Korsan oyun indirmek zararlı mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Güvenilir site diye bir şey yoktur. Gezginler, softonic gibi siteler bilinir ve güvenli sitelerdir. Ama korsan indirdiğin oyunu kıran insan virüs koyar ise virüslüdür. Yani olay gezginler, softonic gibi sitelerle alakalı değil. Oyunu kıran kişi ile alakalı. Yani şansına bağlı. Net bir şey söyleyemeyiz.

Korsan oyun indirmek ne kadar tehlikeli ise, Türkçe yama indirmek de o kadar tehlikelidir. Bir çoğunuz Türkçe yama kullanan insanlarsınız ve o yamaları size "bedava" veren insanlar niye o kadar uğraşıyor sizce? O sonu ".exe" ile biten Türkçe yama setuplarından da korkmanız gerekli.
Bilmesem konuşmam dostum... Tecrübelerime ve insanların yorumlarını ele alarak bunları söylüyorum :)
Hadi CS 1.6'yı geçiyorum. Gta San Andreas'ın korsanının daha stabil olmasına ne diyeceksin? İnsanların yorumlarına da bakabilirsin, herkes biliyor bu sorunu. Tecrübelerin buna ne diyor acaba?

Korsan kullanmak tamamen zararlıdır, sistemi kastırır demedim zaten. Benim tüm oyunlarım korsan.

Yoo değil 1 yılı aşkın süredir korsan indiriyorum ne virus bulaştı ne bilgisayara bir şey oldu. İnsanlar a böyle yanlış bilgiler vermeyin.

Yıllar geçiyor, şu konu bir türlü tarihe karışmıyor arkadaş. İndirdiğin kaynağa bağlı bu meret. Problem yaşamanız da olası yaşamamanız da. Riski tamamen size ait, o kadar. Hayır tamamen zararsız dersek ne olacak mesela? Sürücüyü korsan oyuna mı boğacaksın nedir yani?

Yaklaşık 1 yıl önceye kadar crackli oyun dışında oyun oynamazdım ve 3 TB yakın indirme yapmışımdir. Üstüme şirket falan açılmadı hesaplarımda duruyor yerinde. Yani şans işi demek mantıklı olabilir bana bulaşmadığı başkasına zarar vermeyeceğini garantilemez.

Gezginler, softonic gibi siteler bilinir ve güvenli sitelerdir.

Korsan oyuncular böyle absürd sitelerden indirmez. İsimleri önemli değil ama 3. parti yayıncılardan indiriyorsan virüs koyma ihtimalleri daha yüksek. Fitgirl, Darck, DODI gibi repacklerlar direkt kıran kişilerden alıp yayınlarlar. Bu kişiler (adlarına açılan sahte siteleri katmıyorum) hem kıranların dosyalarını incelediğinden hem de güvenilir olduklarından temizdir örneğin. Rastgele bir kaynaktan indireceğin Discord setup dosyası dahi virüs barındırabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı