WhatsTheMatter
Kilopat
Tavsiyelerinizin her biri altın değerinde. Vaktinizi ayırıp detaylı bir şekilde yazdığınız için çok ama çok teşekkürler üstadım.Solidity, C++ gibi dillere de geçebilirsiniz ama önce "yazılım" kavramını anlamanız lazım bir anda C programlarına geçiş veya blockchain alanına geçmeniz çok karmaşık olur sizin adınıza
Kendinize zaman tanıyın, sabırlı olun. Hemen "ben yapamıyorum" demeyin çünkü bu iş sabır isteyen bir iş. Her gün düzenli olarak ufak da olsa çalışmanız lazım. 1 gün çalışıp 3 gün ara verirseniz, maalesef ilerleyemezsiniz. Bu iş süreklilik ister, istikrar ister.
Bir de sürekli proje geliştirin. Öğrendiğiniz şeyleri hemen bir proje ile pekiştirin. Ezbere gitmeyin, mantığını kavrayın. Örnek olarak bir "to-do list" yapın, sonra bunu daha da geliştirin, veri tabanı bağlayın, giriş sistemi ekleyin vs. yani sürekli üzerine koyarak gitmeniz gerekiyor.
Ayrıca unutmayın, kod yazmak sadece "çalıştırmak" değildir. Önemli olan temiz, okunabilir ve sürdürülebilir kod yazmak. Bunun için de bol bol başkalarının kodlarını okuyun, GitHub üzerinde projelere göz atın ama asla kopyala-yapıştır yapmayın. Mantığını anlamadan aldığınız kod size fayda değil zarar getirir.
Öğrenme sürecinde kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın. Herkesin öğrenme şekli, zamanı, anlayışı farklıdır. Başkasının 3 ayda öğrendiğini siz 6 ayda öğrenebilirsiniz, bunda hiçbir sorun yok. Önemli olan istikrarlı gitmeniz ve asla pes etmemeniz.
En önemlisi de şu: "başladığınız işi yarım bırakmayın." yarım bırakılan her şey bir motivasyon kaybıdır. Bir dil öğrenmeye başladıysanız, en azından orta seviyeye kadar gelmeden başka bir dile geçmeyin.
Üstadım, ben chatgpt'ye kendimi anlattım, o da bana şöyle akıl verdi:hocam python başlayacaksanız bu kütüphanelerden önce socket kütüphanesini öğrenebilirsiniz
Tam olarak ne için kullanacaksınız aklınızda bir fikir var mı? Kütüphane önerebilirim
Örneğin: Güvenlik için veya API ya da veri tabanı kurmak için
Örnek 2: Siber güvenlik, veri analizi, site kurma, program, uygulama, oyun gibisinden
"Python programlama, web scraping ve AI araçları (örneğin ChatGPT Plus) bilgisi, e-ticarette otomasyon, fiyat karşılaştırma, stok yönetimi ve kişiselleştirilmiş pazarlama gibi alanlarda doğrudan rekabet avantajı sağlar; bu yetkinlikleri doğru iş modellerine (mikro-SaaS, abonelik veri hizmetleri, chatbot entegrasyonları vb.) dönüştürenler yüksek gelir elde edebilir ."