Elektronik Lenovo LOQ RTX 4060 31.999 TL!

Evet ama FPS ve GPU kullanım değerlerini inceledim ve GHZ değeri düşüp yükselse bile ekran kartı tam yükte çalışabiliyor o yüzden bu durumun bir soruna yol açtığını söylemek doğru olmaz.
Cpu ghz değerinin düşük veya yüksek olması çoğu oyuncu laptopta ekran kartı kullanımının düşmesine neden olmazki zaten. Darboğaz yapması gerekiyor sizin dediğinizin olabilmesi için ve bu işlemciler onun için kuvvetli. Benim amacım sorun olduğunu söylemek değildi zaten. Sadece karışık bir durum, genelde ghz soğutmadan veya vb. durumlarda azalır ama önemli olan mimaridir. Bu işlemcinin mimarisi rahat 4060 veya 3050 besleyebiliyor.

Evet GHZ değeri sık sık değişiyor ancak sıcaklık da nadiren 90 üstüne çıkıyor benim gördüğüm kadarıyla. Ortalama olarak 70-85 derecelerde çalışıyor denebilir.
Demekki çoğu laptop 90 dereceyi görecek bu işlemci ile Lenovo'nun soğutması başarılı olmasına rağmen bu durum var. Ama cihazdan cihaza da değişebiliyor veya oda sıcaklığı vb. hatta stand olup olmaması hatta macun bu değerler aşırı değiştiriyor. Masaüstü kadar güçlü parçalara sahip laptoplarda haliyle normal bu sıcaklıklar denebilir. Ben şaşırmıştım ama yalan yok.
 

Geri
Yukarı