Kul hakkı

Yusuf01.00

Centipat
Daha fazla  
Birkaç haftadır aklıma takılan bir soru var. Örneğin bir konuda hakkında(mühendislik, harita vs.) teknik bulsa ve bu teknik ücretsiz olarak internet ortamında erişilebilir olsa ayrıca o adamın ayrıca bir programı olsa ve bu program ücretli olsa. Ben herkesin faydalanabildiği bu tekniği önce kullansam, daha sonra ise geliştirdiği ücretli programını ücretsiz şekilde kullansam. Bu tekniği kullanmamda üzerimde bir geliştiricinin bir hakkı olur mu veya bu etik midir? Bu tekniği kullanmam doğru olur mu?
Bahsettiğim teknik temel olarak önceden kullanılmış ama bu adam sistemli hale getirmiş, geliştirmiş dünyaya pazarlamış.
Aklımda teknik zaten ücretsiz diyor ama diğer taraftan programını kullandım. Bu durum beni paradoksa soktu :D.
Eskisinden çok dikkat ediyorum önceden pek düşünmüyordum açıkçası bu konularda. (İnternet ortamında düşünmüyordum önceden bu emek, hak konularını, günlük-sosyal hayatta düşünüyorum.)

Edit:
Şu sonuca vardım ben bu programı biraz kullandım ve internet ortamında kopyasını dağıtmadığım için vicdanen rahatım. Tekniği bulan kişinin programını kullanmayacağım ana tekniği (zihin haritası) metodunu kullanmaya devam edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar konudaki esas noktayı görüyor musunuz bilmiyorum ben bu tekniğe ücretsiz erişebiliyorum adam herkesin ulaşmasına bir şey demiyor. Burada ücretli olan sadece program ve ben bunu kullandım diye tekniği kullanmaya devam etmem doğru mu olur diye fikir belirttim. İlk programı değil tekniği kullandım.Programın yapımında bu adamda var(tasarımını yapmış)
Ama bir karara vardım. Okumak isteyenler bana ilk cevap veren arkadaşın altındaki mesajımı okursanız orada kararımı açıkladım.

Arkadaşlar konudaki esas noktayı görüyor musunuz bilmiyorum ben bu tekniğe ücretsiz erişebiliyorum adam herkesin ulaşmasına bir şey demiyor. Burada ücretli olan sadece program ve ben bunu kullandım diye tekniği kullanmaya devam etmem doğru mu olur diye fikir belirttim.

Hocam anladıysam yazılımcı olayım.

Hocam anladıysam yazılımcı olayım.
:D Olaya ince bakmaya çalışıyorum ondan olabilir.Biraz dinsel yönümden de kaynaklanıyor bu. Örneğin sen bana kalem yapmayı öğrettin ve bu işi gerçek anlamda sen yapmaya başladın dünya da ve dünyaya pazarlıyorsun ve ben senin kalemini çaldım.(korsan da bir çeşit hırsızlıktır sistem bizi buna zorluyor demek bahanelere sığınmaktır olabildiğince uzak kalmaya çalışabiliriz. Kişiye kalmış bu.) Ben kalem yapmayı sürdürüyorum senin hakkın olur mu ? bende. Konuyu bunun için açmıştım.

Son düzenleme:
Dinin her şeyden nem kapacağını sanmıyorum. O zaman yaptığımız en ufak şey bile kul hakkına girebilme kapasitesine sahip oluyor o zaman. E din insanları günahkar yapmaya çalışmıyor. Çok detaya inmemek lazım bazen. Eğer İslam gerçekten hak dinse (bana göre öyle) Allah affedicidir der e bi zahmet o küçük şeyler de affedilir. Uykum var saçmaladım hatta şu an konuyu tam okumadığımı da anladım da neyse.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı