Korsan yazılım kullanmak neden yasa dışı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence parası olmayanların geçici olmak suratiyle crack kullanmasında sakınca yok.
Bak işte. Sizin gibiler yüzünden Telltale Games gibi şirketler battı. Her zaman crack kullandınız. En sonunda bazı şirketler battı. Eğer artık korsanın önüne geçilmezse en sonunda oyun dünyası %90 bir ihtimalle batar. Ne siz oynarsınız ne biz oynarız. Maalesef gerçek bu.

Paran yoksa orjinalini almıcaksın, kıyafetin yok diye gidip çalabiliyormusun onu, hayır crackde kullanmıcaksın bu kadar basit.

Bu verdiğin örnek çok abartılı. Adam belki bunu öncelikle korsan denemek istiyor? Beğenirse gidip alabiliyor ya da orjinal ile korsan zaten bir tutamazsınız. Orjinal almak her zaman daha iyidir. Korsanda online olsun ve pekçok benzeri içerikten yararlanılamaz. Ayrıca büyük oranda virüs yeme riski ve oyunun çalışmama riski vardır. Kutulu alıp saklayabilir ya da steam hesabında tutabilir. Yani orjinal alan kişinin olduka fazla ayrıcalığı var. Korsan almak bir tercih ve zorunluluk meselesi. Kesinlikle "hırsızlık" denilecek kadar abartılı bir şey değil. Çünkü Türkiye ve hatta dünya çapında bilinen firmaların oyunları ne kadarda korsan kullanılsada bu oyunları yapım süreçlerindeki parayı zaten firmalar kat kat çıkartıyorlar. Yani adamlar zaten milyonlarca dolar para kazanıyor.

Son düzenleme:
Bak işte. Sizin gibiler yüzünden Telltale Games gibi şirketler battı. Her zaman crack kullandınız. En sonunda şirket battı. Eğer artık korsanın önüne geçilmezse en sonunda oyun dünyası %90 bir ihtimalle batar. Maalesef gerçek bu.
O firmanın adını bile ilk defa duydum. :(
Bu verdiğin örnek çok abartılı. Adam belki bunu öncelikle korsan denemek istiyor? Beğenirse gidip alabiliyor ya da orjinal ile korsan zaten bir tutamazsınız. Orjinal almak her zaman daha iyidir. Korsanda online olsun ve pekçok benzeri içerikten yararlanılamaz. Ayrıca büyük oranda virüs yeme riski ve oyunun çalışmama riski vardır. Yani orjinal alan kişinin olduka fazla ayrıcalığı var. Korsan almak bir tercih ve zorunluluk meselesi. Kesinlikle "hırsızlık" denilecek kadar abartılı bir şey değil. Çünkü Türkiye ve hatta dünya çapında bilinen firmaların oyunları ne kadarda korsan kullanılsada bu oyunları yapım süreçlerindeki parayı zaten firmalar kat kat çıkartıyorlar. Yani adamlar zaten milyonlarca dolar para kazanıyor.
Evet bu da doğru aslında. Crackli bir oyunda online gibi özellikler kullanılamıyor.

Paran yoksa orijinalini almayacaksın, kıyafetin yok diye gidip çalabiliyor musun onu, hayır. Crack de kullanmayacaksın, bu kadar basit.
Umarım o Opera'yı AdBlock kapalı kullanıyorsundur. Çünkü korsana her yerden saldırıp da AdBlock kullananlar güldürüyor biraz.

Bak işte. Sizin gibiler yüzünden Telltale Games gibi şirketler battı. Her zaman crack kullandınız. En sonunda bazı şirketler battı. Eğer artık korsanın önüne geçilmezse en sonunda oyun dünyası %90 bir ihtimalle batar. Ne siz oynarsınız ne biz oynarız. Maalesef gerçek bu.

Telltale Games rezil + paragöz ve bunun sonrasında kalitesiz bir oyun içeriği politikası yürüttüğü için battı. Korsan kullanım çok olduğundan değil.

Bu verdiğin örnek çok abartılı. Adam belki bunu öncelikle korsan denemek istiyor? Beğenirse gidip alabiliyor ya da orjinal ile korsan zaten bir tutamazsınız. Orjinal almak her zaman daha iyidir. Korsanda online olsun ve pekçok benzeri içerikten yararlanılamaz. Ayrıca büyük oranda virüs yeme riski ve oyunun çalışmama riski vardır. Yani orjinal alan kişinin olduka fazla ayrıcalığı var. Korsan almak bir tercih ve zorluluk meselesi. Kesinlikle "hırsızlık" denilecek kadar abartılı bir şey değil. Çünkü Türkiye ve hatta dünya çapında bilinen firmaların oyunları ne kadarda korsan kullanılsa bu oyunları yapım süreçlerindeki parayı zaten kat kat çıkartıyorlar. Yani adamlar zaten milyonlarca dolar para kazanıyor.
Korsana yönelen adam neden gidip bide üstüne para versin ki ikiside aynı değil mi? Korsana yönelen parası olmadığından yönelir, benim dediğimde paran yoksa ondan vazgeçeceksin bu kadar basit.
Umarım o Opera'yı AdBlock kapalı kullanıyorsundur. Çünkü korsana her yerden saldırıp da AdBlock kullananlar güldürüyor biraz.
ADblock kullanmıyorum ama opera sunuyorsa herkes kullanabilir, yeri geliyor reklamlara tıklıyorum ben bunu sen yapmıyorsundur bence kendine gül.

Korsana yönelen adam neden gidip bide üstüne para versin ki ikiside aynı değil mi? Korsana yönelen parası olmadığından yönelir, benim dediğimde paran yoksa ondan vazgeçeceksin bu kadar basit.

ADblock kullanmıyorum ama opera sunuyorsa herkes kullanabilir, yeri geliyor reklamlara tıklıyorum ben bunu sen yapmıyorsundur bence kendine gül.

Kimse bir şey yapmaya ya da yapmamaya mecbur değildir. Sen öyle dedin diye hiç değildir bu arada. Karar mercii gibi yorum yapamazsın. Tamam burası tartışma platformu ama fikirlerinizi empoze etmeyin.

Şöyle söyleyeyim, önceden tüm oyunları korsan indirirdim. Sonra, bu yaz oyun yapımına başladım tek başıma. Aman Tanrım, o ne illet öyle? Çok basit bir oyun için bile, halen uğraşıyorum ve bitmedi. GTA V gibi büyük yapımları ve harcanan parayı düşünün. Ben bile, basit bir oyun için bu kadar uğraşıyorsam, firmalar kim bilir neler yapıyor. Animasyonlar, çevre sesleri, grafikler, online modu -tek başına oyun yapmaktan bezdirir-, modeller, zemin v.s v.s tonlarca yapılması gereken şey var. O yüzden, oyun yapmaya başladığımdan beri, oyunları satın alıyorum, ama almadan önce korsanlarıyla deniyorum. :) Beğenirsem, kesinlikle alıyorum.

Şöyle söyleyeyim, önceden tüm oyunları korsan indirirdim. Sonra, bu yaz oyun yapımına başladım tek başıma. Aman Tanrım, o ne illet öyle? Çok basit bir oyun için bile, halen uğraşıyorum ve bitmedi. GTA V gibi büyük yapımları ve harcanan parayı düşünün. Ben bile, basit bir oyun için bu kadar uğraşıyorsam, firmalar kim bilir neler yapıyor. Animasyonlar, çevre sesleri, grafikler, online modu -tek başına oyun yapmaktan bezdirir-, modeller, zemin v.s v.s tonlarca yapılması gereken şey var. O yüzden, oyun yapmaya başladığımdan beri, oyunları satın alıyorum, ama almadan önce korsanlarıyla deniyorum. :) Beğenirsem, kesinlikle alıyorum.

Gta 5 140 milyon adet satmış bir oyun. 6 milyar dolardan fazla gelir elde etmiş diye okumuştum. Oyunun maliyeti taş çatlasa 300 milyon dolar olsun. Yani korsan kesim ne kadar etki etmiş olabilir bu oyunun satışlarına? Bunlar gerçekler. Firmalar zaten çok zenginler. Bazıları için korsan sürümler nasıl desem tanıtım gibi bir şey aslında.

@Penetrator God korsan oyun şirketleri bitirir. Düşün, GTA VI çıksa, oyun için 500 milyon Dolar harcansa -GTA V için 268 milyon Dolar harcanmıştı- ve şirket kazanamazsa, çok büyük ekonomik sıkıntı başlar. Ne şirketler battı bir bilsen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı