50-60 Dolara aynı günde çıkan oyunları alırken bizde 400TL vermek daha mantıklıOyunun yapımcıları durumumuzu ve fiyatları bilse bence kendileri bile korsan oynayın derlerdi.![]()
50-60 Dolara aynı günde çıkan oyunları alırken bizde 400TL vermek daha mantıklıOyunun yapımcıları durumumuzu ve fiyatları bilse bence kendileri bile korsan oynayın derlerdi.![]()
Zaruri durumlar ancak harami mubah kilar. Buyuzden, kesinlikle boyle bir ise girmeyin derim. Oyun oynamak birakin zarureti, resmen keyif kismina dahil. Kul hakkina girmis oldugunuzu, siz de beyan etmissiniz zaten.Crack oyun indirmek istemesem de oyun fiyatları beni buna itiyor. Örneğin hades isimli bir oyun var Rogue like türünde bir oyun oynamayı çok istiyorum fakat indirimde dahi 32 TL ve Rogue like türünde bir oyun için 32 TL vermek istemiyorum. Uzun soluklu daha büyük yapımlara para vermek mantıklı geliyor, ama onlar da indirimde dahi çok pahalı oluyorlar. (bkz: Detroit Become Human 99 TL) böyle durumlarda crack indirmek mantıklı olur mu sizce? Crack yüklediğimizde kul hakkına girmiş oluyoruz içim rahat etmiyor.
Yaklasiminiz cok yanlis.Oyun şirketlerinin patronları işçinin sırtından kazandığı paralar ile milyoner olurken halâ fazla fazla kâr etmek için yüksek fiyatlara satması (bkz. GTA V) ve halkı geçimsizlikten kara kara düşünürken koca saraylarda keyif çatanların yaptığı kul hakkı değilse bizim gibi durumları belli olanların korsan kullanması da değildir. Hep tek taraflı düşünen emek dostları (!) orijinal kullanın diye zıplamak yerine fiyatların böyle olmasına sebep olanlara karşı birleşseler belki bugün biz de bir oyuna para verdiğimiz zaman yarın kalan para bana yeter mi diye düşünmezdik.
Evet, bunu eklemeyi unutmusum ilk yazida.Benim, onun sözleriyle mi korsan kullanımın doğruluğu üzerine karar çıkıyor anlamadım? Ya da kendi vicdanını rahatlatmada yetersiz kalındığı için mi bu konular açılıyor sürekli?
Gerçekten korsan indirmek istiyorsanız indirin, oynayın ama buradaki hiçbir sav korsanın emek hırsızlığı olduğu gerçeğini değiştiremez, imkanı yok.
Valla görüşünüzü bende destekliyorum. Genelde korsandan dolayı gereksiz bir linç tayfa var, onları ciddiye bile almıyorum. Konu basit imkanın varsa satın al, yoksa yapılacak bir şey yok.Maddi durumun yoksa kimse seni zorlayamaz orijinal al diye.
"Korsan oyun" başlığı ile açılmış yüzlerce konuya nasıl tepki verilmesini istiyorsunuz? Vicdanlarını okşayıp "elbette almakta haklısınız sonuçta paranız yetmiyor, indirin korsanı doya doya efenim" dememizi mi istiyorsunuz? E, böyle de korsan kullanımına teşvik etmiş olacağız milleti zaten korsan hakkında konu açan çoğu insanın istediği iki, üç tane onu teşvik edecek, rahatlatacak yorum atılması. Hal böyle iken bu olayları sizin deyişiniz ile linçleyen kişiler yorum atmayacak ve haksız olacaklar ama teşvik edenlerin hali de iyi insan, haklı kişi, atılması gereken yorum olacak, böyle mi yani?Valla görüşünüzü ben de destekliyorum. Genelde korsandan dolayı gereksiz bir linç tayfa var, onları ciddiye bile almıyorum. Konu basit imkanın varsa satın al, yoksa yapılacak bir şey yok.
Evet, bu son paragrafi da dusunmus ve yine unutmusum."Korsan oyun" başlığı ile açılmış yüzlerce konuya nasıl tepki verilmesini istiyorsunuz? Vicdanlarını okşayıp "elbette almakta haklısınız sonuçta paranız yetmiyor, indirin korsanı doya doya efenim" dememizi mi istiyorsunuz? E, böyle de korsan kullanımına teşvik etmiş olacağız milleti zaten korsan hakkında konu açan çoğu insanın istediği iki, üç tane onu teşvik edecek, rahatlatacak yorum atılması. Hal böyle iken bu olayları sizin deyişiniz ile linçleyen kişiler yorum atmayacak ve haksız olacaklar ama teşvik edenlerin hali de iyi insan, haklı kişi, atılması gereken yorum olacak, böyle mi yani?
Ayrıca, korsan kullanımının emek hırsızlığı ve yanlış olduğunu yine sizin deyişiniz ile "linç" edenler söylemiyor, onların söylemleri üzerine meydana çıkmış bir şey değil bu, bu ortada olan bir gerçektir, ne olursa olsun, hangi sebeple olursa olsun korsan kullanımı kişiyi emek hırsızı yapar, biz dedik diye emek hırsızı olmuyor o kişi.
Crack oyun indirmek istemesem de oyun fiyatları beni buna itiyor. Örneğin hades isimli bir oyun var Rogue like türünde bir oyun oynamayı çok istiyorum fakat indirimde dahi 32 TL ve Rogue like türünde bir oyun için 32 TL vermek istemiyorum. Uzun soluklu daha büyük yapımlara para vermek mantıklı geliyor, ama onlar da indirimde dahi çok pahalı oluyorlar. (Bkz: Detroit Become Human 99 TL) böyle durumlarda crack indirmek mantıklı olur mu sizce? Crack yüklediğimizde kul hakkına girmiş oluyoruz içim rahat etmiyor.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.