Kılıçdaroğlu: Vakıflar ile 1 milyar lirayı ABD'ye gönderiyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Adam gazeteci istediği ile röportaj yapar bu adamı oncu buncu yapmaz ki siz iyi misiniz gerçekten?

Cüneyt Özdemir Mehmet Ali Birand'ın öğrencisidir. Mehmeh Ali Birad Abdullah Öcalan ile röportaj yapmış bir isim. Şimdi adam PKK'lı mı oluyor. Onlar oraya gazeteci olarak gidip konuştu diye. Yapmayın Allah aşkına bu kadar da olmayın.

Sırf Kemal Kılıçdaroğlu'nu aklayacaksınız diye resmen Cüneyt Özdemir'i FETO sevdalısı ilan edeceksiniz utanmadan.

Not: İnatla konuyu FETO'ya getirmeye çalışmayıp özüne odaklansanız nasıl olur. Konu ile FETO'nun gram alakası yok çünkü.
Benim Kılıçdaroğlu'nu aklamak gibi bir derdim yok, Kılıçdaroğlu'nu sevmem de. Ama açıktan iktidar yalakalığı yapan adamı tarafsız diye yutturmak için çok uğraşıyorsunuz. Mehmet Ali Birand Apo ile röportaj yaptığında altın saat almış mı kendisinden?

Evet, konunun Fetö ile bir alakası yok. Konu bazı kişilerin yurtdışına milyarlar kaçırması ve bunun belgelerinin olması. Eğer bu olay iftiraysa, RTE gider iftira attığı için Kılıçdaroğlu'na bir dava açar, kazanır. O zaman gelirim burada özür dilerim Kılıçdaroğlu'na inandığım için. Ama o zamana kadar ben Kılıçdaroğlu'na inanmayı tercih ediyorum çünkü hem bu söylediğinin yalan olması en çok kendisine zarar verir, hem de bu söylenenler RTE'nin yapmadığı şeyler değil. Artık alıştığımız gündelik faaliyetler bunlar. Zamanında kendi ağzılarından duymadık mı telefon konuşmaları sızdırılınca? Şimdiye kadar Merkez Bankasında buhar olan paraları toplasak ülke ekonomisi kalkındırılırdı.
 
Mehmet Ali Birand Apo ile röportaj yaptığında altın saat almış mı kendisinden?

Cüneyt Özdemir'in altın saat aldığı nerden çıktı?

Şimdi geçmişe dönük haberlere baktım. 2017 yılında Ersoy Dede iddia etmiş bunu. Cüneyt Özdemir'de yalan yok böyle bir şey demiş konu kapanmış.

1653441418693.png


Evet, konunun Fetö ile bir alakası yok. Konu bazı kişilerin yurtdışına milyarlar kaçırması ve bunun belgelerinin olması.

Bunun belgesi yok daha. Vakıf ve Derneğin kendi aktardıkları paralar var. Bu belgede herkesin ulaşabileceği resmi belge. Sanki gizli bir belge gibi anlatılıyor. Bu paralar neyin parası kimin parası belli değil. Ve aktarıldığını iddia ettiği para 1 Milyar TL. Dolar bile değil. 16'ya bölüm kaç dolar yaptığını hesaplayabilirsin. O para ile kaçacaklar ABD'ye iddia bu.

RTE gider iftira attığı için Kılıçdaroğlu'na bir dava açar, kazanır. O zaman gelirim burada özür dilerim Kılıçdaroğlu'na inandığım için.

Bir dava en az 2-3 yıl sürüyor o zaman gerçeği yalanı unutuyor insanlar. Ve çamur at izi kalsın durumu oluyor bak aynen üstte olduğu gibi. Olmayan bir saat bile sanki varmış gibi oluyor.

Not: Adım kadar eminim bu iddia boş veya yalan çıkınca söylenecek sözler. Abi yargı adamların elinde! Saray emir verdi akladılar abi. ülkede hakim savcı kalmadı ki hepsi yandaş emir geldi akladılar abi flan diyecek ölümüne Kemal Kılıçdaroğlu savunacaklar gene.
 
Troller büyük paraların iç edilmesine o kadar alışmış ki "1 milyar TL, dolar bile değil" diyerek olayı kendi kafalarinda, kendi çamur medyasında ve çuval kitlesi üzerinde sıradanlaştırmaya, etkisizleştirmeya çabalıyor.
Para küçük falan değil. Medeni ülkelerde bir bakan, yanlışlıkla devletin kredi kartından tek çikolata aldığı için bağımsız medyada linç yiyip istifa ediyor.
Bir yangın tek bir kıvılcımla başlar. Paçalar tutuştukça saçmalamaya başlarlar.
1 milyar TL, iç edilen paranın çok küçük bir parçası tabi ki. Hani şu linç ve istifa getiren çikolata kadar... Ama bilgi belge alıp bunu gündem yapması gereken çamur medyamız ve troll gazetecileri, sosyal medya maymunları "şimdilik bu küçük ve önemsiz rakamla yırttık, bize bir şey olmaz" diye neredeyse göbek atar.
Bir devlet başkanının birinci derece yakınlarının ABD'de neden vakıf açma ihtiyacı olur? Diğer birinci ve ikinci derece yakınlarının diğer vakıflarda neden yetki sahibi olması gerekir?
Kendi ülkendeki vakıfların paraları nereden bulur? Vakfa bağışlanan paralar, neden ABD'deki diğer akraba vakfa aktarılır?
Bağımsız medya bunları sorar. Çamur medya maymunları da her şey güllük gülistanlık diye halkı inandırmaya çalışıp muhalefeti suçlar.
9/8'lerin, fırıldakların zırvalıklarini haber, bunları da bilir kişi gören troller, o maaşlarınız yakında kesilecek. Haydi en fazla bir yıl daha mamalanın bakalım.
 
Cüneyt özdemir'in altın saat aldığı nereden çıktı?

Şimdi geçmişe dönük haberlere baktım. 2017 yılında ersoy dede iddia etmiş bunu. Cüneyt özdemir'de yalan yok böyle bir şey demiş konu kapanmış.

Eki Görüntüle 1398828

Bunun belgesi yok daha. Vakıf ve derneğin kendi aktardıkları paralar var. Bu belgede herkesin ulaşabileceği resmi belge. Sanki gizli bir belge gibi anlatılıyor. Bu paralar neyin parası kimin parası belli değil. Ve aktarıldığını iddia ettiği para 1 milyar TL. Dolar bile değil. 16'ya bölüm kaç dolar yaptığını hesaplayabilirsin. O para ile kaçacaklar ABD'ye iddia bu.

Bir dava en az 2-3 yıl sürüyor o zaman gerçeği yalanı unutuyor insanlar. Ve çamur at izi kalsın durumu oluyor bak aynen üstte olduğu gibi. Olmayan bir saat bile sanki varmış gibi oluyor.

Not: Adım kadar eminim bu iddia boş veya yalan çıkınca söylenecek sözler. Abi yargı adamların elinde! Saray emir verdi akladılar abi. Ülkede hakim savcı kalmadı ki hepsi yandaş emir geldi akladılar abi flan diyecek ölümüne Kemal Kılıçdaroğlu savunacaklar gene.

1 milyar TL sana az mı geliyor. Merkez Bankasi'ndan çalınan "Dolar"'lar ne alemde :). Demek ki alismissiniz.
 
Belgelerde gönderilen paraları saymaya çalıştığım zaman 25.000.000-30.000.000$ arası para ediyor. Bu paralar senin benim cebimden çıkan vergilerle gönderilen paralar.

Bu hayatta asla satılmış olmayın. Bu ülkede para uğruna satılmış olan kişilerin hainden farkı yoktur. Bunların hepsi hocalarının kucaklarına oturup dertlerini onlara anlatabilir, bunlardan kurtulacağız.

İrticaya yol açan ve monarşiyi geri getiren kişilerin hepsi yargılanacak, gönüller rahat olsun.
 
128 milyar dolar meselesi mesela, hala cevabı yok ortalarda.
Böyle bir paranın çalındığına inanmıyorum. Bir defa öyle bir rezerv hiç olmadı, MB en yüksek rezervini 2013 yılında 132 milyar dolar ile gördü ki bu rakam brüt döviz rezervini ve altın rezervinin toplamını oluşturuyor. MB'nin emanet olarak bulundurması gereken miktarlar var, net bile değil. Bu kadar yüksek bir miktar para çalınsa Türkiye bunu gizleyemezdi.
 
Böyle bir paranın çalındığına inanmıyorum. Bir defa öyle bir rezerv hiç olmadı, MB en yüksek rezervini 2013 yılında 132 milyar dolar ile gördü ki bu rakam brüt döviz rezervini ve altın rezervinin toplamını oluşturuyor. MB'nin zorunlu olarak karşılığını bulundurması gereken miktarlar var, net bile değil. Bu kadar yüksek bir miktar para çalınsa Türkiye bunu gizleyemezdi.
Hayır, böyle bir rezerv vardı fakat çalınmadı. Halka ucuz kredi olarak dağıtıldı ve dolar baskılanmaya çalışıldı.

Ucuz kredi dağıtıp doları baskılamak yerine, yatırım yapsalar şu an çok iyi durumda olabilirdik.
 
Hayır, böyle bir rezerv vardı fakat çalınmadı.
Nerede vardı?
Halka ucuz kredi olarak dağıtıldı ve dolar baskılanmaya çalışıldı.

Ucuz kredi dağıtıp doları baskılamak yerine, yatırım yapsalar şu an çok iyi durumda olabilirdik.
Bu konuda açıklama yapılmıştı diye biliyorum. MB'de döviz arza talebe göre oluşuyor, ucuzdan satma gibi bir durumun olamayacağı söylenmişti. MB zaten piyasaya döviz satarak müdahalede bulunuyor fakat bu ayrı bir durum.
 
Nerede vardı?

Bu konuda açıklama yapılmıştı diye biliyorum. MB'de döviz arza talebe göre oluşuyor, ucuzdan satma gibi bir durumun olamayacağı söylenmişti. MB zaten piyasaya döviz satarak müdahalede bulunuyor fakat bu ayrı bir durum.
Paranın Merkez Bankası'nda olduğunu Erdoğan kendisi söyledi.

Bundan önce de COVID-19 ile mücadele ve depreme hazırlık için harcandığını söyledi. 3.5 ayda 5 farklı cevap verilince ortaya iddialar çıkıyor tabi ki. Ucuz kredi verildiği en güçlü iddia şu an.
 
Paranın Merkez Bankası'nda olduğunu Erdoğan kendisi söyledi.

Bundan önce de COVID-19 ile mücadele ve depreme hazırlık için harcandığını söyledi. 3.5 ayda 5 farklı cevap verilince ortaya iddialar çıkıyor tabi ki. Ucuz kredi verildiği en güçlü iddia şu an.
Bu konuda çok da fazla bilgi sahibi olmadığım için açıkçası şimdi yalan bir şey söylemek istemiyorum ancak tek düşüncem 128 milyar dolar gibi yüksek bir meblağanın ne çalınabileceği ne de tamamının ucuza satılabileceği.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı