LGS 2021 nasıl geçti?

Kardeşim mat 10 net, Türkçe 1 yanlış, fen 16 net gerisi full sizce yüzdelik dilimi ne olur? Geçen seneye göre 4 küsurat oluyor.

Şunu anlamıyorsunuz, sınav eleyici değil. Matematik eleyici.
Bu dediğin Türk eğitim sisteminin hiçbir yerinde yok. Her branşın soru dağılımı var ve bu kafalarına estiği gibi değil. Git bir özel kuruma, sana son 20 yılın sınavlarında çıkan sorulardan kaçı basit, kaçı orta ve kaçı eleyici soru direkt tablo çıkarırlar ve tesadüfe bak ki hepsi birbirine aşırı yakın rakamlar. Her ders ve sınav için geçerli bu. İşin matematiğini bilmeden atıp tutmayın.

Yeni nesil sorular okulda öğretilen sorulara benzemiyor. Sorun bu.
Sisteme yeni geldiğinden muhtemelen böyle ama TEOG'dan daha iyi bence orada da 2 üzeri n eşittir 8, n kaçtır diye soru soruyorlar hiçbir eleyici niteliği yok herkes tam puan alınca, 1 tane dikkatsizlik hatası yaparsan hemen istediğin yere gidemiyordun. Ama demiyorum ki eğitim sistemi çok iyi bence her birey olmak istediği meslek doğrultusunda eğitim görmeli bu ortaokuldan itibaren başlamalı, meslekler tanıtılmalı çocuklara. Mesela ben bilgisayar mühendisi olmak istiyorum hangi yazarın hangi kitabı yazdığını ne yapayım zaten insanın aklında da kalmıyor. Kullanılmadığından lise bittikten sonra unutuluyor o bilgiler.

Ben 10. sınıfım ama girenler matematik çok zordu demişler.
Kitapçık soran arkadaşlar buyurun sabah haber internet sitesinden buldum bunları.
Ha bu arada sınava giren tüm kardeşlerime geçmiş olsun diyorum matematikte genel olarak bir zorlanma söz konusu sanırım matematikten 10 11 soru yapmış olabilirsiniz dert etmeyin herkes matematikte zorlandıysa çok büyük bir fark oluşturmaz.

Son düzenleme:
Sosyal bilimler lisesine matematik yapmadan giremiyorsun canım.

Hiç matematik yapamayan sadece sözel ezber yapabilen kişiler çooooook iyi liseler kazanırsa matematiğe çalışıp iyi yapanlarla aralarındaki fark ne olacak? Öğrencilerin arasındaki farkı belirlemek için bir dersin zor ve eleyici olması lazım. Matematik her sene olduğu gibi her zaman eleyici olacak, bunu neden kabullenmek istemiyorsunuz? Alt tarafı bir sene dişini sıkacaksın çalışacaksın. Siz şimdi bu kadar ağlıyorsanız YKS de ne yapacaksınız acaba.

Gene gelmiş matematik çok zorcular, nitelikli liselere öğrenci alıyorlar, din dersini mi zor sorsunlar?
Arkadaşlar LGS gerçekten farklı bir dünya, bana göre hükümetin eğitim anlamında yaptığı en iyi işlerden biri. Adamlar nitelikli liselere öğrenci alıyor ve haliyle herkesin yapamayacağı, ezbere dayalı olmayan sorular soruyorlar. Bu yüzden de matematik zor ve her LGS'de böyle olacak. :)
Değil mi Fen Lisesi, nitelikli Anadolu lisesi isteyen adamın matematiği iyi olmalı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı