Kur'an'ın meallerine inanmak zorunda mıyız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ne yazdığımı okudun mu? Bu attığın linktekileri tek tek inceledim ve eksik sayfalar var. (Şu anda değil, ateist olmadan önce) Ayrıca o kadar kötü yazılmış ki okunmuyor birçok sayfası. (Arapça okumayı biliyorum ama karşılaştırma yapabilecek kadar net durmuyor)
Zaten nisa suresi yok içinde. Sadece o dönemde kuran olduğuna dair kanıt. Siz benim ne yazdığımı okudunuz mu? Her sorunuzun cevabını verdim.

Bu sorunun cevabını bulabilmek için tefsir, te'vil ve meal kavramlarının ne anlama geldiğini öğrenmeniz ve ne amaçla kullanıldıklarını araştırıp idrak etmeniz lazım. Meselenin oldukça teknik bir yanı vardır, ilahiyatçılar/hocalar ise bu işin erbabıdır. Bize söz söylemek düşmez ancak yüzeysel de olsa meseleyi kabaca kavrayabilmek adına İslam Ansiklopedisi'nden istifade edebilirsiniz.

Ne yazdığımı okudun mu? Bu attığın linktekileri tek tek inceledim ve eksik sayfalar var. (Şu anda değil, ateist olmadan önce) Ayrıca o kadar kötü yazılmış ki okunmuyor birçok sayfası. (Arapça okumayı biliyorum ama karşılaştırma yapabilecek kadar net durmuyor)

Yasak yani o bir tarihi eser olduğu için gerçek manada gözle göremezsiniz Gerçekten incelemiş olmazsınız sadece fotoğraflarını incelemiş olabilirsiniz ki onlarda da el titremesi gibi bir sürü insan hatası olabilir?

Evet arkadaşlar bu soruyu Müslüman olan arkadaşlara soruyorum. Ben kuranın meallerine inanmiyorum. Inanmamamın sebebi ise mealleri insanların çevirmiş olması. Arapçanın çok çeşitli bir dil olduğundan dolayı mesela bir ayetin meali 6 7 farklı şekilde çevirilmiş olduğunu gördüm. Bundan dolayı kuranın meallerine değil gerçek arapça olan kurana inaniyorum. Benim sorum ise davranışım doğru mu? Meallere de inanmak zorunda miyim? Yoksa sadece arapça olan kurana iman edersem bir problem olabilir mi? Yani meallere inanmadığım için Allah'a şirk koşmuş olur muyum?

Hocam tevsir okumayı denediniz mi?
Biraz ağır ama daha açıklayıcı oluyor.
Ve meallere inanmaniz gerekmez(tabii sadece şüpheli olan noktalarda).

Hocam merhaba, Kuran'ın meallerine ben de şüpheli yaklaşıyorum sebebi ise şu bazı kendini hoca sanan kişiler Kuran-ı Kerim'i 6.yüzyılda olan kelimelerin anlamlarına göre yorumlamıyor da güncel bilime göre yorumluyor. Örneğin Tarık 5-8 arasında spermden bahseder ama ben bunu bir mucize olarak görmüyorum. Yaratılış olarak evet mucizedir ama bunun Kuran-ı Kerim'in doğruluğunun kanıtı budur şeklinde bir ayet olduğunu düşünmüyorum. Sebebi ise şu bu surenin 5-8 arası şudur.
﴾5﴿
İnsan neden yaratıldığına bir baksın.
﴾6﴿
O, atılan bir sudan yaratıldı.
﴾7﴿
O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.
﴾8﴿
Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir.

Bu surenin Türkçe meali bu şekildedir. Almış olduğum kaynak ise diyanet ama bundan 2000 sene önce de insanlar bu spermin zaten nereden geldiğini, penisin ne işe yaradığını biliyolardı ki sperm, testislerde üretilir. Testisin yerine bile baktığımızda göğüs kafesi ile bel arasında değil. Bu ayette bile hedef şaşması olduğunu düşünüyorum. Müslümanım ama dediğim gibi bu ayetin ben de doğru çevrildiğinden şüpheliyim ki milattan önce 1728-1686 yılları arasında yaşamış olan Hammurabi'nin yazılı kanununu eksiksiz bir şekilde çözdüler anlamları oturttular ama hala daha Kuran-ı Kerim'i çözemediler. Sürekli ayetlerin anlamlarının değişmesi bana çok saçma geliyor. Bilen dini bilgisi yüksek Müslüman arkadaş varsa ve yardım ederse teşekkür ederim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı