Hocam merhaba, Kuran'ın meallerine ben de şüpheli yaklaşıyorum sebebi ise şu bazı kendini hoca sanan kişiler Kuran-ı Kerim'i 6.yüzyılda olan kelimelerin anlamlarına göre yorumlamıyor da güncel bilime göre yorumluyor. Örneğin Tarık 5-8 arasında spermden bahseder ama ben bunu bir mucize olarak görmüyorum. Yaratılış olarak evet mucizedir ama bunun Kuran-ı Kerim'in doğruluğunun kanıtı budur şeklinde bir ayet olduğunu düşünmüyorum. Sebebi ise şu bu surenin 5-8 arası şudur.
﴾5﴿
İnsan neden yaratıldığına bir baksın.
﴾6﴿
O, atılan bir sudan yaratıldı.
﴾7﴿
O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.
﴾8﴿
Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir.
Bu surenin Türkçe meali bu şekildedir. Almış olduğum kaynak ise diyanet ama bundan 2000 sene önce de insanlar bu spermin zaten nereden geldiğini, penisin ne işe yaradığını biliyolardı ki sperm, testislerde üretilir. Testisin yerine bile baktığımızda göğüs kafesi ile bel arasında değil. Bu ayette bile hedef şaşması olduğunu düşünüyorum. Müslümanım ama dediğim gibi bu ayetin ben de doğru çevrildiğinden şüpheliyim ki milattan önce 1728-1686 yılları arasında yaşamış olan Hammurabi'nin yazılı kanununu eksiksiz bir şekilde çözdüler anlamları oturttular ama hala daha Kuran-ı Kerim'i çözemediler. Sürekli ayetlerin anlamlarının değişmesi bana çok saçma geliyor. Bilen dini bilgisi yüksek Müslüman arkadaş varsa ve yardım ederse teşekkür ederim.