Benim önerim gainer olmaz. Gainer içtiğinde bu sefer yemeği azaltmaya başlıyorsun çünkü gainerlar insanı çok şişiriyor. Haliyle gainerdan fazla kalori almaya başlıyorsun ancak yemeklerden az almaya başlıyorsun ve durum nötrleniyor. Kilo alımı olmuyor. Bir gainer ne kadar? 2000 TL. Git 2000 TL'lik alışveriş yap. Ama böyle iştahını açan, sevdiğin, kolayca ve keyifle yiyebileceğin şeyleri al. Ben şu an bulktayım mesela. Her sabah kangal sucuk + üç çeyrek ekmek ile kahvaltımı yapıp üstüne Eti Bidolu, ceviz, fındık, çikolata vs. ne varsa yiyorum. Kahvaltıdan 1200-1400 kalori almış oluyorum. Sonra işten çıkıp eve gittiğimde 500-600 gram makarna + 2 parça en yağlısından tavuk yiyorum. Mesela pirzola ya da kelebek falan. 1000 kalori de oradan geliyor. Göğüs yemiyorum çünkü amacım kilo almak. Göğsün kalorisi ve yağı az. Hemen peşine fındık ezmesi kaşıklıyorum (Nutella, Çokokrem vs). Devasa 2 kaşık fındık ezmesinden de bir 250 kalori geliyor. Birkaç saat sonra birkaç kaşık daha fındık ezmesi, ceviz, fındık, tatlı, çikolata vs. ne bulsam atıyorum ağzıma. Hedefim 30 kilo almak olduğu için temiz beslenerek bu kiloyu almam 30 yıl sürer. Böyle hayvansı beslenmeme rağmen gün sonu baktığımda aldığım kalori 3000-3500 oluyor. Yani demem o ki kilo almak çok zor, pahalı ve sancılı bir süreç. Hem para hem de o kadar şeyi yiyebilecek ağız, mide, iştah lazım. Yağlanmaktan falan da korkma ben böyle beslenmeme rağmen hala aç karnına baklavalarımı görebiliyorum. Damarlarım fazlaca belli. Öyle fazla bir yağlanma olmuyor. Alt karında biraz yağ birikmesi oluyor hafiften, o da zaten benim sevdiğim bir görüntü. Karın kasını sevmiyorum, hafif göbekli, kalıplı erkek benim ideal erkek görüntümdür. Ancak her beden farklıdır bende böyle olması sende de böyle olacağı manasına gelmez belki sen daha fazla yağlanırsın, daha çirkin gözükürsün orasını denemeden bilemezsin. Hülasa kelam yıllardır spor + diyet yapan biri olarak sana tavsiyem, gainer yerine bu dediklerimi bir denemendir. Baktın sonuç alamıyorsun o zaman bir de gainer denersin. Ancak bununla sonuç alamazsan gainerla alman daha da zor çünkü gainer bir mucize değil. Yiyerek değil içerek kalori alıyorsun tek farkı bu. İyi Sosyaller dostum