PurpleNight
Zeptopat
Şu dönemde ve şu çağda yaşayacağıma hiç yaşamasaydım daha iyiydi. Ya da ne biliyim 20'li yaşlarım 2008 yıllarına falan denk gelseydi keşke.
Sokrates'in 2500 yıl önce söylediği bir söz geldi aklıma.
Yani her dönemde olan bir düşünce sadece dünya değişiyor ve biz yaşlanmaya başlıyoruz![]()
Ben varım.Sınıfınızda kekolara özenmeyen, ahlaki değerlere küfür etmeyen, sürekli ergen ergen cinsellik muhabbeti yapmayan (suyunu çıkarmayan), insanlara saygılı olan, kişilerin fiziksel özellikleriyle dalga geçmeyen, Tiktok gibi platformlarda saçma sapan hareketler yapmayan, vb. kötü şeyler yapmayan kaç kişi var?
100 yıl önceki şartlarla günümüz şartları sizce bir mi? Türkiye'de 2008 yılında internete ve sosyal medyaya kısıtlama getirilmişti, o kısıtlama kaldırılmasaydı şu an kimse Z kuşağının ne olduğunu bilmeyecekti. Bu kuşağın bir parçası olarak, Z kuşağı sosyal medyanın kölesidir. Sosyal medyada çoğunluk ne düşünürse Z kuşağı da aynısını düşünür. Şu an hepimiz Z kuşağını muhalefet olmasıyla biliyoruz değil mi? Birkaç milyonlu sosyal medya hesapları, şu andan itibaren hükümet yanlısı Tweet'ler atmaya başlasa, z kulağı da hükümet yanlısı olur.Hocam 14 yaşındayım. Sadece Z kuşağı demedim ki gittikçe kötüleşiyor dedim. Sizce 100 yıl önceki toplum mu daha iyiydi şimdi ki mi?
Hocam istisnalar kaideyi değiştirmez maalesef. Keşke bizden daha çok olsada değiştirebilsek. 4 Bir yanın asalaklarla çevrili olunca hayattan acayip soğuyorsun.Ben varım.
İnsanlar sürü psikolojisi ile hareket ediyor, sosyal medya ne diyor ise herkesin fikirleri ona yöneliyor, sosyal medya ve akıllı telefonlar ahlak, saygı, eğitim denen şeyi sildi.Hocam bayağı şaşırdım doğrusu. Bilmiyorum belki de dünyanın düzeni budur. Ama her ne kadar teknolojinin ilerlemesini istesem de bazen ne varsa eskilerde var diyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.