Kimyaya kafam basmıyor

Saolasın. Bırakmak gibi bir düşüncem olmadı asla. Şimdiye kadar (bu sene hariç) nerede ise hiçbir sınava çalışmadım desem yeridir. Geçen sene matematiğim 99.97 fenim 98.86 ve diğer derslerimde bu civardaydı. Geçen sene sistem de değiştiği ve SBS yerine TEOG geldiği için tüm sene boyunca öğretmenlerimiz bizi test ağırlıklı çalıştırdı. Fakat bu sene herkes klasik soruyor vede öğretmenlerimiz nokta virgülden puan kıran tipler. Benim 47 olan sınav kağıdımı geçen seneki matematik öğretmenim okusaydı en az 65 alacağıma eminim. Sonuç doğru fakat öğretmenin yöntemi ile yapmadığımız için 0 puan veriyor.
Sınıfında iyi not alan bir Allah'ın kulu yok mu ? Öğretmenlerin taktiklerini anlamış başarılı bir kişi varsa, onunla konuş sana anlatsın nasıl yüksek not aldığını. Eğer böyle biri var ve sana anlatırsa, eksiklerini kendin göreceksin. Yok bütün suç hocalarda, sınıfta kimse iyi not alamıyor diyorsan bunu müdür yardımcısıyla görüş.
 
Bende anlamıyorum bizim okuldaki kimyayı. :ROFL: 9. sınıf kimya ortalamam 70 di fakat bana suyun formülünü sorsan söyleyemem. Sadece sınava girmeden önceki gece 6-7 saat çalışmayla girilen sınavlarım vardı. Yani ben anlamıyorum ben Hidrojen'i Azot'u görmeyeceksem ikisinin karışıp ne oldugunu görüp anlamayacaksam ne işime yarar formüller, oranlar falan felan. :saçma:
 
9. sınıfta iken "Aa sınav mı vardı?" diyordum hep, çünkü Kimya'nın sınav tarihini bile yazmamıştım hiçbir zaman.
Sonuç olarak ilk sınav 45 iken, ikinci sınavda bir ilah geliyor ve 82 alıyorum.

Sorsan hiçbir şeyi açıklayamazdım, tabi en basitlerini yapardık onu topla kaç bilmem ne var falan filan.

Öğretmen de beleşe 100 vermişti sözlüme, sebebi ise bir elementin formülü idi. Biliyordum, söyledim. :D Kimya'yı sevme nedenim olmuştu ama iş işten geçmişti. :)

Kimya'yı sadece ve sadece "yazarak çalışmalısın."

Matematiğe gelince, aslında çok rahat yapman gerek. Zira ilk konun sanırsam Mantık konusu ve çok zorlayıcı. 0 ve 1'ler yüzünden başın ağrayacak ama yapmak zorundasın. Parantezlere dikkat! :)

Merak etme, Matematik ilk dönem sınavları hep kolay oluyor. Sonra bir düşük gelebilir. Bunun için de çalışman gerek.

İkinci dönem ise aşağıdan yukarı şekilde sıralanacak, bilgine. Çalışırsan, hep yüksek olacak.
 
Hepinize çok teşekkür ederim :) Bu gün ki dil ve anlatım sınavı da iyi geçti iyi gidiyor her şey :)
Bende bir almanca-ingilizce yapmışım varya :D Matematik düzenli tekrar yapınca da anlamaya başladım bir şeyler :)
 
Ben artık bakalım :) Cümlede kuramadım bir an :) Yapacağız ya olacak inşallah inandım :)
Matematik 35, Fizik de 45 ama. Fizik hocasının zaten cebinde akrep var diyebiliriz. Adam kağıdı okurken nerden puan kırabilirim mantığıyla okuyor sınavları. Sinir oluyorum bu tarz adamlara.
 
Benim matematik 50, Fizik 59, Kimya 07, Biyoloji, 50 Tarih, 77 bu kadar :) Aynen ya 2 puan verse ölürler.
 
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı