Kıl dönmesi ameliyatı deneyimim

Geçmiş olsun. Bu durumda yine yapılabilecek en iyi şey doktora gitmek ve zaten siz gitmişsiniz. Açık ameliyatta yaranın çok uzun zaman boyunca geçmediğini duymuş ve okumuştum. Umarım en yakın zamanda iyileşirsiniz.


Açık ameliyat yerine kapalı ameliyat olma imkanınız yok muydu?
Ben bu ameliyatı olmak istemiyordum. Ailem direk yaptırdı başka doktorlara tanışmadan.
 
Hocam aynı durum bende mevcut apse olmuştu apseyi temizleyip kılları çıkardılar ama benimki 3 haftada kapandı. Sizin ki nasıl kapanmadı onu anlamadım.
Açık ameliyat uzun sürüyor maalesef.
Hocam bir doktora görünün bence. Bu kadar sürede kapanmaması normal değil. Tekrardan geçmiş olsun.
Gittim işte doktor bu ilacı verdi. Biraz boş yaptı ben işte hastalara açık ameliyat önermiyorum diye. Kendisi dedi açık ameliyat diye. :D
 
Selamlar herkese. Bu konuyu benim gibi kıl dönmesi hastası olup ameliyat olacak kişileri bilgilendirmek içindir.

Öncelikle çarşafıma kan geçmesi ile birlikte ailem telaşlandı. Direkt randevu alip hastaneye gittik. Doktor bele kadar kıl dönmesi var dedi ve ameliyat olacaksın dedi. İlk başta korktum hiç ameliyat olmadığım için doğal olarak istemedim. Bende akıntı vardi ve gittikçe şiddetlendi olmaya karar verdim. Benim hatam aileme bildirmemekti. Eğer bunu okuyorsanız ve belirti varsa ailenizi alip hastaneye gidin. Bu işin şakası yok.

Tahlilleri verdikten sonra anestezi bakıp onay veriyor. Ardindan doktora yonlendirip ameliyat günü alıyorsanız. Ameliyat gününden 1 gün önce yatış günü olur.

Ameliyat nasıl oluyor?
- Ameliyat günü geldiğinde sizi hazırlıyorlar. Ameliyat kıyafeti ve bone veriyorlar. İçinizde hiçbir şey olmayacak.
Utanmayın sakın zaten daha o doktoru nerede göreceksiniz?
- Sırtınızdan iğne yapıp uyuşturuyorlar. Bacaklarinizi hissetmiyorsunuz. Zaten size diyecekler bacağınızı yukarı kaldırın diye kaldiramayacaksınız.
- Ameliyatta hiç acı hissetmeyeceksiniz.
Sadece doktorun yaptığı baskıyı hissedeceksiniz. O da sadece sızlıyor.
Ben nasıl geçtiğini anlamadım. Hemşireye sordum başladı mı diye, bana birazdan bitecek dedi.

Ardından sizi odaya alıyorlar. Serum verıyorlar. 6 saat hareket edemeyeceksiniz.
4 saat sonra idrarinizi ördek denilen bir alete yapmanizi isteyecekler. Ardından çay, meyve suyu ve petibor bisküvi yiyebilirsiniz.

Not: Saat 12'den sonra hiçbir şey yiyip içmeyeceksiniz. Bunlar benim yaşadığım deneyimlerim. Demem o ki bu belirtiler varsa durmayın. Hemen gidin muayene olun kurtulun. Ben bugün ameliyat oldum şu an durumum iyi.

Sorularınız için aşağıya yazabilirsiniz.

Geçmiş olsun.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı