Karşılaşmaktan sıkıldığınız insan tipleri

Aile içinde herhangi bir problem yok hatta koskoca babaannem ve anneannem dahi yakıştığını söylemişti. Ama şu iki kadının zihniyetinde olamayan kesim hala mevcut. Örnek vermem gerekirse, geçen sene yaşadığım bir olay vardı, gittiğim berberde ki adamdan "Kolundaki dövme neyse ama kulağında ki ne?" tepkisini almıştım, yahu sana ne? Neyse, zaten tepkisinden ötürü oraya gitmeyi de kestim, insanlar "had" nedir bilmiyorlar.
Paranla rezil olmak bu olsa gerek.

O yüzden oy vermek için üniversite mezunu olması ve IQ sınırı getirilmeli diyoruz 🤣 🤣
Ben size hiç katılmıyorum, onlar da bu ülkenin vatandaşı ve vergi ödüyorlar. Okumakla bilgili olunmuyor, okumuş ama cahil bir sürü insan var. Okumayan herkes bilgisiz yahut düşünemiyor da değil. Bence ben robot değilim tarzında basit bir soru yöneltilmeli, onu çözen herkes oy kullanabilir. İsterse 100 yaş üstü olsun o soruyu çözüyorsa kullansın ama isterse 4 okul bitirmiş olsun eğer ki basit soruyu yapamazsa oy kullanmasın.

Demokrasi falan dedin, yaşlıları da savundun, dediklerinden yola çıkarak söyledim. Savunduklarin klasik koyun lafları olduğu için sanırım.
Demokrasiyi savunuyorum. Lakin Suriyelilerle ve demokrasi arasında bağ kurman ilginç. Sana cahil dedim diye demediğini bırakmayan sen insanlara 'koyun' diyorsun. Trajikomik gerçekten.

Oy kullanma hakkı kısıtlanamaz bir gerçektir. Okumayan kısımda kullanabilir okuyan da. Cumhuriyet ülkeyi yönetecek kişinin "halk tarafından seçilmesi" ile gerçekleşir sadece zekalı bireyler tarafından değil. Bende memnun değilim, tüm sistemler vasat ekonomi, eğitim hepsi. Ama şöyle düşün senin doğru bildiğin gerçeklerde onlara göre yanlış, onların düşüncesi de sana yanlış geliyor. Genelde bu durum Japonya'da lise zorunlu diye bilinir ama öyle bir şey yok. 18 yaşını dolduran her birey oy kullanabilir.(Sizin düşüncenize saygı duyuyorum)

Moderatörler.(!)
@UBerk hocam size nedenini anlatmak istiyorum.

Bazı moderatörler açtığım konularda otomatik metin düzeltme yapıyor, doğru yazdığım metin karmançorman bir şeye dönüyor ve benim en baştan düzeltmem gerekiyor. Bu da bir süre sonra çok can sıkıcı oluyor.

Karşılaşmaktan da sıkılmıyorum açıkçası, kesinlikle yanlış anlamayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı