Konsolların devri bitiyor

Konuyu tam okumadım, eğer fiyatlardan ötürüyse öyle bir şey yok. İnsanlar almaya devam edecek.

PS6 PS5 gibi 7 sene gibi uzun bir süre sonra çıkmayacak ya da bir konsol değil de sadece PS6 olacak. Bulut servisleri vs. 7 seneye şu anki halinden çok daha ileride olacaktır, bir sonraki nesil "konsolların" kutu şeklinde donanımlardan ibaret olacağını sanmıyorum.

Yahu siz gerçekten bu ülkede konsol neslinin bittiğini mi düşünüyorsunuz? PS5 stokları 1 saat, Series X stokları 1 gün içinde bitti.
Ülkenin %75'i alabilecek bir kesim değil, fakat %20'si için para değil. %5'i için de zor olsa da ödenebilecek bir fiyat. Yurt dışından bahsetmiyorum bile, 500 dolar konsol, 1500 dolar PC gücünde.
Streaming servisleri popülerleşene kadar konsol devri Türkiye'de bitmez. Bitseydi PS5 ilk saatten tükenmezdi.

Konsoldan ülkeye 5000 adet geldi geldi gibi bitti çünkü bir dahaki stok zamanı 1 aydan fazla olacak ve Sony Türkiye'yi 3.dünya ülkeleri sıralamasında gördüğü için bu süre uzayacak. Ayrıca bu ülkenin %52 kısmı asgari ücretli %40 yoksulluk sınırı altında geriye kalan kısmında zaten konsolu alabilecek durumda ya da taksitle alabilecek durumda ki yurt dışında 500 dolara sadece oyun için alınan bir alet ile 1000-1100 dolara alınan PC aynı performansta optimizasyon farkı var. Ama konsolda yapabileceğin sınırı var PC yok. Ve ülkemizde 5000 adet gelen konsol hemen bitti ve kara borsadan 10000-11000 TL satışa sunuldu. Kısaca o konsolu bitiş sebebi insanların alması değil buna yatırım gözüyle bakıp daha stoklara gelmeden tanıdık vasıtasıyla aldıran kara borsacıların suçu.
Series S şu an 4500TL. Şu an için AAA oyunlarda 1440P-1080P 30 veriyor, toplanır mı yani?

Series S sene itibari ile vergi indirimden muaf tutuldu. Önceki fiyatıyla sana her işinde yardımcı olabilecek PC ile yarışması saçma olurdu. Ben konuyu hazırlarken o fiyatı esas aldım şimdi konsolu almak daha mantıklı oyun içinse.
Bak bitti şu an.

Ulan buraya kadar iyi dayandık fanboy görmedik ne güzel derken buldu bir avel neyse.

Geforce Now ve Stadia açacak internet Türkiye'de var mı? Bence konsol devri Türkiye'de de bitmez. PS3 ve PS4 hâlâ mis gibi satıyor. Güncel konsolları herkes alamıyor sadece. Ha ama gelecekte bilemem.
Attığım fotoğrafı Geforce Now içinde aynısını düşünebilirsiniz Stadia resmi olarak Türkiye'ye destek vermiyor.

Geforce Now tarafında ise destek var ama Almanya ve İngiltere sunucularında oynuyoruz, ben 100 Mbps internetim ile 1080P, 60 FPS ve bit oranını en yüksekte saliselik gecikme ile oynadım.
Tek online oyunlarda saliselik farktan etkilenebilirsiniz onun haricinde oynadığım oyunları kendi bilgisayarımda oynuyor gibiydim.

Ana konu ile alakalı bulut sistemleri geliştirilse de konsollar en azından birkaç nesil daha garanti gider gibi geliyor.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    359,3 KB · Görüntüleme: 50
Konsol devri ülkemizde de bitmez dünyada da bitmez ama ben bu nesilin son fiziksel konsol nesli olacağını düşünüyorum. İki üç yıl sonra ara nesil çıkar. Pro ve One X gibi. Sonra artık tamamen stream üzerinden olur.

Konsol Türkiye'de bitecek ve yerine Türkiye gibi bir yerde cloud gaming mi yaygınlaşacak? Bunun için bir tarih bile öngöremiyorum, 50 GB oyunu 3 günde indirmeye çalışan insan sayısı, konsolların çok pahalı olduğunu düşünen insan sayısından çok da farklı değil. Hız, bağlantı tarafında stabilite yakalanması zor TR için.

@bloodiron9
Ayrıca misal Sony tamamen PS Now'a dönecek olsa bunu PC'den değil yeni cihazı üzerinden sağlayacaktır. Oyunu da satın alma zorunluluğu getirdiği taktirde download dışında hiçbir şey değişmemiş olur teknik olarak. Gamepass gibi bir servise çevirdiğinde ise kişi başına yılda en az 4-5 exc oyununu sattığını baz alarak fiyatlandırır. Bu da bugünün şartlarında bile yılda 300-400, ayda 30 dolar yapar ki bu sistem de TR için oldukça kötü sonuçlar doğurur.

Konsol Türkiye'de bitecek ve yerine Türkiye gibi bir yerde cloud gaming mi yaygınlaşacak? Bunun için bir tarih bile öngöremiyorum, 50 GB oyunu 3 günde indirmeye çalışan insan sayısı, konsolların çok pahalı olduğunu düşünen insan sayısından çok da farklı değil. Hız, bağlantı tarafında stabilite yakalanması zor TR için.

@bloodiron9
Ayrıca misal Sony tamamen PS Now'a dönecek olsa bunu PC'den değil yeni cihazı üzerinden sağlayacaktır. Oyunu da satın alma zorunluluğu getirdiği taktirde download dışında hiçbir şey değişmemiş olur teknik olarak. Gamepass gibi bir servise çevirdiğinde ise kişi başına yılda en az 4-5 exc oyununu sattığını baz alarak fiyatlandırır. Bu da bugünün şartlarında bile yılda 300-400, ayda 30 dolar yapar ki bu sistem de TR için oldukça kötü sonuçlar doğurur.
Şu var ki bu firmalar planlarını bizim gibi ülkeler için yapmaz. Türkiye'de internet yeterli değil o yüzden yeni konsol devam demezler. Kaldı ki 24 Mbps ile rahatlıkla oynanabiliyor stream ile. 77 saat saat Cyberpunk oynadım GeForce Now ile.
Sony tamamen PS Now'a yönelse neden yeni cihaz yapsın. O masrafa girsin. Ha Chromecast gibi küçük bir cihaz yapabilir belki.

Şu var ki bu firmalar planlarını bizim gibi ülkeler için yapmaz. Türkiye'de internet yeterli değil o yüzden yeni konsol devam demezler. Kaldı ki 24 Mbps ile rahatlıkla oynanabiliyor stream ile. 77 saat saat Cyberpunk oynadım GeForce Now ile.
Sony tamamen PS Now'a yönelse neden yeni cihaz yapsın. O masrafa girsin. Ha Chromecast gibi küçük bir cihaz yapabilir belki.

Planı Türkiye'ye göre yapmaz haklısınız fakat bu durumda zararlı olan biz oluruz abonelik fiyatlarından dolayı malesef, bu bizim işimize gelmez. Ayrıca 4K 60 FPS standarta bağlandı bağlanacak, böyle bir stream servisi de kısa ve orta vadede çok zor. Hele ki bu konsola kağıt üstünde yazılan 8K ibaresi, bu neslin sonunda yeni nesilden beklenen özellik olacaktır. 5G'nin durumu ne olur, bizim ülkede alt yapı ne olur bilemiyorum. Ama Sony'nin PlayStation cihazını Cloud'a bile dönse satacağını düşünüyorum. Belki Cloud içinde çözünürlük kilitli oynanabilir, klasik konsolda ise artık 4K-8K konsolun gücüne göre ne verirlerse o.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı