Kelebek bıçak taşımak suç mu?

Şimdiye kadar birçok kez o bahsettiğiniz sataşma mevzusuna maruz kaldım. O bahsettiğin kişilerin %90'ı sana bir iki yumruktan fazlasını yapabilecek cesarette değil. Fakat kelebek bıçağı yapısı gereği direk saplamak amaçlı olduğu için normal çakıdan bile daha çok sorun çıkartır. Ayrıca muhtemelen kullanmayı bilmiyorsundur kendi elini kesersin. Cepte taşıması da kolay olmuyor biraz büyük bir bıçak. Ayrıca senin elinde bıçağı gören birisi kendi bıçağını çıkarmayacaksa bile çıkartır. Belki katana da çıkarabilir. Bkz. Kadir Şeker. Sen iyisi mi yasal savunma aletlerini kullan. Bkz. Biber gazı.
 
@Vago Mundo direkt o tarz bir alet taşımamanın şu anlık benim için en iyisi olduğuna karar verdim.

Ya bende senle yaşıtım bende taşıdım bıçak şu anda taşımaya bile cesaret edemiyorum peki neden? Yakalanırsam ben babama ne diyeceğim baba ben serseri mi oldum diyeceğim işte bunları düşün az.
 
Arkadaşlar artık kendimi her türlü tehlikeye karşı koruyabilmek için önlem almaya karar verdim. 1 adet kelebek bıçağı alacağım. Acaba bunu zabıta veya polis bulursa başıma bir şey gelir mi? Çok da tekin bir ülkede yaşadığımızı pek düşünmüyorum. En son dayılarla başıma bir olay geldi, ondan sonra da artık kendimi korumak için bir şeylerimin olmasını gerektiğine karar verdim. Dövüş sporu falan da aklıma geldi ama birileriyle kavga edeceğime bıçak çekip korkutabilirim belki.

Not: 15 yaşındayım.

Çakı taşımak sünnettir hocam (!) suç olacağını sanmıyorum belki meyve soyucam kim ne bilecek.
 
@Vago Mundo direkt o tarz bir alet taşımamanın şu anlık benim için en iyisi olduğuna karar verdim.
Bıçak tasıyon ama muşta taşımamayı daha mı uygun görüyorsun? Knk çok sorunlu tiplere denk gelirsen bıçaktan korkmayanı var inan bana muşta taşırsan senin icin daha iyi olabilir ayrıca bu yaşta taşımak binevi suç ayrıca hic bıçak kullanma geçmisin varmı tecrübeli degilsen daha sıkıntı
 

Geri
Yukarı