Kendi ınanc ya da felsefi durusunuzu nasıl tanimlarsiniz?

• Konuyu başlatan lieys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 11
  • Görüntüleme 214

lieys

Hectopat
Makaleler
1
uyarı= bu basligin amacı kavga veya tartisma yaratmak degildir. Tek amac farkli dunya goruslerini anlamaktir. Bu sebeple herkesten sadece kendi durusunu aciklamasi rica edilir. Baskasinin inancini elestirmeyin. Curutmeye calismayin veya 'saçma' 'yanlış' gibi ifadelerle hor gormeyin. Herkesin kendini tanimlama sekline ve felsefesine saygi duyulmalidir. Asagilayici bir dil kullanilmamalidir. Ayni sekilde din propagandasi yapmak veya yorumlara sırf "ateist" yazdı diye 'haha' 'begenmedim' gibi kiskirtici tepkiler birakmak da konu amacina aykiridir. Bu temel saygi kurallarina uymayanlar raporlanacaktir.

Birinin durusunu daha iyi anlamak icin soru sorabilirsiniz. Ama amac saldirmak veya curutmek degil. Sadece ogrenmek olmalidir.
Pozisyonunuzu aciklarken 'temel gerekceniz nedir' 'kendinizi nasıl tanimliyorsunuz' sorularını acıklayıp acıklamamanız tamamen sizin tercıhınızdedır.
Unutmayin. Buradaki kurallar genel forum kurallarina ektir. Kisisel saldiri ve benzeri davranislar yasaktir.
Umarim herkes icin aydinlatici ve saygili bir konu olur.

Merhaba.

Ben bir agnostigim.

Sizin inanc veya felsefi durusunuz nedir? Kendinizi nasıl tanimliyorsunuz? Ve temel gerekceniz nedir?

Şahsen bir tanrıya inanıyorum ancak hangi dinin doğru olup olmadığını bilemiyorum bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmadığım için kendimi "deist" olarak tanımlıyorum eğer herhangi bir din doğru ise teist olarak tanımlayabilirim.

Şahsen bir tanrıya inanıyorum ancak hangi dinin doğru olup olmadığını bilemiyorum bu konuda kapsamlı bir araştırma yapmadığım için kendimi "deist" olarak tanımlıyorum eğer herhangi bir din doğru ise teist olarak tanımlayabilirim.
Din araştırmak çok zaman alıyor ve benim buna vaktim hiç kalmıyor ama bir gün boş vakit bulursam kapsamlı araştırmaya çalışacağım.

Üstünde onbinlerce yıllardır düşünülen, kafa patlatılan, insanların filozof olup fıçılarda yaşayacağı duruma gelmesine sebep olan felsefe, din gibi olguların bu kadar çabaya rağmen kesin bir cevaba ulaşamamış olduğunu gördüğüm için ben bunların üstüne hiçbir şekilde kafa yormamayı tercih ediyorum. Ne inandığım, ne de inanmadığım bir noktadayım. Bilemeyiz bile diyemiyorum, onu bile düşünmemeyi tercih ediyorum. Bu da beni agnostik sınıfından da çıkarıyor sanırsam.

uyarı= bu basligin amacı kavga veya tartisma yaratmak degildir. Tek amac farkli dunya goruslerini anlamaktir. Bu sebeple herkesten sadece kendi durusunu aciklamasi rica edilir. Baskasinin inancini elestirmeyin. Curutmeye calismayin veya 'saçma' 'yanlış' gibi ifadelerle hor gormeyin. Herkesin kendini tanimlama sekline ve felsefesine saygi duyulmalidir. Asagilayici bir dil kullanilmamalidir. Ayni sekilde din propagandasi yapmak veya yorumlara sırf "ateist" yazdı diye 'haha' 'begenmedim' gibi kiskirtici tepkiler birakmak da konu amacina aykiridir. Bu temel saygi kurallarina uymayanlar raporlanacaktir.

Birinin durusunu daha iyi anlamak icin soru sorabilirsiniz. Ama amac saldirmak veya curutmek degil. Sadece ogrenmek olmalidir.
Pozisyonunuzu aciklarken 'temel gerekceniz nedir' 'kendinizi nasıl tanimliyorsunuz' sorularını acıklayıp acıklamamanız tamamen sizin tercıhınızdedır.
Unutmayin. Buradaki kurallar genel forum kurallarina ektir. Kisisel saldiri ve benzeri davranislar yasaktir.
Umarim herkes icin aydinlatici ve saygili bir konu olur.

Merhaba.

Ben bir agnostigim.

Sizin inanc veya felsefi durusunuz nedir? Kendinizi nasıl tanimliyorsunuz? Ve temel gerekceniz nedir?

Ben beğenmedim ifadesini aşağılamak için değil, fikrime göre uygunsuz olduğuna göre atarım mesela. Her beğenmedim mesajı alay etmek/kışkırtmak/küçük düşürmek için değildir.

Inanc: Agnostik - Atest.

Sebep: Evrenin nasil olustugunu bilmiyoruz net olarak, arkasinda insan ustu akilli bir varlik olsa bile bunun bizim tasvir ettigimiz gibi olmasina ihtimal vermiyorum. Dinler zaten direkt insan uydurmasi bana gore. Ahlaki olarak makul taraflari olsa da ( ki makul olmayan taraflari da var ) genel olarak evreni ve insani aciklamak konusunda bir masaldan oteye gecmiyorlar.

Felsefi Durus: Bilmiyorum. Felsefeye kendi durusumu betimleyebilecek kadar hakim degilim, belki bu konuda ogrenirim.

Elhamdülillah Müslüman'ım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı