Korsan yazılım kullanmak neden yasa dışı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Türk insani cahildir. Dijital bir urune para vermeyi kerizlik zanneder. Maksimum 3 ay gorusecegi sevgili adayiyla izleyecegi 2.5 saatlik sinema filmine 80 lira para verir, 100+ saat oynayacagi oyuna 100 lira vermez, cunku fazla uyaniktir ya da "parasi yoktur".

Yanıtını kesinlikle yanlış buluyorum vasıfsız olan Star Wars Jedi Fallen Order gibi %95'i parkurdan oluşan daha bitmemiş bug/glitchlerle dolu tamamen göz boyamak için çıkmış bir oyuna asla 400 TL gibi bir para vermem. Bunun yerine korsan indirmeyi daha mantıklı buluyorum kendimce.

İşte olay bu zaten. Ben korsan yazılımları para kazanmak için kullanmıyorum. Hobi olarak sadece.

2007 Yani 8 yaşımdan beridir korsan yazılım kullanıyorum. Hiçbir şekilde sorun yaşamadım.

Hobi olarak yapiyor olman sucunu hafifletmiyor. Neden yasa disi diye sormussun, hobi olarak kullaniyorsan yasadisi degil, para kazaniyorsan yasadisi diye bir sey yok. Bazi suclari ne amacla isledigin suc oldugu gercegini degistirmez. Ayrica hobi olarak yapiyorsan profesyonel arac gerece de ihtiyacin yok demektir.

Yanıtını kesinlikle yanlış buluyorum vasıfsız olan Star Wars Jedi Fallen Order gibi %95'i parkurdan oluşan daha bitmemiş bug/glitchlerle dolu tamamen göz boyamak için çıkmış bir oyuna asla 400 TL gibi bir para vermem. Bunun yerine korsan indirmeyi daha mantıklı buluyorum kendimce.

Oyunun parasini sana gore hak etmiyor olmasi illegal kopyasiyla takilmani hafifletmiyor. Parayi hak etmiyorsa satin almazsin. Nusret cok pahali, o halde gidip calabiliriz. Bu mu mantiginiz?

Güzel çarpıtma konu kadar boş. Teşekkürler
Bu arada sana şöyle diyim, şuanlık maddi imkanlarım el vermediğinden crackli kullanıyorum. Ancak, yazılımlarla beraber para kazanmaya başlayınca ve belirli bir seviyeye gelip, tanınmış kişi olunca korsandan vazgeçip, lisans satın alacağım.
Hobi olarak yapiyor olman sucunu hafifletmiyor. Neden yasa disi diye sormussun, hobi olarak kullaniyorsan yasadisi degil, para kazaniyorsan yasadisi diye bir sey yok. Bazi suclari ne amacla isledigin suc oldugu gercegini degistirmez. Ayrica hobi olarak yapiyorsan profesyonel arac gerece de ihtiyacin yok demektir.

Oyunun parasini sana gore hak etmiyor olmasi illegal kopyasiyla takilmani hafifletmiyor. Parayi hak etmiyorsa satin almazsin. Nusret cok pahali, o halde gidip calabiliriz. Bu mu mantiginiz?
Endüstriyel şeylerle uğraşmayı hobi edinen biriyim. O yüzden profesyonel şeyler kullanıyorum. Gelişmemi sağlıyor.

Bu arada, cracklenmiş yazılıma niye "Korsan" diyorlar ki? Korsan ne alaka? Korsan gemide olan şey değil miydi?

Turkce'nin eksikligi. "Piracy" deniliyor. Kendisine ait olmayani calmak uzerine kurulu bir yasam tarzindan dolayi. Pirate ile Piracy ayni sey degil, Turkce'de her ikisine de sebepsiz yere Korsan deniliyor.

Turkce'nin eksikligi. "Piracy" deniliyor. Kendisine ait olmayani calmak uzerine kurulu bir yasam tarzindan dolayi. Pirate ile Piracy ayni sey degil, Turkce'de her ikisine de sebepsiz yere Korsan deniliyor.
Karıştırılmış o zaman?
Bu arada korsan kullanan veya kullanmayan herhangi bir kişi "Korsan kullanıyorum" diyebilir. Ama kimse bilemez onun korsan kullanıp, kullanmadığını. Lafla peynir gemisi yürümediği için. Ben mesela size şöyle desem; "Dünya'daki tüm yazılımlarının korsan hali benim sistemde yüklü!" desem, inanır mıydınız? :D

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı