LGS 2024'e 4.5 ay kalmışken 390 puan iyi mi?

• Konuyu başlatan CRY99
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 18
  • Görüntüleme 3.216
Matematikte 4 net yapıyorsan büyük ihtimalle konu eksiğin var, ilk önce onu tamamlaman lazım. Ardından ise matematik sadece soru ister. Zaten belli bir süre sonra aynı soru tipleri karşına çıkar. Yanlış yaptığın soruları sakın sormamazlık etme, hocaların peşinden koştur.

Sayısalda her soruya iki dakika ayırarak geç, bazı soruları yapamasanda bazı soruları hızlı yapacağın için sonda vaktin kalacak ve tekrar dönebileceksin. İki dakikayı çok aşma, eğer sorunun sonuna gelirsen maksimum bir dakika verebilirsin. Beş dakika falan olunca peşinden gelen stresle çok daha kötü olur.

400 ilk dönem için ideal eğer fen lisesi veya nitelikli bir Anadolu olsun diyorsan 430-440'u geçmen senin için iyi olur,4.5 ayda halledersin, yeter ki ana derslerin iyi olsun,ama diğer dersleri boşlama

Anadolu liseleri İzmir'de yaşıyorum ve burada bir sürü güzel Anadolu liseleri var.

Sağ olun hocam deneyeceğim.

Hocam İzmir'e yaşıyorsan Atatürk veya İzmir feni hedeflemen iyi olur. Gerçekten eğitimleri kaliteli. İzmir fen mesela proje odaklı eğer gelecekte güzel yerlere gitmek istiyorsan İzmir feni tavsiye ederim.

LGS'den 483 puan almıştım matematikte sana önerim denemelerde yapamadığın soruları konu eksiğini kapattıktan sonra tek başına uzun süreler düşünerek çözmeye çalış her soruya en az 15 dk verip kendini bir odaya kapatıp çözmeden çıkma.

Hedefine bağlı ve kapasitene zaten 380-390 alıyorsan 10-15 puan daha ekle üzerine çünkü lgs genel olarak çoğu denemeye nazaran daha kolay oluyor. 4.5 ayda çok rahat lgs den 450 alabilirsin ama düzenli çalışmalısın.
LGS 2024 için son 4.5 ay kaldı ve ben 380-390'larda geziyorum. Başarılı olabiliecek miyim bilmiyorum ve açıkçası kendime pek güvenmiyorum. Matematik dışındaki derslerim iyi matematikten 3-4 netin üstünü göremiyorum. Günlük soru çözüyorum ama denemede etki etmiyor ne yapmalıyım?

Deneme de hemen etki göremezsiniz zaten o yüzden çözmeye devam edin burada önemli olan gerçekten LGS de çıkabilecek tarz da bir sorumu çözdüğünüz ve aynı zamanda denemeler soruları gereksiz derecede zor yapabiliyorlar yani bende mesela denemelerde 10 doğruyu doğru düzgün göremezken, LGS de şaşırtıcı şekilde 12D 1Y yapmıştım. Sadete gelirsek başta dediğim gibi verimli çalışın, denemelerde panik yapmayın, evde de ayrıyeten hafta sonu deneme çözün emeğinizin karşılığını illaki göreceksiniz.

LGS 2024 için son 4.5 ay kaldı ve ben 380-390'larda geziyorum. Başarılı olabiliecek miyim bilmiyorum ve açıkçası kendime pek güvenmiyorum. Matematik dışındaki derslerim iyi matematikten 3-4 netin üstünü göremiyorum. Günlük soru çözüyorum ama denemede etki etmiyor ne yapmalıyım?
Ne yaptın?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı