Kas kaybetmeden nasıl yağ yakılır?

Evet, o tecrübeyi canlı canlı yaşadığım için çok iyi biliyorum. Ama inanın bana mecbur kalma gibi bir şey oldu.
Ben toplamda 3-4 kere tekrar obez seviyeye kadar kilo alıp verdim. Sonra "Bu sefer tam olacak" diye hırs yapıp baya fazla kilo verdim. 1 ayda 15 kilo sonraki 2 ayda da toplam 10 kilo verdim.
Baya kaslarım eridi, obezdim kemik kaldım. Ondan dolayı zaten Fitness'a başladım ben zamanında. Şükür ki fitness ile bunu düzelttim ve baya fit de oldum.
Tabi şu an Covid kesintisinden beri tekrar başlamadım. O da gitti biraz yani.
Böyle çalışırsan zaten vücudun kendini kitlediği için yeniden eski kilona dönersin ki. Yine de azmine helal olsun güzel hırs yapmışsın.

Böyle çalışırsan zaten vücudun kendini kitlediği için yeniden eski kilona dönersin ki. Yine de azmine helal olsun güzel hırs yapmışsın.
Zaten döndüm o kiloma çalıştığım zamanda da ama o zaman yağ değil kas ağırlıklıydı işte. Şu an bayadır fitnessa gitmememe rağmen vücudumun belli bir yapısı, alıştığı şekli olduğu için ve evde de arada hareket ettiğim için eskisi gibi bir bozulma olmuyor.

Zaten döndüm o kiloma çalıştığım zamanda da ama o zaman yağ değil kas ağırlıklıydı işte. Şu an bayadır fitnessa gitmememe rağmen vücudumun belli bir yapısı, alıştığı şekli olduğu için ve evde de arada hareket ettiğim için eskisi gibi bir bozulma olmuyor.
Şu anda boy kilon kaçtı?

Günlük kalori ihtiyacınızı hesaplayan siteler var hesaplayın. 2500 ise 2000 kalori al. Onun dışında kardiyo yaparken yoğun ama kısa süreli antrenmanlar yap ama en az 1 gün ara ver, haftada 3 seferi aşmasın. Dinlenme günlerinde daha hafif yapabilirsin. Ayrıca spor yapmaktan önemli bir şey varsa o da dinlenmek. Uyku düzenin olmalı ve iyi uyumalısın. Beslenme takibini sırf kalori değil makro olarak yap yağ,protein vb. Myfitnesspal güzeldir bu konuda. Ayrıca hızlı kilo vermek hedefin olmasın.3-4 aydan aşağısını düşünme.

Şu anda boy kilon kaçtı?
Boyum aynı. 13 yaşında durdum çünkü. Şu an 21 yaşındayım.
Sporu bırakınca önce kilom 71'e kadar düştü kaslardan. Ondan sonra 76 kiloya kadar aldım. Yaşadığım şehirde yaşıtlarım falan da kalmadığı için pek dışarıya çıkasım da gelmiyor, sıkıntı o. Yoksa benim kilo vermede falan neredeyse her gün basketbol oynamamamın etkisi de çok büyüktü.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı