Kural 60 gerekli mi?

İnsanlar senin sosyal medya hesabının o konuda olduğunu bilmeyecekleri için o konuya girmezler.

Sosyal varlığın olduğu her yerde bi' açık var, ilgi çekici bir başlık atılarak kesinlikle girdi sağlanır. Soruma ilk cevap veren arkadaşın imzasında bi' konusu var bu konuda ise Discord adresini paylaşmış mesela, ben sana ulaşmak istersem bi' şekilde seni bulurum mantığı doğuyor aslında bu noktada.

O Recep Baltaş ama. 😉 yönetici hali ile bizim olmadığımız bazı haklara sahip.

;) Güzel işaretmiş, hiç de sevmem doğrusu.

Sorun hakka sahip olması değil, neden bizim olmamamız.

Cevap basit:
Siz konu açmak yerine özelden yardım isterseniz forumdaki diğer üyeler faydalanamaz diye alınmış bir önlem.

Cevap basit:
Siz konu açmak yerine özelden yardım isterseniz forumdaki diğer üyeler faydalanamaz diye alınmış bir önlem.
Senin imzanda da "Vay.com" diye bir adres tanımlı benim de şahsi internet sitem var onu mu eklemeliyim o zaman, kural tam olarak açıklayıcı ya da bağlayıcı bütünleyici değil; ben sadece bir durumu irdelemek istiyorum kimsenin imzası işin özü umrumda değil, kendimden yola çıkarak referans veriyorum.

Senin imzanda da "Vay.com" diye bir adres tanımlı benim de şahsi internet sitem var onu mu eklemeliyim o zaman, kural tam olarak açıklayıcı ya da bağlayıcı bütünleyici değil; ben sadece bir durumu irdelemek istiyorum kimsenin imzası işin özü umrumda değil, kendimden yola çıkarak referans veriyorum.
Vay.com benim sitem değil. Sadece küçük markamın adı o. Zaten o kural sadece bir tedbir. Yani siz söylediğim amaçla kullanacaksınız diye değil.

Vay.com benim sitem değil. Sadece küçük markamın adı o. Zaten o kural sadece bir tedbir. Yani siz söylediğim amaçla kullanacaksınız diye değil.
Benim amacımı bilemezsiniz, kimse bilemez. Sizin ne amaçlı ne tür bir işleyişle yazdığınızı da bilmiyorum merak etmiyorum, sadece var olmuş olması benim için gerekli bir soru işareti.

Steam alanında konu açınca steam linkimizi atmak serbest nerdeyse onlarca link görüyorum, orası da bir iletişim ağı değil mi? Kural 60 için forumda onlarca konu açıldı hiçbirisine cevap yazmaya tenezzül etmedim ama kendim yaşayınca dile getirdim ve inanın sizin neyi savunduğunuzu bile anlamadım.

Tamam yine de haklı mesaj sahibi. Özel iletişim adresi olunca özelden yardımlaşıyorlar ve Sosyal'de sorunlar çözülmüyor. Sorunlar Sosyal'de çözülmeyince de diğer insanlar faydalanamıyor. Burada yapılan her şeyin uzun uzadıya düşünülmüş bir sebebi var emin olun.
Arkadaş olmak istediğim birisine Discord adresimi özel mesaj olarak değil, konuya mesaj olarak verdim ve uyarı aldım. Bir olay olduğunda örnek konu linki gönderin deyip, link gönderince gereksiz yere meşgul etmeyin deyip aynı şekilde uyarı atan moderasyon mu diyor?
1637578145273.png

Arkadaş olmak istediğim birisine Discord adresimi özel mesaj olarak değil, konuya mesaj olarak verdim ve uyarı aldım. Bir olay olduğunda örnek konu linki gönderin deyip, link gönderince gereksiz yere meşgul etmeyin deyip aynı şekilde uyarı atan moderasyon mu diyor?
Tam olarak bahsettiğim husus bu, bu gerçekten bi' sorun ve tutarsızlık.

Sosyal dışında bir kişiyi bulabilirseniz bir problem olmaz fakat Sosyal'den bir kişinin özel iletişim adresini istemek Sosyal kurallarına aykırı olduğundan yasak. Bunu anlamayıp da mesaj yazıp özel iletişim adresini istemek de yine sizin sorumluluğunuzda. Ayrıca moderasyonun bir parçası olmam moderasyonun kendisi olduğum anlamına gelmez, bilginize.

Sosyal dışında bir kişiyi bulabilirseniz bir problem olmaz fakat Sosyal'den bir kişinin özel iletişim adresini istemek Sosyal kurallarına aykırı olduğundan yasak. Bunu anlamayıp da mesaj yazıp özel iletişim adresini istemek de yine sizin sorumluluğunuzda. Ayrıca moderasyonun bir parçası olmam moderasyonun kendisi olduğum anlamına gelmez, bilginize.

Sizin nezhinizde konuşmuyoruz, biz burada hepten bi' sistemi eleştiriyoruz ya da anlamaya çalışıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı