Aslında iyi yapıyorlar. Para kazanacağım diye resmen batışa geçiyorlar.
Zararlı ürün tüketimini azaltmak için yapmadıklarını, beyni çalışan her insan anlar.
Böyle giderse iktidar partisi ve yandaşları 2023 filan göremez.
Bu arada bazı yiyecek ve içeceklerden ÖTV alıyorlar diye biliyorum. ÖTV zam gelmiş olabilir. Tabi elektrik vb. zamları, ayrıca asgari ücret gelen zamlar gideri artırıyor. Bu yüzden de firmalar ürünlerine zam yapıyor. Olaya sadece kola olarak bakmayın.
Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV artışı meyveli gazozlar, sade gazozlar, nektarlar, meyve suları, limonata dahil diğer meyveli içecekler, enerji içecekleri, soğuk çay ve sporcu içeceklerini kapsıyor.
Coca Cola İçecek, yürürlüğe giren meyve suyu ve gazoza ÖTV düzenlemesi ile ilgili bir açıklama yayınladı.
businessht.bloomberght.com
Ben şahsen ara sıra içiyorum. Sigara kullanmıyorum, ama kullanan adama, zamlanması iyi olmuş. Benim için fark etmez gibi vurdum duymaz yorumlar yapmayı sevmiyorum. İnsanlar'ın temel gıda dışında keyif amaçlı tükettikleri şeylerin zamlanması, hayatın gerçeklerinin daha fazla göz önüne gelmesine neden olur. Kısaca çoğu insanın görmezden geldiği sorunlar, daha fazla rahatsız etmeye başlar.