Kas olarak nasıl kilo alınır?

Katılım
22 Mayıs 2021
Mesajlar
1.440
Makaleler
2
Çözümler
13
Merhaba arkadaşlar. 17 yaşında ve 170 cm boyundayım. Bu COVID'den önce yaklaşık 64 kiloydum. Tabii COVID'den sonra evlere tıkıldık, haliyle hareketliyken eskiden 3 öğün besleniyordum. Şimdi ise 2-1 arası seyrediyorum, çünkü acıkma duygusu nadir yaşıyorum. Ve bu aralar 55 kilo civarına düştüm, yaklaşık 10 kilo verdim. Tabii çevreden zayıflamışsın söylemleri aşırı can sıkmaya başladı. Vücut olarak yağlı bir vücuda sahip değilim, kas kütlesi daha baskın. Ben nasıl kas kütlesi olacak şekilde kilo alabilirim?
 
Sağlıklı ve gereken kalori ihtiyacınızın bir tık üstü beslenerek ve spor yaparak kas kütlesi olarak kilo alırsınız. Çok hızlı almamanızı tavsiye ederim.
 
Günlük kalorinin üzerine +200 ya da +300 civarı bir kalori ekle. Protein alımını da kilo x 2 yap. Haftanın da 4-5 günü ağırlık kaldırma yap, kardiyo yapma. Proteini yeterli miktarda aldıktan sonra kalan kalori miktarında ne yediğinizin bir önemi yok. Dirty bulk ile clean bulk arasında "kalori" farkı vardır yenilen gıdalar dirty ya da clean olmasını etkilemez.
 
3 Yorum okudum. Doğru olan bilgiler olsa da gözüme çarpan yanlışlar var. O yüzden temiz kaynaklardan biraz bilgi edinmen gerekiyor. Olayın mantığı basit ama bunu kendin kavrarsan daha iyi anlarsın.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı