Korsan Oyuna Karşı Olanlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Orijinal alim hawli olim 😎😎

Birkaç oyunu korsan oynuyorum. Sebebi basit, para vermek istemedim. Ne emek hırsızlığına, ne de kul hakkına giriyor bu durum. Gayet de mutluyum. Korsan oynayanlara tepki gösteren arkadaşlar, çok da umurumda değilsiniz açıkçası.

Herkes istediği gibi oynasın oyununu. Neden karışıyorsunuz anlamıyorum.

Bu emek hırsızlığıdır. Kul hakkına girer. Sizin mutlu olmanız hiçbir şeyi değiştirmiyor. İnanın samimi söylüyorum. Yapımcı ekibe destek olmak için oyunu satın alanların 1 gram umurunda değilsiniz. 🙃

Yapamazsınız hocam yalan mı? :D. Hayatta her şey para.
"Korsan yasağı" kanunu gelmedikçe hakkımdır korsan kullanmak. Görgüyle ölçemezsiniz insanın hakkını. "Çok ayıp, korsan mı kullanıyorsun?" demekle olmuyor hocam. Siz arkanıza bile bakmadan 600 lira ödeyebilirsiniz ama ben o parayı verirken elim ayağım titriyor. Bunu anlayamıyorsunuz işte.

Arkadaşlar biz mi anlatamıyoruz yoksa siz mi anlamıyorsunuz? 6 saat bile sürmeyecek bir oyuna 600 TL vermek size normal geliyorsa ya siz adalet algınızı yitirmişsinizdir, ya da oyun oynamak cidden lüks olmuştur.
Oyun oynamak yıllardır lüks zaten. Kimse size korsan oynamayın demiyor, gelip yaptığınız haklı bir şeymiş gibi savunmayın diyor. Ürün sahibi tarafından parayla satılan bir ürüne illegal yollarda dağıtılan yerlerden ücretsiz erişmek hırsızlıktır. Bu kadar basit. İstiyorsan indir oyna, bize ne ama gelip de buraya saçma saçma şeyler yazıp fakir edebiyatı çekip yaptığını haklı çıkarmaya çalışma.

"Korsan yasağı" kanunu gelmedikçe hakkımdır korsan kullanmak. Görgüyle ölçemezsiniz insanın hakkını. "çok ayıp, korsan mı kullanıyorsun?" demekle olmuyor hocam. Siz arkanıza bile bakmadan 600 lira ödeyebilirsiniz ama ben o parayı verirken elim ayağım titriyor. Bunu anlayamıyorsunuz işte.

600TL mi? Kendimizi kandırmayalım. Ortalama bir oyun fiyatı 150-200TL değişir. (Electronic Arts hariç. Onu da Pass ile oynarsın.) Paranız mı yok? Xbox Pass, EA Pass diye bir şey var. Paramızın olmaması kötü bir şey değil. Kötü olan körü körüne korsan almanız.

Oyun oynamak yıllardır lüks zaten. Kimse size korsan oynamayın demiyor, gelip yaptığınız haklı bir şeymiş gibi savunmayın diyor. Ürün sahibi tarafından parayla satılan bir ürüne illegal yollarda dağıtılan yerlerden ücretsiz erişmek hırsızlıktır. Bu kadar basit. İstiyorsan indir oyna, bize ne ama gelip de buraya saçma saçma şeyler yazıp fakir edebiyatı çekip yaptığını haklı çıkarmaya çalışma.
Haklı bir şey zaten. O yüzden savunuyorum. İllegal olduğunu söyleyen bir yasa vesaire göremiyorum. Olsaydı sizin gibilerle tartışacak kadar büyük bir kitle olmazdık.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı