Kardiyo yapmadan kilo verilebilir mi?

395014

Hectopat
Bugün itiş günündeydim. Ağırlık antrenmanım bittiğinde gram halim kalmadığını fark ettim. Çünkü günde 50gr carb ile besleniyorum. kardiyo yapmadan eve döndüm. kardiyo yapmadan da kilo verebilir miyim? Yoksa kardiyo elzem bir şey midir?

Verilir ama en azından kardiyo yapman daha iyi olur. Kardiyonun okadar uzun olmasına gerek yok. 15 dakika 7.5 eğim 3.5-4 hızında yürüyüş ve 15 dakika bisiklet yapsan bile yeterli.

Verilir ama en azından kardiyo yapman daha iyi olur. Kardiyonun o kadar uzun olmasına gerek yok. 15 dakika 7.5 eğim 3.5-4 hızında yürüyüş ve 15 dakika bisiklet yapsan bile yeterli.

Hocam 30 dakika 20 eğim 6 hız yapıyorum. 15 dakikaya düşürsem veya 2 günde 1 yapsam olmaz mı?

Bugün itiş günündeydim. Ağırlık antrenmanım bittiğinde gram halim kalmadığını fark ettim. Çünkü günde 50gr carb ile besleniyorum. kardiyo yapmadan eve döndüm. kardiyo yapmadan da kilo verebilir miyim? Yoksa kardiyo elzem bir şey midir?
Kardiyo yapmadan da düzgün beslenerek gayet güzel kilolar veriliyor. Hele ki çok kiloluysan ayda 5 kilodan fazla verme ki derin sarkmasın.

Hocam 30 dakika 20 eğim 6 hız yapıyorum. 15 dakikaya düşürsem veya 2 günde 1 yapsam olmaz mı?
Olay kardiyoda antrenman sonunda elinde kalan enerjiyi bitirmek. Kardiyo'da yakmazsın kalori sadece metabolizman haraket etmeye ne kadar alışırsa gün içerisinde yaktığın kalori miktarın artar. O yüzden sen kendini nasıl iyi hissediyosan öyle yap. Ben koşu bandını çok seven biri değilim o yüzden antrenman sonrası koşu bandında dinlenip 15 dakika biraz daha agresif bisiklet sürüşü yapıyorum yetiyor.

Dediğim gibi kardiyosuz verilir ama kardiyo yaparak daha hızlı verirsin. Metabolizmanı hızlandırdığı için günlük harcadığın hem ortalama kalori artar hemde kardiyo esnasında 150-200 kalori daha fazla yakarsın.

Bu arada aklıma gelmişken kardiyo yapacaksan çok carb kesmene gerek yok. 50 gram karb alıp karb'ı sıfırlamak gereksiz sen yarışmacı değilsin. Alman gereken proteine dikkat et ve günlük toplam alman gereken kaloriden 500-750 kalori daha az alacak kadar karb kıs yeter.

Son düzenleme:
Olay kardiyorda antrenman sonunda elinde kalan enerjiyi bitirmek. Kardiyo'da yakmazsın kalori sadece metabolizman hareket etmeye ne kadar alışırsa gün içerisinde yaktığın kalori miktarın artar. O yüzden sen kendini nasıl iyi hissediyorsan öyle yap. Ben koşu bandını çok seven biri değilim o yüzden antrenman sonrası koşu bandında dinlenip 15 dakika biraz daha agresif bisiklet sürüşü yapıyorum yetiyor.

Dediğim gibi kardiyosuz verilir ama kardiyo yaparak daha hızlı verirsin. Metabolizmanı hızlandırdığı için günlük harcadığın hem ortalama kalori artar hem de kardiyo esnasında 150-200 kalori daha fazla yakarsın.

Bu arada aklıma gelmişken kardiyo yapacaksan çok carb kesmene gerek yok. 50 gram karb alıp Karb'ı sıfırlamak gereksiz sen yarışmacı değilsin. Alman gereken proteine dikkat et ve günlük toplam alman gereken kaloriden 500-750 kalori daha az alacak kadar karb kıs yeter.

kardiyo yapmaya devam edeceğim hocam. Ama kaç gr carb almam gerekiyor sizce? 1.91 boyunda 103 kiloyum hedefim 90a düşmek. Ve antrenmana sabah gittiğim için karbonhidratın çoğunluk kısmını kahvaltıda mı almalıyım?

kardiyo yapmadan da düzgün beslenerek gayet güzel kilolar veriliyor. Hele ki çok kiloluysan ayda 5 kilodan fazla verme ki derin sarkmasın.

Hocam bu zamana kadar 50 kilo verdim zaten. Ayda aşağı yukarı 4-5 kilo kadar verdim ve deri sarkması olmadı hiç. Sadece derim yumuşaklaştı.

kardiyo yapmaya devam edeceğim hocam. Ama kaç gr carb almam gerekiyor sizce? 1.91 boyunda 103 kiloyum hedefim 90a düşmek. Ve antrenmana sabah gittiğim için karbonhidratın çoğunluk kısmını kahvaltıda mı almalıyım?

Hocam bu zamana kadar 50 kilo verdim zaten. Ayda aşağı yukarı 4-5 kilo kadar verdim ve deri sarkması olmadı hiç. Sadece derim yumuşaklaştı.
Sorun olmaz hocam ayda 5 kilo düzgün beslenme ile de verebilirsiniz. İllaha kardiyoya gerek yok. Spora gitmeseniz sabahtan akşama kadar otursanız kalori açığı+ düzgün beslenme ile sıkıntı çıkmaz.

Sorun olmaz hocam ayda 5 kilo düzgün beslenme ile de verebilirsiniz. İllaki kardiyoya gerek yok. Spora gitmeseniz sabahtan akşama kadar otursanız kalori açığı+ düzgün beslenme ile sıkıntı çıkmaz.

Spora gidiyorum hocam. Benim sıkıntı ettiğim şey aç gezdiğim halde kilo verememek. Yataktan hızlı kalkınca vs. gözüm kararıyor açlıktan :).

Spora gidiyorum hocam. Benim sıkıntı ettiğim şey aç gezdiğim halde kilo verememek. Yataktan hızlı kalkınca vs. gözüm kararıyor açlıktan :).
Bir süre diyet yaparken fazla kilo verdikten sonra kilo verme yavaşlıyor hocam o zaman kardiyo ile hızlandırabilirsiniz ama yine de kilo verirsiniz.

Bir süre diyet yaparken fazla kilo verdikten sonra kilo verme yavaşlıyor hocam o zaman kardiyo ile hızlandırabilirsiniz ama yine de kilo verirsiniz.

Yani hocam kardiyoyu 45 dakikaya çıkarıp karbonhidartı 100-125 vs. yapsam bozmaz mı? Sadece kardiyoyu arttırırsam salonun ortasında bayılırım herhalde. Eve zor attım kendimi bugün.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı