LGBT nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Durmazzali47

Hectopat
4 soru soracağım. Bu soruları LGBT olmayan ancak bu konuda fikir sahibi olan insanlar da cevaplayabilir elbette.

1- Cahilliğimi maruz görün, tercih ve yönelim arasındaki fark nedir?
2- Doğuştan LGBT olmayan bireyler neden daha sonrasında böyle bir yönelim/tercihte bulunuyor? Hayvan biyolojisine ters durmuyor mu?
3- LGBT bir insana göre aşk ve sevgi nedir ya da var mıdır?
4- Sevgi mi yoksa saygı mı bekliyorlar? Saygı bekliyorlarsa onlara göre saygı nedir?

(Bu konu kötü bir niyetle değil aksine önyargıları kırmak için açılmıştır. Maksat LGBT'li bireyleri daha iyi anlamaktır.

4 soru soracağım. Bu soruları LGBT olmayan ancak bu konuda fikir sahibi olan insanlar da cevaplayabilir elbette.

1- cahilliğimi maruz görün, tercih ve yönelim arasındaki fark nedir?
2- doğuştan LGBT olmayan bireyler neden daha sonrasında böyle bir yönelim/tercihte bulunuyor? Hayvan biyolojisine ters durmuyor mu?
4- sevgi mi yoksa saygı mı bekliyorlar? Saygı bekliyorlarsa onlara göre saygı nedir?

(Bu konu kötü bir niyetle değil aksine ön yargıları kırmak için açılmıştır. Maksat LGBT'li bireyleri daha iyi anlamaktır.

Hocam en kısa ve net anlatımı bir erkeğin bir erkekten hoşlanmasıdır.

1- Cahilliğimi maruz görün, tercih ve yönelim arasındaki fark nedir?
2- Doğuştan LGBT olmayan bireyler neden daha sonrasında böyle bir yönelim/tercihte bulunuyor? Hayvan biyolojisine ters durmuyor mu?
4- Sevgi mi yoksa saygı mı bekliyorlar? Saygı bekliyorlarsa onlara göre saygı nedir?

(Bu konu kötü bir niyetle değil aksine önyargıları kırmak için açılmıştır. Maksat LGBT'li bireyleri daha iyi anlamaktır.
1- Tercihi kendiniz yaparsınız, yöneliminiz ise doğuştan gelir. Yani eş cinsellik bir tercih değil, bireylerin seçemediği doğuştan gelen bir şeydir.
2- Doğuştan eş cinsel olmayan bireyler diye bir şey yok. Eş cinselliğin doğuştan geldiği savunulur. Şöyle bir şey de var: Heteroseksüel bireylerin hem cinsiyle ilişkiye girmesi olayı bazı durumlarda dünyada yaygındır. Hapishanede karşı cinse erişemeyen kişiler vs. Hayvan biyolojisine emin ol girmek istemezsin çünkü hayvanlar arasında pedofili de var, eş cinsellik de.
3- Tabii var. Eş cinsel sadece karşı cinse değil kendi cinsine aşık olur, duygu besler.
4- Devlet ve toplum tarafından kabul görüp sahip olmadıkları evlilik gibi hakları kazanmak istiyorlar.

Onlar üstünlük bekliyor kardeşim, senin benim gibi her hakları eşit. Sözde "onur" yürüyüşleri ile kendilerini haklı çıkartıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Tercihi kendiniz yaparsınız, yöneliminiz ise doğuştan gelir. Yani eş cinsellik bir tercih değil, bireylerin seçemediği doğuştan gelen bir şeydir.
2- Doğuştan eş cinsel olmayan bireyler diye bir şey yok. Eş cinselliğin doğuştan geldiği savunulur. Şöyle bir şey de var: Heteroseksüel bireylerin hem cinsiyle ilişkiye girmesi olayı bazı durumlarda dünyada yaygındır. Hapishanede karşı cinse erişemeyen kişiler vs. Hayvan biyolojisine emin ol girmek istemezsin çünkü hayvanlar arasında pedofili de var, eş cinsellik de.
3- Tabii var. Eş cinsel sadece karşı cinse değil kendi cinsine aşık olur, duygu besler.
4- Devlet ve toplum tarafından kabul görüp sahip olmadıkları evlilik gibi hakları kazanmak istiyorlar.

Ben tam anlatamadım ama siz iyi anlattınız hocam.

LGBT'nin doğuştan gelmediği durumlar yok diyorsunuz? Ancak toplumdaki bazı insanlar ergenlikten önce diyelim erkek cinsinden birisi "sorulduğunda ben erkeğim diyen" birisi iken büyüdüğü zaman fikir dünyası biraz daha oturunca " Ben gayim" diyor. Bu piskolojik bir durum mu? Yoksa bir insan eşcinsel olduğunu ergenliğe girince mi keşfeder

Cinsellikle doğrudan bir ilgisi yoktur. Bir varoluştur. LGBTİ birey olup cinsellikle hiç ilgisi olmayan, hatta cinsellikten nefret eden insanlar vardır. (Evet o nadir insanlardan biri benim, cinsellikten nefret ediyorum ve bunu söylemekten hiç de çekinmem.)
Sizce bu piskolojik mi yoksa biyolojik bir durumdan mı kaynaklanıyor? Ve sakıncası yoksa kimlikteki cinsiyetinizi öğrenebilir miyim?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı