Kargo firmalarının değerlendirmesi

Merhabalar, özellikle şu virüs döneminde alışverişlerimizde en büyük rolü oynayan aktörler kargo firmalarıdır. 3 aylık süreçte pek çok internet alışverişi gerçekleştirdim ve kargo firmalarını değerlendirme şansı buldum. Şimdi tek tek değerlendireceğim.

Değerlendirmeler puanlama usulü olup, 10 üzerinden puanlandırılmaktadır. Bu değerlendirme sadece Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve MNG kargo için yapılmıştır.

1. Yurtiçi Kargo.
Hız:
10.
paket güvenliği: 6.
kurye: 1.

Hız bakımından ilk sırada kesinlikle yurtiçi kargo bulunmakta. İstanbul'dan kargo çıkışının yapıldığı günün ertesi günü tüm kargolar Ankara'da ikamet ettiğim adrese ulaştı. 2 günde transfer ve dağıtımı tamamlayabilen başka bir kargo firması bilmiyorum. Paketleme ne kadar iyi olursa olsun kutular mutlaka zarar görüyor. Bunun önüne geçmek sanırım çok zor. Bu nedenle paket güvenliğine 6 puan verdim. Kuryeler binlerce liralık bilgisayarı kapıma getirip isim söyledi ve siz misiniz dedi. Evet dediğimde tamam deyip gittiler. Yanlış bir adrese götürülüp kötü niyetli birisiyle karşılaşsalar kişi evet benim dediğinde kargoyu rahatça teslim alabilirdi. Bu nedenle kuryelere puanım 1.

2. Aras Kargo.
Hız:
7.
paket güvenliği: 6.
kurye: 5.

Yurtiçi kargoya göre paketleri biraz daha geciktiriyorlar. Bu nedenle 7 puan verdim. Paket güvenliği konusunda aşağı yukarı aynı hassasiyet içerisindeler bu nedenle 6 puan paket güvenliğine verdim. Kuryeler Yurtiçi Kargo'ya kıyasla en azından ismi söyleyip soyismi bizden işitmek istiyorlar. Bu nedenle 5 puan verdim.

3. MNG kargo.
Hız:
1.
paket güvenliği: 8.
kurye: 1.

MNG kargo hız konusunda kurye firmaları arasındaki en vasat firma. Sadece ürünün aktarma merkezinden çıkması minimum 3-4 iş günü sürüyor. Dağıtıma çıkacağı muallakta olan bir firma. Bu nedenle dağıtımı beklemeyip kendiniz şubeden alırsanız sizi evde bulamadık gibi bir notla karşılaşmazsınız. Bu nedenle hız olarak 1 puan verdim. Paketleri diğer kargo şirketlerine kıyasla daha iyi muhafaza ediyorlar. Sadece karton kutularında çok nadir ezilmeler ve ufak yırtılmalar oluyor. Bu nedenle 2 puan kırdım ve 8 puan verdim. Kuryeler yurtiçi kargo ile aynı zihniyetteler ve size kargo gelmiş deyip kapıya bırakıp kaçıyorlar. Kimlik sorgulamıyor, adam gibi kapı numarasına bile bakmıyorlar. Bu nedenle 1 puanı hak ettiler.

sonuç: kargo şirketleri güven vermemektedir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
M
Yaklaşık 200 TL'lik kitap alışverişimiz oldu BKM'den. BKM sağ olsun kargoya 1 hafta vermediler. Bu son alışverişim oldu bu siteden. Ama kargoya verildikten 2 gün sonra jet gibi elime ulaştı. Hatta aradılar, alan kişi, yani beni, doğrulamak için soru sordular. Pahalı ya da değerli şeylerde arıyorlar. Yurt dışından aldığım ürünlerde zile basmayı ihmal etmiyorlar sağ olsunlar. Sadece bir kere çok sinir edici harekette bulundular. O da kargomu posta kutusuna değil, binanın giriş kapısının altına bırakmışlardı. Şükürler olsun kargoma bir zarar gelmemişti. 😀
Peki MNG Kargo PTTye gelirmi
 
Bu kargo işi bulunduğunuz yere çok bağlı bir durum sakin yerlerde yaşıyorsanız iyi çok kalabalık olunca sıkıntı oluyor. Ben Balıkesir kepsut ilçesinde yaşıyorum örnek olarak PTT Kargo'dan da memnunum Aras Kargo'dan da.
 
Şubeden şubeye değişen bir durum bu.
Ben bazı illerde bazı kargo firmalarından çok memnunken, başka bir ilde memnun kalmadığım çok fazla oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı