Kolum sarardı

356463

Hectopat
Katılım
27 Temmuz 2020
Mesajlar
4.418
Makaleler
7
Çözümler
40
Çoğunuz doktora git diyecektir diye düşünüyorum. Bir kısmınız gülebilir ayrıca.

Okulda arkadaşlar ile bayağı güzel bir kapıştık. Konumuz neden Arch kurulumu sonrasında GRUB çalışmıyordu(tamamen eğlence amaçlı fight club tarzı bir olay). Akşam eve geldiğimde sol kolumun üzerine kafamı koyduğumda inanılmaz bir acı hissettim. Annem kas zedelenmesi dedi ve "Fantom" adlı kremi sürdü. Bu olay olalı 3 gün oldu. Az önce kolumun o bölgesine baskı yapunca acıyı hissettim. Baktığımda diğer bölgelere göre sararmıştı. Bu normal bir kas ağrısı mıdır yoksa çatlak tarzı bir şey olabilir mi?
 
Şişme, ödem vs. durumlar var mı? Kolunu kullanabiliyor musun? Bu sorulara cevabın olumlu ise korkacak bir şey yoktur. Hepimiz o yollardan geçtik atlayıp zıplayıp fırlattık birbirimizi. Çatlak veya kırık olsa bunu yazmayı 3 gün bekleyemezdin. Vücudumda sayısız çatlak ve kırık var buna dayanarak söylüyorum hiçbiri birkaç saat dayanmana müsaade etmeden hastaneye gitmeni sağlardı. Halihazırda olan sakatlığın için açma germe ve egzersiz yapmanı öneririm fazla zorlamadan kısa sürede eski halini alacaktır.
 
Bazı morarmalar sarımsı şekilde gözükebilir. Çatlak olsa ağrı acıdan duramazsın. Kırık olsa zaten oynatamazsın. Hareket kısıtlılığı vs. var mı diye kontrol et. Büyük ihtimal incinmiştir. Kırık veya çatlak olduğu anda kendini belli eder. İncinmelerin acısı sonradan çıkar. Nitekim öyle olmuş. Çok canın acıyorsa doktora gitmekten başka çaren yok. Önemli bir şey varsa önlemini erken alman gerekir.
 

Geri
Yukarı