Kitapçığın naylon poşetini açtım, sınavım iptal olur mu?

Kural ihlali var. Önce kitapçık dağıtılır kodlama kagidi uzerine Kitapçığın üzerinde yazan kitapçık kodu girilir. Ondan sonra kitapçıklarin poşetini açmaniz söylenir (son 10 dakika) açarsınız ve üstünü doldurursunuz. Son 5 dakika hızlı bir şekilde okumadan sayfalarda herhangi bir yırtık eksik vs varmı ona bakmanız istenir. Büyük ihtimalle sınav sonrasi gerekli tutanağı tutmuştur ki kitapçık üzerindeki barkodu aldığında orada sizler hakkında bilgi verilmesi de isteniyor. Aynı zamanda kamera üzerinden (varsa) yaptıklariniz da izleniyor zaten. Kurala uymamissiniz. Yasaklanabilir. Ve bu yasak kaynaklı 2 (iki) sene ÖSYM tarafından yapılan hiçbir sınava giremezsiniz. Sınav esnasında bu raporu tutmama sebepleri herhangi bir tartışmayı önlemek.
Kitapçıklar son 10 dakika verildi bize zaten. Poşetleri açıp açmama konusunda bir uyarı yapılmadı, zaten biz de poşetleri açtıktan sonra kitapçıkları açmadık. Alır almaz da poşetleri açmamıştık zaten. Önce üzerindeki kitapçık numarasını optiğe kodladıktan sonra herhangi bir uyarı gelmeyince (Ki böyle bir kuralın olduğu herhangi bir yerde de yazmıyor.) poşetleri açıp tam TC kimlik nosunu yazacakken alıp öğretmenler masasının üzerine herkes poşetleri açana kadar yaklaşık bi 30 saniye kadar bekletti ve geri verdi. Aynı şekilde sınav devam etti. İlginiz için teşekkürler bu arada.

Merhabalar, 2020 YKS'ye girdim. Sınav başlamadan önce soru kitapçıklarını dağıttılar. YKS kılavuzunda ve soru kitapçıklarının arkasında, soru kitapçığını alır almaz kitapçık kapağındaki isim, soyisim, TC Kimlik No gibi bilgileri doldurmamız gerektiği yazıyor. Ben de kitapçığı aldım. Bir dakika falan bekledikten sonra kitapçığın naylon poşetini açtım. Ve tam TC Kimlik Numaramın ilk 3 hanesini yazmışken gözetmen biz söylemeden neden naylon poşeti açıyorsunuz dedi. Oysa böyle bir kısıtlama yok. Benimle beraber bir kişi daha açmıştı poşetini. Kitapçıkları aldı sadece ve öğretmen masasının üstünde herkese kitapçıklarınızın poşetini açabilirsiniz diyene kadar bekletti sonra geri verdi. Bu arada kitapçıkların içini hiç açmadık. Kitapçıkları geri verdikten sonra da sıradan ve olması gerektiği gibi her şey devam etti. Bir sıkıntı olmuş mudur?
Kanka ben geçen sene bırak poşeti açmayı başlayın demeden açtım 3 soru çözdüm yemin ederim bak sana. Hiçbir şey olmadı ama baya tutuşmuştum.

Bir sıkıntı olmuş olsaydı oracıkta hallederlerdi, bir sıkıntı olmamıştır endişelenmeyin.
Orada halletmiyorlar hayır. Ortamı germe diye adını kenara yazıyorlar sonradan sınavın iptal oluyor.

Hayır bir problem olmuyor. Eğer bir durum olsaydı orada işlem yaparlardı.

Orada yapıyorlar ama sana söylenmiyor.

Üç defa sınava girdim. Ben de aynı şeyi yaptım merak etme hiçbir şey olmaz, için rahat olsun. Umarım iyi bir puan alırsın kardeşim.
Teşekkür ederim, cevapları kontrol edince gayet iyi bir sonuç gösteriyor umarım herkes istediği yeri kazanabilir. Diğer arkadaşlar içinse, cevapları adına teşekkür ediyorum. Konuyu uzatmaya daha fazla gerek yok. 28 Temmuz'da görürüz zaten. Kendinize iyi bakın.

Kural ihlali var. Önce kitapçık dağıtılır kodlama kagidi uzerine kitapçığın üzerinde yazan kitapçık kodu girilir. Ondan sonra kitapçıklarin poşetini açmaniz söylenir (son 10 dakika) açarsınız ve üstünü doldurursunuz. Son 5 dakika hızlı bir şekilde okumadan sayfalarda herhangi bir yırtık eksik vs var mı ona bakmanız istenir. Büyük ihtimalle sınav sonrasi gerekli tutanağı tutmuştur ki kitapçık üzerindeki barkodu aldığında orada sizler hakkında bilgi verilmesi de isteniyor. Aynı zamanda kamera üzerinden (varsa) yaptıklariniz da izleniyor zaten. Kurala uymamissiniz. Yasaklanabilir. Ve bu yasak kaynaklı 2 (iki) sene ÖSYM tarafından yapılan hiçbir sınava giremezsiniz. Sınav esnasında bu raporu tutmama sebepleri herhangi bir tartışmayı önlemek.

Merhaba 2 senelik cezadan emin misiniz?

Arkadaşımın başına gelmişti bir şey demeden işaretliyorlar. Tabii sınav bitiminden sonra.

Arkadaşınız 2 sene sınava girememe cezası aldı mı?

Evet, bizzat kitapcığın arkasında kurallara uyulmaması durumunda 2 sene girememe cezası olduğu bildiriliyor. Kağıda imzalandıysa size o ceza verilir.

Burada kopya çekmeyle alakalı nedenlerden dolayı 2 yıl ceza verilir diyor. Başka bir belgeden mi bahsediyorsunuz.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-07-13-15-19-18-452_com.google.android.apps.docs.jpg
    Screenshot_2024-07-13-15-19-18-452_com.google.android.apps.docs.jpg
    135,4 KB · Görüntüleme: 45

Technopat Haberler

Geri
Yukarı