gibi olsun ki fazla tepki çekmeyeyim mi?

Kişisel olarak karşımdakini rahatsız eden mizah yada başka bir şey olsun bu beni de rahatsız eder.

Karşımda benim değerlerimle dalga geçip "Kara mizah bu kardeşim, bu kadar alıngan olma." derlerse yumruğu indiririm vallahi :) Önüne gelenle dalga geçen insanların değer verebilecekleri bir şeylerinim olmadığını, boş insanlar olduklarını düşünüyorum.
İnsanların bir şeylere değer vermemeleri yahut daha muhtemel olarak üstü kapalı eleştirilere açık olmaları onları boş yapmaz. Sizler bir şeylere sarılıp, kendinizi onlar için perişan ediyorsunuz diye kimse öyle olmak zorunda değil.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı