Kola vücuduma hiçbir şekilde zarar vermiyor

19 yaşındayım bir zamanlar çok kola tüketiyordum. Ufakken eve benim yüzünden pek kola gelmezdi ancak alırlarsa misafirler gelirken alırdı veya eve misafir gelirse içecek yok ise alırdık. Her neyse yaş ilerledikçe işe girip kendi paramı kazandıkça her fırsatta kola alıyordum ve başka bir şey içmiyordum bir zaman sonra kendimi çok yorgun ve halsiz hissetmeye başladım gidip kan tahlili verdiğimde pek bilmiyorum ama vitamin demir vb. eksikliği tarzı sorunlar gördüm o zamandan itibaren kolayı azalttım artık pek tüketmiyorum. Keşke hiç tüketmeseydim diyorum.
Bence sen de tüketme 14-18 yaş arası yediklerin çok önemli ne yersen direkt vücudunu etkiliyor. Bu yaşlarda kola içmeyip gerçekten vitamin veren şeyler tüketseydim boyum nereden baksan 10cm daha uzun olurdu bağışıklığım daha güçlü olurdu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok garip küçükken bende çok severdim ama son 3-4 yıldır artık midemi bulandırıyor ve 1-2 bardak dahi içmek istemiyorum genelde, gerçi bende şeker tavan yaptığı için şekerli şeyleri normal insanların yediği kadar yemeye başladığım zaman midem bulanmaya başlıyor. 3 tane şeker pareye midem bulanıyor benim :D
Tabii benim de sevmediğim zamanlar oluyor karnım ciddi derecede toksa. Ancak susadıysam kendimi kontrol etmeye fırsat bile bulamadan koltukta yarım litre kolayı bitirmiş buluyorum.
Kahve iç kahve iyidir. Dibek kahvesi içtin mi hiç?
Kahveyi çok severim ama içmeye ya üşenirim ya da o an canım çekmez, hiç dibek kahvesi içmedim.
19 yaşındayım bir zamanlar çok kola tüketiyordum.ufakken eve benim yüzünden pek kola gelmezdi ancak alırlarsa misafirler gelirken alırdı veya eve misafir gelirse içecek yok ise alırdık. Herneyse yaş ilerledikçe işe girip kendi paramı kazandıkça her fırsatta kola alıyordum ve başka birşey içmiyordum bir zaman sonra kendimi çok yorgun ve halsiz hissetmeye başladım gidip kan tahlili verdiğimde pek bilmiyorum ama vitamin demir vb eksikliği tarzı sorunlar gördüm o zamandan itibaren kolayı azalttım artık pek tüketmiyorum. keşke hiç tüketmeseydim diyorum.
Bence sende tüketme 14-18 yaş arası yediklerin çok önemli ne yersen direk vücudunu etkiliyor bu yaşlarda kola içmeyip gerçekten vitamin veren şeyler tüketseydim boyum nerden baksan 10cm daha uzun olurdu bağışıklığım daha güçlü olurdu.
Önerin için teşekkür ederim, pek mümkün görünmese de kolayı azaltmaya çalışacağım...

Berbat diyebilirim ancak bunun benim akıl sağlığıma fiziksel sağlığıma ve psikolojime hiçbir zararı olmuyor, uykum hiç gelmiyor ya zorla yatırıyorum ya da uykum gelene kadar sabahlıyorum.

Sizin yaşınızda uyku düzeni çok önemli, gelişim çağında biri olduğunuz için vücudunuz gece uyurken büyüme hormonu salgılar, fakat sabah uyuyunca bu hormon salgılanmaz ve sabah uyumak beyin hücrelerini öldürür. İçinde bulunan kafein vb. şeylerden dolayı bu uyku düzensizliğinin koladan da olduğunu düşünüyorum.

Sizin yaşınızda uyku düzeni çok önemli, gelişim çağında biri olduğunu için vücudunuz gece uyurken büyüme hormonu salgılar, fakat sabah uyuyunca bu hormon salgılanmaz ve sabah uyumak beyin hücrelerini öldürür. İçinde bulunan kafein vb. şeylerden dolayı bu uyku düzensizliğinin koladan da olduğunu düşünüyorum.
Evet ben de öyle düşünüyorum, umarım bırakabilirim :)

Çok garip küçükken bende çok severdim ama son 3-4 yıldır artık midemi bulandırıyor ve 1-2 bardak dahi içmek istemiyorum genelde, gerçi bende şeker tavan yaptığı için şekerli şeyleri normal insanların yediği kadar yemeye başladığım zaman midem bulanmaya başlıyor. 3 tane şeker pareye midem bulanıyor benim :D

Ben de tam tersine şeker yemedikçe duramıyorum. Günlük neredeyse 6-7 İzmir bombası tatlısı derecesinde çikolata tüketiyorum. Çikolata olmayınca acı biber yiyorum. BİM'in acı biberinin tadı bir başka hocam.

Ben de tam tersine şeker yemedikçe duramıyorum. Günlük neredeyse 6-7 İzmir bombası tatlısı derecesinde çikolata tüketiyorum. Çikolata olmayınca acı biber yiyorum. BİM'in acı biberinin tadı bir başka hocam.
Onları bana yedirseler 24 saat boyunca kusarım herhalde çok garip.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı