"Korkudan dili tutuldu" deyimi gerçek olabilir mi?

Numan1002

Centipat
Katılım
5 Aralık 2022
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Şu filmlerde gördüğümüz "korkudan dili tutulmak" deyimi gerçek olabilir mi? Yani demek istediğim bir insan gerçekten de çok koltuğunda dili tutulabilir mi?
 
Tutulabilir. Bu gayet normal bir durum. Mesela bahçede karanlıkta yürüyorsun, önüne birden bir yaratık (ütopik gelebilir örnek veriyorum) çıksa o an sabit kalırsın, direkt olarak tepki veremezsin, bağıramazsın veya konuşamazsın. Ağzın titrer. Biz buna "dil tutulması" diyoruz. Yani söylemek istediğin bir cümleyi, sözü veya söylemek istemesen bile öyle hissetmek ama asla söyleyememek durumudur. Kendim 2-3 kez deneyimlemiştim.
Ha, tutulmanın kalıcılığı değişir. Kimisinde anlık olur kimisinde süreli veya süresiz.
 
Simdi de dilin mi tutuldu? :D

 
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında gerçek hayatta şok denilen şey bu. Örneğin kaza sonrası insanlar şok geçirdiklerinde konuşamazlar. Buna dil tutulması denir.
 
Beynin yıllardır sadece 2 tepki üzerine yoğunlaştığını zannederdik. Bildiğiniz üzere savaş ya da kaç tepkisi. Bunlara yeni eklenen donma durumunda bu dil tutulması olayı olur. Yani hareket edemezsin ve konuşamazsın.
 
Geniş Ailede ki doktorda anlatmıştı. Korkuya bağlı şok geçirip bir süre konuşamaz hale gelebilir insan demişti. Geçenlerde bir kesit izlemiştim ordan aklımda kalmış.
 

Geri
Yukarı