Kola vücuduma hiçbir şekilde zarar vermiyor

Ben küçükken marketimiz vardı; kola, cips ne varsa yerdim sürekli her gün çikolata, bisküvi falan çok kilo almıştım. Yağdan kalp sorunlarım oldu sonra doktora gittik obeziteye yakalanmama sadece 3 kilo kaldığını, 3 kilo daha alırsam obezite olacağımı söylemişti ama midemde falan hiç sorun yoktu. Bana sorsan vücudum tamamen sağlıklıydı. Üzerinden yaklaşık on yıl geçti şu an midemde inanılmaz derecede sorunlar var. Bünyem çok hassas hale geldi. Vitamin eksikliği, demir eksikliği daha anlatamadığım bir dünya sorun yaşıyorum. Şu an bir sorun yaşamaman sonra yaşamayacağın anlamına gelmiyor. Sağlığını düşünüyorsan bağımlılıktan kurtul. Ben obezite olacağımı duyduğum günden beri ayda yılda bir abur cubur yer hale geldim. Şu an verseler de yiyemem, eski vücudum eski bünyem yok artık. Beni bitirdi, başkalarını da bitirmesin. Tütüne alerjim var diye sigara ve tütün ürünlerine hiç yaklaşamadım ama bu başka bağımlılıklar bulmama sebep oldu ve en az sigara içenler kadar zarar gördüm. Kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bak şimdi, sigaraya başladın ve 10 yıl içtin.
Bir şey olmadı. Ama bu 25 yıl sonra sana kanser vb. bir şey yapmayacağını garantiler mi?
Azaltmanı öneririm.
Ben de bir ara aşırı içiyordum.
Soğuk çay iç kısa süre sonra tamamen bırak.
Soğuk çay devam etme aşırı şekerli.
Tamamen bırak demiyorum, hatta bırakma :D.
Azalt.

Son düzenleme:
Eğer bunu her gün sürdürmeye devam edersen 1 sene sonra ya da daha uzun bir süre sonra dişlerin yamalı bohça gibi delik deşik, sim siyah olacak ve dişçiye gitmen gerekecek. Bu kola sevdanı ona da söylediğinde ne olacağını çok merak ediyorum 😆

Kardeşim dur daha 14 yaşındasın. Ailen mi korkuttu seni kola zararlı diye? :) En fazla kilo alırsın. Hareketli biriysen kilo da almazsın. Yapacağı en fazla reflü veya gastrit gibi hastalıklara yol açmak. O da belli olmaz. Bunu da üstüne bir 14 yıl daha geçir anca o zaman görmeye başlarsın. Reflü ve gastrit kötü bir hastalıktır bu arada. Çok can sıkar, haberin olsun. Sosyal yaşantını etkiler. "Kola öldürür mü?" diye bir soru olsa, ona gelene kadar daha neler var zararlı olan. Hiçbir şey olmaz :) Sigara, alkol kullanma yeter. En kötü bağımlılığın kola olsun. Ama az içmeye çalış.

Merhaba, bildiğiniz üzere kola fazlaya kaçtığında onlarca zarara sebep olabilecek bir gıda. Mide yanması, delinmesi, hormon düzensizliği yaratması, vitaminlerin faydalarını tamamen yok etmesi, uyku düzensizliği, küçük çocuklarda akıl sağlığı için çok fazla tüketildiğinde sorunlar oluşturabiliyor. Ancak sizlere bir şey anlatmak istiyorum,

14 yaşındayım, 4 yıldır aralıksız olarak kola içiyorum. Bağılımlıyım diyebilirim. Son 2 yıldır fırsat buldukça günde 1 - 1.5 litre kola tüketiyorum. Ancak şu zamana kadar midemde en ufak bulantı bile yaşanmadı, hiçbir zarar belirtisi yaşamadım. Hatta tüm gövdem özellikle kalbim ultrason çektirdim, yaşıtlarıma göre sağlıklı bile çıktım. Kan testi, şu vücutun içini çekiyorlardı unuttum o testten geçtim onlardan da son derece sağlıklı çıktım. Ufak bir demir eksikliği vardı birkaç gün demir ilacı içtim düzeldi. Hatta gittim efor testi yaptırdım birkaç kilometre hızlıca koşturdular yine sağlıklı idim. Peki kola 4 yıldır neden asla vücuduma zarar vermiyor? İleride sorun yaratır demeyin, 2 yıldır günde 1.5 litre tüketen insanın sağlık açısından artık ileri zamanı düşünmesi bir tık saçma olur. İnternette bunun örnekleri var. Su gibi kola içiyorum ve ilginçtir böbreklerim kabul ediyor, metabolizmam hızlı ve sağlıklı. İnternete yazdığımda asla bu konu hakkında ne kaynak ne tartışma var. Siz ne düşünüyorsunuz? Sizce kola neden zarar veremiyor veya size zarar verdiği oldu mu? Benimle aynı durumu yaşayan var mı? Teşekkürler.

(Bu konuyu yazarken yarım litre bitirdim.)
Dedem 10 yıldır sigara içiyor ama hala ölmedi.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı