Çözüldü Laptopu güç düğmesinden kapatma sorun olur mu?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

BeratMen

Centipat
Daha fazla  
Laptopu "Windows > Kapat" yapmak yerine "Denetim Masası > Donanım ve Ses > Güç Seçenekleri"nden direkt açma düğmesine basınca uykuya alması yerine kapatma seçeneğine çektim, sorun olur mu?

Çözüm
Laptopu "Windows > kapat" yapmak yerine "Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri"nden direkt açma düğmesine basınca uykuya alması yerine kapatma seçeneğine çektim, sorun olur mu?

Olmaz, niye olsun ki? Eğer Denetim Masası'ndan ayarladıysan güç düğmesine basınca zaten başlat menüsünden Kapat'a basmak ile aynı şeyi yapar.
Laptopu "Windows > kapat" yapmak yerine "Denetim Masası > donanım ve ses > güç seçenekleri"nden direkt açma düğmesine basınca uykuya alması yerine kapatma seçeneğine çektim, sorun olur mu?

Olmaz, niye olsun ki? Eğer Denetim Masası'ndan ayarladıysan güç düğmesine basınca zaten başlat menüsünden Kapat'a basmak ile aynı şeyi yapar.

Çözüm
Bilgisayarını başlat üzerinden normal bir şekilde kapatıyorsan sorun olmaz,SSD Kullanıyorsan
düğmeye basıp kapatıyorsan donanım zarar görmez ama veriler zarar görebilir.
SSD’lerde yazma önbelleği (cache) vardır. Güç kesildiğinde bu cache’teki yazılmamış veri kaybolabilir.

Bilgisayarını başlat üzerinden normal bir şekilde kapatıyorsan sorun olmaz, SSD kullanıyorsan.
Düğmeye basıp kapatıyorsan donanım zarar görmez ama veriler zarar görebilir.
SSD'lerde yazma önbelleği (cache) vardır. Güç kesildiğinde bu Cache'teki yazılmamış veri kaybolabilir.

Ama arkadaş Denetim Masası'ndan güç düğmesini kapatmaya ayarladığını söylemiş. Benim anladığım kadarıyla basılı tutmak değil de bir kere basıp kapatacak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı