Kron XC 450 ile downhill yapılır mı?

Peki hocam downhill bisikletinde olması gerekenler nelerdir maşa amörtisör lastik falan.
Amatör seviyede yapmak isterseniz bisikletten önce güzel bir kask alın. Bisiklet olarak çift amortisör olması ucuz bisikletlerde gereksizdir, çünkü pahalıdır, 2. amortisör eklenirken kullanılan parçaların fiyatını diğer taraflarda kullanmak daha mantıklıdır. Hidrolikli disk fren olmazsa olmazdır diyebilirim. Hava ile çalışan bir ön amortisör de önemlidir, ucuz bisikletlerin çoğunda içindeki bir yay ile çalışır ve yeterince hassas olmaz.
 
Evet yapılmaz. Ucuz fiyatlı bisikletlerde çift amortisör aramayın, sadece ön amortisör ile de downhill yapılabilir.

Hocam şimdi aklıma geldi kron XC 450'de ön lastiği değiştirmiştim ismini hatırlamıyorum ama dünyanın en iyi markasıymış galiba bir de enduro ile 1:35 dk da inilen yeri kronla 1:25 dk da indim maşası hardtraillere göre çok büyük kadro alüminyum olsa da çok sert inişlere maruz kaldı (6 yıllık) bir çizik bile yok sadece göbek öldü.
 
Hocam böyle en deyince falan yani yanlış anlamayın.
Bütçeniz var mı peki?

Ne için bütçe yeni bisiklet en iyi ihtimal 4 sene sonra enduro alacağım yani hayır ama hocam bence XC 450 ile yapılır hidrolik fren disk alüminyum kadro ön lastik çok iyi arka da değişti ama markasını hatırlamıyorum bakımı düzenli yapılıyor ve 2014 model bunla downhill yapılmaz mı demin dedim tekrar diyorum enduronun 1:35 dk da indiği yeri 1:25 dk da indi aynı sürücü.
 

Geri
Yukarı