Kasa önündeki 3 fan nereye bağlanmalı?

Eralp12

Femtopat
Katılım
20 Mayıs 2023
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Kasa önündeki 3 fanın üzerinde Power yazan 2 adet 4 pinli çıkış var. Ben bunları güç kaynağına mı bağlıyim? Yoksa hiç bağlamıyım da öndeki 3 fanı fan çoklayıcı ile anakarttan çalışsın diye anakart üzerindeki CPU fan yazan yere mi bağlıyim? Bir kablonun üzerindede ch yazıyor o da başka bir 3 pinli kablo ile ayrılıp onun da üzerinde ın VDG yazıyor ben bu kablonun kasanın arkasında duran tekli fanın kablosu olduğunu tahmin ediyorum. Bu kabloyu anakart üzerindeki CHA_FAN yazan yere mi bağlıyim? Yoksa CPU fan yazan yere mi? Bir de 3 pinli fanı 4 pinli çoklayıcı ya takarsam çalışır mı? Bir de anakartta işlemci için ek kablo yeri yok ben göremedim sorun olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
@knowledgeworker pompa tam devirde dönmeli. AiO pump ve pump fan aynı şeyler. Bunlara takılan donanımlar varsayılan olarak tam devirde çalışır. Araştırma yapabilirsiniz. CPU fan ise boş kalınca hata veren sistemler var. Buraya da pompa fanları takılabilir.

Technopat'ın videosunda pompayı AiO pompa, Sıvı soğutucunun fanlarınıda CPU fana takılması gerektiğini söylüyor sağ olun cevap için.
 
Son düzenleme:
Technopat'ın videosunda pompayı AiO pompa, pompa fanlarınıda CPU fana takılması gerektiğini söylüyor sağ olun cevap için.
Bazı anakartlarda maalesef bunlar yok. Olmayanlar içinse dediğiniz gibi çözümler var. Ama varken yapmak lazım.
 
Kendi sistemimde CPU_FAN boş, BIOS ayarlarından da devre dışı bıraktım. Sıvı soğutma fanları dahil tüm fanlar, iCUE denetleyicisine ve pompa bağlantısı ise AIO_PUMP üzerine bağlıdır.

iCUE yazılımı üzerinden hem kasa fanlarımı hem sıvı soğutma fanlarımı hem de pompa devrimi rahatlıkla denetleyebiliyorum.

Bu arada "radyatör fanı" ya da "sıvı soğutma fanı" olarak belirtilmediği için konuda o kısma hiç odaklanmadım.
 
CPU FAN iptal etmeye gerek yoktu. Buraya pompa fanları da takılabilir. Dediğiniz yazılım ise güzel. Anakart üretici yazılımları da kullanılabilir.
 
Kendi sistemimde CPU_FAN boş, BIOS ayarlarından da devre dışı bıraktım. Sıvı soğutma fanları dahil tüm fanlar, iCUE denetleyicisine ve pompa bağlantısı ise aıo_pump üzerine bağlıdır.

iCUE yazılımı üzerinden hem kasa fanlarımı hem sıvı soğutma fanlarımı hem de pompa devrimi rahatlıkla denetleyebiliyorum.

Bu arada "radyatör fanı" ya da "sıvı soğutma fanı" olarak belirtilmediği için konuda o kısma hiç odaklanmadım.

Sıvı soğutma vatandan 1.100TL'ye aldım indirimdeydi 240 mm radyatör ve sıvı soğutma aynı şey diye biliyorum.
 
Sıvı soğutma sistemi pompa, radyatör, pompa/radyatör fanları ve varsa ışıklardan meydana gelir. Bazı firmalar yanlarında aparat da verebilir.
 

Geri
Yukarı