Kendi ınanc ya da felsefi durusunuzu nasıl tanimlarsiniz?

• Konuyu başlatan lieys
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 22
  • Görüntüleme 549
Herhangi bir dini inancım yok çünkü dinlerin ilahi bir boyutu yok.
Tanrı'nın varlığına gelirsek bu konu tartışılabilir ancak bize empoze ettikleri gibi bir Tanrı kendiliğinden oluşabiliyorsa bu evren de herhangi bir Tanrı müdahalesine gerek kalmadan oluşabilir ya da bir Tanrı evreni yaratacak olsa böyle yaratmazdı.

Felsefi olarak agnostik, sofist veya septik karışımı gibiyim. Mutlakı savunmam. Dini inancim şuan Müslümanlık.

Pozitif Ateistim. Hicbir sekilde Tanrinin olamayacagini dusunuyorum. Agnostisizme hic kaymadim, bence Tanri yada ustun tasarimci yok.

Belirsizlik içinde yaşamanın zor bir şey olduğunu düşünüyorum. Meraken soruyorum inanmayanların hayatları nasıl geçiyor, kendinizi nasıl hissediyorsunuz?

Normal bir insan gibi geçiyor olağanüstü şeyler yapmıyoruz 1.9 milyarlık dinsiz nüfusunun içerisindeyim diğer insanlardan pek fazla farkım yok ders çalışıyorum, anime izliyorum(çok az oyun oynadığım oluyor fazla değil) çok nadirende olsa dinle alakalı videolar izliyorum deistim.

Belirsizlik içinde yaşamanın zor bir şey olduğunu düşünüyorum. Meraken soruyorum inanmayanların hayatları nasıl geçiyor, kendinizi nasıl hissediyorsunuz?
Belli bir yaşa kadar inançlıydım müslümanda sayılmam ama tanrıya inanırdım, sonra hayatta yaşadığım belli sorunlar Tanrı ile olan bağlarımı komple kopardı, kalben hiçbir hissetmiyorum. Şu anki hayat standartları inanki o kadar zorlaşmaya başladı ki aklım sorgulamayı komple bıraktı, kendime ayıracak boş vaktim bile az, yokluğunu da çektiğim söylenemez.

Tanrı’nın varlığına inansam da O, susmayı tercih ediyor ve etmeye devam edecek. Yaptığı tek şey “1” yaratmaktı. Sonra kenara çekilip her şeyin oluşumunu ve gidişatını izlemek… Tanrı’nın belki de adalet anlayışı, hiçbir şey yapmamaktır.

Hayatın bir anlamı yoktur. Tıpkı boş bir kâğıt gibidir. Bu kâğıda bir kalem değdirmediğin sürece, o kâğıt hep boş kalacaktır diye düşünüyorum. İnsanın doğası gereği bencil ve çıkarcı olduğunu düşünüyorum.

Sonra hayatta yaşadığım belli sorunlar Tanrı ile olan bağlarımı komple kopardı

Bende tam tersi, olumsuz bir şey yaşadığım zaman bunu neden yaşadım? Burada anlatılmak istenen ne diye soruyorum. Sebebini sorgulayıp düzelttiğim zaman gerçekten de işlerim yoluna giriyor, inancımı daha da kuvvetlendiriyor bu da. Bir şey istediğimde ve bu olmadığında neden olmadı ya yapmak yerine belki de böylesi daha hayırlıymış diyorum, elbet bir sebebi vardır diyorum hayıflanmak yerine.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı