Kızların yanında utanan erkekler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz de Ahlak ve erdemi o toplumda aramakla hata yapıyorsunuz. Ne yani Arap yarım adasında yaşamış birisini İngiltere'de yaşamış gibi mi yorumlayalım? Erdemi aramak için oraya kadar gitmeye gerek yok. Anadolu ve Avrupa topraklarında bolca mevcut olan bir şey. Anadolu'da yaşayan birçok filozof bu konuda kafa yormuş. Hatta birisi ''ülkeyi ya filozoflar yönetmeli; ya da ülkeyi yönetenler filozof olmalı'' bile demiştir.
O toplumun çarpık olduğunu söylüyorum sen bana ahlak ve erdemi orada aradığımı söylüyorsun. Algın çok zayıf dostum kusura bakma.

Siz de Ahlak ve erdemi o toplumda aramakla hata yapıyorsunuz. Ne yani Arap yarım adasında yaşamış birisini İngiltere'de yaşamış gibi mi yorumlayalım? Erdemi aramak için oraya kadar gitmeye gerek yok. Anadolu ve Avrupa topraklarında bolca mevcut olan bir şey. Anadolu'da yaşayan birçok filozof bu konuda kafa yormuş. Hatta birisi ''ülkeyi ya filozoflar yönetmeli; ya da ülkeyi yönetenler filozof olmalı'' bile demiştir.
İngilizler'i çok mu ahlaklı görüyorsun?

Erkek adamın erkek sevgilisi olur. 😀 Olayı yine Din konusuna bulaştırmayın. Üstelik Arap kültüründen bahsediyorsunuz farkındaysanız? Adamlar kıyafetin altına don giymez, pilavı elle yer, kadın insan mıdır değil midir tartışması bile yapar; bir de kalkmış utanmayı o toplumda mı arayacağız?
Otur ve bu yazdığın 2 postu baştan sona tekrar oku. Din Araplara ait değildir ve onlar için gelen bir şey değildir. Arapların çoğunluğu İslamiyet öncesi de pislikti şimdide pislik. Konuşmalarına bakıyorum mantık yok. Her milletin pis ve iyisi vardır, sen çölden bedevi yaşamından gelmiş bir halkın yemek kültürü ile bir İngiliz'i aynı mı tutuyorsun? sen o elbisenin altına don giy, 60-70 derecede (hissedilme derecesi 100) o giydiğin don sıcaktan erir sana yapışır etinle birleşir. Bilip bilmeden burada mandıra filozofluğu yapıyorsun. Olayları alakasız bir şekilde karıştırıp bırakmışsın. Çok övdüğün ve hiç gidip görmediğin İngilizlerin bir videosunu bırakıyorum. Ne güzel kültür ama değil mi? barbarlıklarını yüzyıllar boyunca gizlediler. Eğitim ve bilinç eksiliğin var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Maşallah özlü sözler havada uçuşuyor burdaki herkes mizahşör anlaşılan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Otur ve bu yazdığın 2 postu baştan sona tekrar oku. Din Araplara ait değildir ve onlar için gelen bir şey değildir. Arapların çoğunluğu İslamiyet öncesi de pislikti şimdide pislik. Konuşmalarına bakıyorum mantık yok. Her milletin pis ve iyisi vardır, sen çölden bedevi yaşamından gelmiş bir halkın yemek kültürü ile bir İngiliz'i aynı mı tutuyorsun? sen o elbisenin altına don giy, 60-70 derecede (hissedilme derecesi 100) o giydiğin don sıcaktan erir sana yapışır etinle birleşir. Bilip bilmeden burada mandıra filozofluğu yapıyorsun. Olayları alakasız bir şekilde karıştırıp bırakmışsın. Çok övdüğün ve hiç gidip görmediğin İngilizlerin bir videosunu bırakıyorum. Ne güzel kültür ama değil mi? barbarlıklarını yüzyıllar boyunca gizlediler. Eğitim ve bilinç eksiliğin var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence sen de otur biraz medeniyet seviyesiyle ilgili şeyler oku. Din Araplara gönderilmiştir diye bir cümle yazmadım. Ama sen olmayan şeyleri uydurmakta 1 numarasın. :) Hayal kurup kafandaki hayale insanların da inanmasını istiyorsun. İslam öncesi insanların pis olduklarına dair bir kanıt yok. Ben burada sadece Peygamber'in yaşadığı toplumdan çok farklıymış gibi gösterilmesini eleştirdim. Sana tavsiyem konuyu tam anlamadan ''çemkirme'' kıvamında yorumlar yazmaman! Konuşmalarımda mantık görüp görmemen seni bağlar. Ona bakarsan bazıları da senin konuşmalarında mantık bulmayabilir. Mantıklı olanı senin fikirlerin belirlemiyor. Don giymeyelim o zaman biz de? Mesela ağustosta burası çok sıcak oluyor? Donsuz gezmekte özgür müyüz yani? :) İzin verdiğin için çok teşekkürler. 😀 Aaa bak iyi hatırlattın. Hava sıcaklığı falan? Belki de o sıcaklıklar insanların hayal görmesini sağlamıştır? Olmayan şeylere inanıp bir Din ve Tanrı yaratmışlardır? Değil mi yani? senin dediğine göre insan sıcaklar karşısında çok çaresiz. Don giyemeyecek kadar çaresiz ise böyle bir hayali de yaratma olasılığı var demektir. İngilizler konusunu da örnek olarak vermiştim ama sen oraya da takılmışsın. :) Boşver takma o kadar İngilizleri. Sen Yunan filozoflarının yaşadığı Anadolu'ya takıl. :) Mandıra filozofluğu da hoş bir şey hem? Neden bu kadar küçümsüyorsun ki? En azından biraz düşünme yeteneği vardır onlarda. Sende var mı bilmiyorum. Utanmanın ne Dininizle ne de Peygamber'inizle ilgisi yok! Bilmem anlayabildin mi? :)

İngilizler'i çok mu ahlaklı görüyorsun?
Hocam siz de diğer arkadaş gibi olayı anlamadınız sanırım. O örnekteki kasıt, kişilerin yaşadığı toplum şartlarına göre yargılanıp eleştirilmesiyle ilgiliydi. İngilizlerin ya da herhangi bir milletin dolaylı ya da dolaysız olarak ahlak kurallarına etkisi yoktur. Ahlak genel olarak yaşam tarzı ve bireylerin fikirleriyle oluşan bir şey. Mesela Çin'de köpek yenir. Bu sizce ahlaklı mıdır değil midir? Ben bir Çin'liyi yaşamadığı bir toplum normlarına göre nasıl yargılayabilirim?

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı