Kendi kendine yazılımcı olunur mu?

WhatsTheMatter

Kilopat
Soru başlıktaki gibi.

Ayrıca COVID sonrası türeyen 6 aylık yazılım kurslarına giden arkadaşların akıbeti ne oldu, çevrenizde var mı böyle insanlar? Şu anda ne iş yapıyorlar?

Global çapta yığılma ve daralma devam ediyor mu?

GPT'ler ve AI'ın gelişmesi ile çok sağlam işler yapılabilir gibi geliyor. Maaşlı çalışan olmaktan ziyade, birkaç ay deli gibi Python ve AI çalışıp, kendi işimi başlatma yolunu seçersem iyi etmiş olur muyum? Muazzam para var gibi şu an bu yolda.

Soru başlıktaki gibi.

Ayrıca COVID sonrası türeyen 6 aylık yazılım kurslarına giden arkadaşların akıbeti ne oldu, çevrenizde var mı böyle insanlar? Şu anda ne iş yapıyorlar?

GPT'ler ve AI'ın gelişmesi ile çok sağlam işler yapılabilir gibi geliyor. Maaşlı çalışan olmaktan ziyade, birkaç ay deli gibi Python ve AI çalışıp, kendi işimi başlatma yolunu seçersem iyi etmiş olur muyum? Muazzam para var gibi şu an bu yolda.

Üniversite öğrencisi olarak pek bir makarası yok okulun. Global çapta yığılma devam. Python veya AI bilmiyorum fakat veri bilimi, backend dev, full stack dev olacaksan güzel. Mühendis maaşları 30 bin şu an. En kral yerde 35 alırsın. Hemşirelik okuyan arkadaşım var okul bitince 70 bin alacak.

Birkaç ayda para kazanmayı hayal edip girerseniz muhtemelen hayal kırıklığına uğrayıp soğursunuz. Onun yerine planlı ve sürekli bir şekilde kendinizi geliştirmek daha mantıklı. Sadece dil öğrenmekle bitmiyor iş.

Birkaç ayda para kazanmayı hayal edip girerseniz muhtemelen hayal kırıklığına uğrayıp soğursunuz. Onun yerine planlı ve sürekli bir şekilde kendinizi geliştirmek daha mantıklı. Sadece dil öğrenmekle bitmiyor iş.
Hocam, yaşım icabı (26) kaybedecek vaktim yok, çabuk netice almam gerek.
Ekranda diyagramlar üzerinden bir teori, bir ders anlatılacak ta, ben onu hiç para kazanmadan seyredeceğim? Mümkün değil, o yaşı geçtim. Hızlı monetize edemeyeceğim becerinin bana faydası yok.
Yaklaşık 20 yıldır bilgisayar kullanıyorum ve belirli aralıklarla yazılımcı olma hevesi basıyor bünyemi. Sonra çeşitli sebeplerle vazgeçiyorum. Normalde kafamdan tamamen silmiştim ama AI yardımı ile büyük işler yapılabileceğini görünce yine heves ettim.

hocam vereceğim akıl şu olur; "bir kaç" ay ile maalesef ki düzgün bir şekilde bir yazılım/programlama dili öğrenemezsiniz. minimum 1 seneden fazla öğrenmeye ve gelişmeye adamanız lazım kendinizi bunu yapar iken yapay zekalardan uzak durmanız lazım kendi hatalarınızı ve algoritmalarınızı kendiniz yazmalısınız, çok zora girmedikçe AI'lardan uzak durun mümkünse

1. python
2. php
3. JavaScript

şeklinde bu sıralama ile öğrenmeye başlayabilirsiniz ya da web taraflı bir öğrenim ve kısa sürede para kazanmak isterseniz de

HTML/CSS/JS öğrenmenizi tavsiye ederim.

basit düzeyden başlayıp kendinizi aşama aşama geliştirip (algoritmalar) orta düzeye geçip detaylı analizler hata keşifleri hata ayıklamalara vaktinizi harcayın

aynı anda birden fazla dil öğrenmeye kalkmayın. dağılırsınız.

tek tek detaylı bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor

hocam vereceğim akıl şu olur; "bir kaç" ay ile maalesef ki düzgün bir şekilde bir yazılım/programlama dili öğrenemezsiniz. minimum 1 seneden fazla öğrenmeye ve gelişmeye adamanız lazım kendinizi bunu yapar iken yapay zekalardan uzak durmanız lazım kendi hatalarınızı ve algoritmalarınızı kendiniz yazmalısınız, çok zora girmedikçe AI'lardan uzak durun mümkünse

1. python
2. php
3. JavaScript

şeklinde bu sıralama ile öğrenmeye başlayabilirsiniz ya da web taraflı bir öğrenim ve kısa sürede para kazanmak isterseniz de

basit düzeyden başlayıp kendinizi aşama aşama geliştirip (algoritmalar) orta düzeye geçip detaylı analizler hata keşifleri hata ayıklamalara vaktinizi harcayın

Bende 23 yaşındayım dediğim gibi hızlı para kazanmak gibi bir niyetiniz varsa doğru tercih olmayabilir. Deneyim ve pratiğe dayanan bir bölüm. 6 ay neyin nasıl yapılacağını öğrenirsin ama onu pratiğe dökmek belki 1-2 yılını alır.

Soru başlıktaki gibi.

Düşünceniz çok iyi. Geçekten AI ve Python backend geliştiricliği şu sıralar çok değerli. Özellikle AI ın çok gelişceğini düşünüyorum. Bence çabalarsanız yaparsınız. Biraz kendiniz deneyin Udemy'deki kurslara YouTube'daki videolara bakın. Sürek yeni şeyler üretmeye çalışın. Eğer profesyonelleşip yazılımcı olmak istiyorsanız. Kurs almanız gerekebilir diye düşünüyorum.

Solidity, C++ gibi dillere de geçebilirsiniz ama önce "yazılım" kavramını anlamanız lazım bir anda C programlarına geçiş veya blockchain alanına geçmeniz çok karmaşık olur sizin adınıza

Hocam vereceğim akıl şu olur; "birkaç" ay ile maalesef ki düzgün bir şekilde bir yazılım/programlama dili öğrenemezsiniz. Minimum 1 seneden fazla öğrenmeye ve gelişmeye adamanız lazım kendinizi bunu yapar iken yapay zekalardan uzak durmanız lazım kendi hatalarınızı ve algoritmalarınızı kendiniz yazmalısınız, çok zora girmedikçe AI'lardan uzak durun mümkünse.

1. Python.
2. PHP.
3. JavaScript.

Şeklinde bu sıralama ile öğrenmeye başlayabilirsiniz ya da web taraflı bir öğrenim ve kısa sürede para kazanmak isterseniz de.

Basit düzeyden başlayıp kendinizi aşama aşama geliştirip (algoritmalar) orta düzeye geçip detaylı analizler hata keşifleri hata ayıklamalara vaktinizi harcayın.

Aynı anda birden fazla dil öğrenmeye kalkmayın. Dağılırsınız.

Tek tek detaylı bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor.

Hocam vereceğim akıl şu olur; "birkaç" ay ile maalesef ki düzgün bir şekilde bir yazılım/programlama dili öğrenemezsiniz. Minimum 1 seneden fazla öğrenmeye ve gelişmeye adamanız lazım kendinizi bunu yapar iken yapay zekalardan uzak durmanız lazım kendi hatalarınızı ve algoritmalarınızı kendiniz yazmalısınız, çok zora girmedikçe AI'lardan uzak durun mümkünse.

1. Python.
2. PHP.
3. JavaScript.

Şeklinde bu sıralama ile öğrenmeye başlayabilirsiniz ya da web taraflı bir öğrenim ve kısa sürede para kazanmak isterseniz de.

Basit düzeyden başlayıp kendinizi aşama aşama geliştirip (algoritmalar) orta düzeye geçip detaylı analizler hata keşifleri hata ayıklamalara vaktinizi harcayın.

Aynı anda birden fazla dil öğrenmeye kalkmayın. Dağılırsınız.

Tek tek detaylı bir şekilde öğrenmeniz gerekiyor.

Kendinize zaman tanıyın, sabırlı olun. Hemen "ben yapamıyorum" demeyin çünkü bu iş sabır isteyen bir iş. Her gün düzenli olarak ufak da olsa çalışmanız lazım. 1 gün çalışıp 3 gün ara verirseniz, maalesef ilerleyemezsiniz. Bu iş süreklilik ister, istikrar ister.

Bir de sürekli proje geliştirin. Öğrendiğiniz şeyleri hemen bir proje ile pekiştirin. Ezbere gitmeyin, mantığını kavrayın. Örnek olarak bir "to-do list" yapın, sonra bunu daha da geliştirin, veri tabanı bağlayın, giriş sistemi ekleyin vs. yani sürekli üzerine koyarak gitmeniz gerekiyor.

Ayrıca unutmayın, kod yazmak sadece "çalıştırmak" değildir. Önemli olan temiz, okunabilir ve sürdürülebilir kod yazmak. Bunun için de bol bol başkalarının kodlarını okuyun, GitHub üzerinde projelere göz atın ama asla kopyala-yapıştır yapmayın. Mantığını anlamadan aldığınız kod size fayda değil zarar getirir.

Öğrenme sürecinde kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Herkesin öğrenme şekli, zamanı, anlayışı farklıdır. Başkasının 3 ayda öğrendiğini siz 6 ayda öğrenebilirsiniz, bunda hiçbir sorun yok. Önemli olan istikrarlı gitmeniz ve asla pes etmemeniz.

En önemlisi de şu: "başladığınız işi yarım bırakmayın." yarım bırakılan her şey bir motivasyon kaybıdır. Bir dil öğrenmeye başladıysanız, en azından orta seviyeye kadar gelmeden başka bir dile geçmeyin.

1. python
2. php
3. JavaScript

1. python
2. php
3. JavaScript

Teşekkürler hocam, ufak çaplı bir rehber gibi olmuş. Diğer arkadaşlar da istifade ederler.

Ben html/css/js'den ziyade flask, beautifulsoap, selenium falan düşünüyordum. Bilmem, ne dersiniz?

Düşünceniz çok iyi. Geçekten AI ve Python backend geliştiricliği şu sıralar çok değerli. Özellikle AI ın çok gelişceğini düşünüyorum. Bence çabalarsanız yaparsınız. Biraz kendiniz deneyin Udemy'deki kurslara YouTube'daki videolara bakın. Sürek yeni şeyler üretmeye çalışın. Eğer profesyonelleşip yazılımcı olmak istiyorsanız. Kurs almanız gerekebilir diye düşünüyorum.
Sağ olun. Şu an potansiyel büyük gibi görünüyor ama işin içinde olanlar daha iyi bilir tabi.

hocam python başlayacaksanız bu kütüphanelerden önce socket kütüphanesini öğrenebilirsiniz
Teşekkürler hocam, ufak çaplı bir rehber gibi olmuş. Diğer arkadaşlar da istifade ederler.

Ben html/css/js'den ziyade flask, beautifulsoap, selenium falan düşünüyordum. Bilmem, ne dersiniz?

Sağ olun. Şu an potansiyel büyük gibi görünüyor ama işin içinde olanlar daha iyi bilir tabi.

Tam olarak ne için kullanacaksınız aklınızda bir fikir var mı? Kütüphane önerebilirim

Örneğin: Güvenlik için veya API ya da veri tabanı kurmak için
Örnek 2: Siber güvenlik, veri analizi, site kurma, program, uygulama, oyun gibisinden

Ben html/css/js'den ziyade flask, beautifulsoap, Selenium falan düşünüyordum. Bilmem, ne dersiniz?

Sağ olun. Şu an potansiyel büyük gibi görünüyor ama işin içinde olanlar daha iyi bilir tabii.

Yani evet potansiyeli çok fazla ama o potansiyel kadar da kafa yormak gerekiyor "yeni şeyler" bulmak maksatı ile. Başka bir tavsiye vereyim size "yazılım" alanında kendinizi geliştirdiğiniz zamanlar başkalarının paylaşmış olduğu projeler var o ekiplere katılabilirsiniz daha fazla gelişmek ve katıldığınız ekipten para kazanmak için bu tarz ekipleri bulabileceğimiz bir sürü web site mevcut bakabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı