Ailenle yaşıyorsun ve 1800 TL nasıl az geliyor anlayamadım. Biz 5 kişiyiz ve ailemizin aylık toplam geliri 3000 TL ya var, ya yok. Ona rağmen her ay, olmasa da iki ayda bir çeyrek altın falan almaya çalışıyoruz.
Tasarruf falan yapıyor musun bilmiyorum ama doğru şekilde harcamak için elinden geleni yapmalısın. Tabi eviniz kira ise bilemem. En doğru yatırım altın ve bilezik bence.
Devletin bu kadar vergi alması konusuna gelecek olursak, 21 yaşındaymışsın, şaşırmamak gerek bence. Bu yaşa kadar alışmış olmalıydın. Mesela ben artık şaşırmıyorum. Kısacası iğrenç buluyorum...
Bence ortalamanın üstünde bir bilgisayar almak yerine ortalama bir bilgisayar al.
2016'nın en başında bir bilgisayar toplamıştım. Yanlışım yoksa sanırım 1900 TL'ye toplamıştım ve GTA 5'i en yüksek ayarda 60 FPS'de oynuyordum.
21 yaşına gelmişsin, bu yaştan sonra 4500 TL'lik PC alsan bile, kısa süre sonra sıkılıp, başka hobiler edinmeye çalışırsın diye düşünüyorum. O yüzden 3000 TL'lik bir toplama bilgisayar, hatta direk leptop öneriyorum. Leptop taşınabilir olduğu için gayet mantıklı. Ve senin yaşlarında birisine, özellikle çalışan birisine, hayatının her noktasında gerekli olur.
Haddim olmayarak biraz yaşamının detayına inip dost tavsiyesi vermek istedim ama abartmışım, kusura bakma.