mashiro
Hectopat
- Makaleler
- 4
Zaten Dual bootun çok değerli bir nimet olduğu yazılmış ben de kendi sıkıntım ve çözümümden bahsedeyim.
1TB+ 0.5TB 2 tane SSD kullanıyorum neredeyse her işimi Ubuntu'da yaptığım için bir sıkıntım yok, ama belirli bir oyunu oynamak istersem veya herhangi bir durumda(kullanımı zorunlu yazılım, BIOS Update vs.) bir Windows işletim sistemine ihtiyacım olursa diye Windows 10 21H2 LTSC'yi cepte tutuyorum.
Bende en büyük sorun depolama için şöyle bir yapılandırma yaptım:
1TB -> 100GB Windows + 900GB ortak, hatta daha çok arşiv(NTFS).
500GB -> Tamamen Ubuntu.
Ubuntu'ya oyun yüklesem biraz absürt kaçar ve depolamam çok hızlı tükenir, Dolayısıyla ortak alana oyunları koydum.
Hem oyunlara iki işletim sisteminden de erişip yeniden başlatma kısmını çözüyorum hemde verimliliği sağlıyorum.
Tabii birkaç sıkıntı yok değil, Ubuntu'da steam compat yolu eğer BTRFS, EXT4 gibi bir bölüme bağlanmaz ise NTFS'in bir özellik eksikliği yüzünden oyunu başlatamıyoruz. Basit bir
Bu yapılandırma beni en çok rahatsız eden sorunu çözüyor. Not düşmek gerekirse ortak alan bitlocker ile kilitli bir bölüm.
1TB+ 0.5TB 2 tane SSD kullanıyorum neredeyse her işimi Ubuntu'da yaptığım için bir sıkıntım yok, ama belirli bir oyunu oynamak istersem veya herhangi bir durumda(kullanımı zorunlu yazılım, BIOS Update vs.) bir Windows işletim sistemine ihtiyacım olursa diye Windows 10 21H2 LTSC'yi cepte tutuyorum.
Bende en büyük sorun depolama için şöyle bir yapılandırma yaptım:
1TB -> 100GB Windows + 900GB ortak, hatta daha çok arşiv(NTFS).
500GB -> Tamamen Ubuntu.
Ubuntu'ya oyun yüklesem biraz absürt kaçar ve depolamam çok hızlı tükenir, Dolayısıyla ortak alana oyunları koydum.
Hem oyunlara iki işletim sisteminden de erişip yeniden başlatma kısmını çözüyorum hemde verimliliği sağlıyorum.
Tabii birkaç sıkıntı yok değil, Ubuntu'da steam compat yolu eğer BTRFS, EXT4 gibi bir bölüme bağlanmaz ise NTFS'in bir özellik eksikliği yüzünden oyunu başlatamıyoruz. Basit bir
ln -sf
ile çözülüyor. Ben steam'i snap kurduğumda ona da ihtiyaç duymadım ama o ayrı.Bu yapılandırma beni en çok rahatsız eden sorunu çözüyor. Not düşmek gerekirse ortak alan bitlocker ile kilitli bir bölüm.